03 Mayıs 2012, Perşembe 08:50:00

ROMANYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ

Ukraynalı pilot İgor Ahmedov'un orman yangınlarıyla mücadele görev aldığı Marmaris'e gelirken, helikopterinin düşerek hayatını kaybetmesi ilçede üzüntüye neden oldu...
  • Geçende de Türkiye ye gelirken düşmüştü, anlaşma yapılırken bu tayyarelerin ne kadar sağlam olduğu incelenmeli.

 

Marmaris'teki yangın söndürme helikopterinin uçuşlarında görev alan Türk pilot Doğan Kapkıner, bölgedeki yangınların söndürülmesinde özveriyle çalışan Ahmedov'un hayatını kaybetmesinin herkesi çok üzdüğünü söyledi.
Ahmedov'un bir Türkiye sevdalısı olduğunu anlatan Kapkıner, "Ahmedov ile iki yıl birlikte görev yapmıştık. Bu sene de Marmaris'e geliyordu ve birlikte çalışacaktık. Kendisi Türkiye'yi ve Marmaris'i çok benimsemişti. Ahmedov çok tecrübeli bir pilottu. Aldığımız bilgiye göre, helikopterin düşüş nedeni araştırılıyor" dedi.Yeni helikopter geldiMarmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin ise Ahmedov'un geçmişte başarılı görevlerde bulunan İgor Ahmedov ve arkadaşlarının ölümünün bütün orman teşkilatı ve Marmarislileri üzdüğünü ifade etti.
İlçede yangın sezonu boyunca görev yapacak olan başka bir yangın söndürme helikopterinin gelerek Beldibi beldesinde bulunan piste konuşlandırıldığına işaret eden Şahin, söz konusu helikopterin ilk deneme uçuşlarını yaptığını ve her hangi bir sorun tespit edilmediğini kaydetti.
Marmaris ve çevresinin orman yangınları açısından hassas bir bölge olduğuna dikkati çeken Şahin, vatandaşları yangınlar konusunda duyarlı olmaları ve küçük bir duman bile görseler Alo 177 Hattı'nı aramaları konusunda uyardı.
Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın orman yangınlarıyla mücadele amacıyla kiraladığı ve Moldova'dan yola çıkan "Ka26" tipi yangın söndürme helikopteri, henüz belirlenemeyen nedenle 5 gün önce Romanya'da düştü.
Kazada önceki iki yıl Marmaris'te görev yapan İgor Ahmedov ve beraberindeki 4 görevli öldü.
ROMANYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Geçende de Türkiye ye gelirken düşmüştü, anlaşma yapılırken bu tayyarelerin ne kadar sağlam olduğu incelenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000