16 Şubat 2018, Cuma 09:45:13

Rötar kâbusu bitiyor

Erzurum Havalimanı’nda sis nedeniyle inişlerde yaşanan sorunlar asgari düzeye iniyor.
  • Bide SAW a el atsanız ne oldu 2.pist....tısss değilmi varsa yoksa 3 havaalanı....
  • Bölgenin bakanı böyle olur hizmet böyle olur Ordu ve Giresun lu bakanlar bu haberi okuyorlarmı bence okuma gereğini bile duymuyorlardır
  • CAT III anadoluda isanin goge yukseldigi gibi yukselecek.
  • CAT III C olsun da tam muratlarına ersinler. Lakin birileri bu haberi 2 bakanı bulunan ve yerel basının tüm gayretlerine rağmen yatay ve dikey limitlerinde hiçbir iyileştirme yapılmayan, sözüm ona DVOR ile göz boyamaya çalışılan ancak DVOR'un da çare olmadığı daha geçen haftaki iptaller ve divertler ile belli olan Ordu-Giresun havalimanı için kullansın da OGU'ya da ne yapılması gerektiği birilerinin kafasına girsin. Bu arada iki Başbakan Yardımcısının yapamadığını yapan Sn. Recep Akdağ'ı tebrik etmemek de haksızlık olur.
  • Bakanlık Budur işte bakan olup vekil olup il lerindeki havalimanından bi haber olanlar okusun
  • Cat 3 B olsun bari,İST ve ESB'de A var.

Erzurum Havalimanı’nda sis nedeniyle inişlerde yaşanan sorunlar asgari düzeye iniyor.

Görüş mesafesinin çok düşük olduğu sisli havalarda iniş ve kalkışlarda yaşanan sorunlar mümkün olan en düşük seviyeye düşüyor.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Erzurum AK Parti Milletvekilleri kış aylarında Erzurum Havalimanı’nda sis sebebiyle yaşanan sıkıntıları masaya yatırmış ve sorunun çözülmesi için çalışmalara başlamıştı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ’ın, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile yaptığı görüşme sonucunda Erzurum Havalimanı’nda kullanılan mevcut CAT 2 kategorisinden CAT 3 kategorisine geçişin kararlaştırıldığı öğrenildi. Yeni sisteme geçildiği takdirde uçakların rötar yapmaları asgari düzeye inecek.

2016’da CAT 2 sistemine geçilmişti

Başbakan Yardımcısı Akdağ ve Erzurum AK Parti milletvekillerinin girişimleriyle 20 Aralık 2016 yılında CAT 1 sisteminden CAT 2 sistemine geçilmişti. CAT 1 sisteminde uçakların havalimanına inebilmesi için 800 metrelik bir yatay görüş mesafesi gerekiyordu. CAT 2 sistemine geçince yatay görüş mesafesi gereği 2016 yılında 350 metreye düşmüştü. Son yapılacak yatırım ile bu mesafe mümkün olan en az seviyeye düşecek. CAT 3 sistemine geçiş sürecinde ana pistte de gerekli iyileştirmelerin yapılması için çalışmalara başlanacak.

“Sisli havalarda rötar ve aksamalar ortadan kalkıyor”

Erzurum Havalimanı'nda, kurulacak CAT 3 sistemiyle görüş mesafesinin düşük olduğu sisli havalarda bile uçakların piste inebilmesi amaçlanıyor. Özellikle kış aylarında sis nedeniyle görüş mesafesi düşüyor ve Erzurum Havalimanı’nda aksama ve rötarlar yaşanıyordu. Bu durum ilde kış turizmi başta olmak üzere ticari ve sosyal hayatını olumsuz etkiliyordu. Yeni sistem ile yaşanan aksaklıkların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Rötar kâbusu bitiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

3 ~ 6 yıl önce
Bide SAW a el atsanız ne oldu 2.pist....tısss değilmi varsa yoksa 3 havaalanı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OrdunGiresun ~ 6 yıl önce
Bölgenin bakanı böyle olur hizmet böyle olur Ordu ve Giresun lu bakanlar bu haberi okuyorlarmı bence okuma gereğini bile duymuyorlardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insaf ~ 6 yıl önce
Sirf elestircem diye sacmalama. Fistik gibi havalimani yapmislar orduya ne istiosun daha artist
CATIII ~ 6 yıl önce
CAT III anadoluda isanin goge yukseldigi gibi yukselecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 6 yıl önce
CAT III C olsun da tam muratlarına ersinler. Lakin birileri bu haberi 2 bakanı bulunan ve yerel basının tüm gayretlerine rağmen yatay ve dikey limitlerinde hiçbir iyileştirme yapılmayan, sözüm ona DVOR ile göz boyamaya çalışılan ancak DVOR'un da çare olmadığı daha geçen haftaki iptaller ve divertler ile belli olan Ordu-Giresun havalimanı için kullansın da OGU'ya da ne yapılması gerektiği birilerinin kafasına girsin. Bu arada iki Başbakan Yardımcısının yapamadığını yapan Sn. Recep Akdağ'ı tebrik etmemek de haksızlık olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 6 yıl önce
Bakanlık Budur işte bakan olup vekil olup il lerindeki havalimanından bi haber olanlar okusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 6 yıl önce
Aynen bakanlık budur. Dikeyde 100 feet yatayda 300 metre olan limitleri yeterli görmeyip CAT III'e geçiyorlar. Gerçekten helal olsun. Bu OGU'nun günahı ne?! Ordu-Giresunluların artık Trabzon ve Samsun'u kullanmamalarının verdiği rahatsızlık mı?! 2017 yılı verilerine göre Erzurum'un yolcu sayısı 1.376.000, OGU'nun 1.193.000. Yani trafik çok yoğun o nedenle Erzurum'a CATIII yapılıyor da diyemez kimse. Sahipsizliği tarif et deseler "OGU" diye cevap ver, cuk oturur.
Görüş Mesafesi ~ 6 yıl önce
OGU/ERZ trafiği değil mevzubahis....OGU deniz seviyesinde, ERZ rakımı 1.780 m.Dağlık,sisli meydan.
Alet ~ 6 yıl önce
Cat 3 B olsun bari,İST ve ESB'de A var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000