12 Ağustos 2011, Cuma 11:08:57

ROMA UÇAĞINA ARIZA RÖTARI

Türk Hava Yolları’nın Roma-İstanbul seferini yapan uçağı teknik arıza yaşadı. Arızanın giderilmesi için Türkiye’den parça gönderildi. Ekibin de mesaisi bitince yolcular ve ekip otele yerleştirildi.
  • "Size inglizce mulakat yapacaklarina ,dilbilgisi sinavina soksunlar " cumlesinde anlatim bozuklugu var , dogrusu soyle olmali ; size ingilizce mulakat yapacaklarina ,sizi dilbiligisi sinavina soksunlar
  • Kendine cahilim diyen arkadaş; emin olki burda yazıları ile bizi aydınlatmaya çalışan herkesten da ha doğru bir yorum yapıp soru sormuşsun. Cevaba gelince; Olası bir buzlanma şartı yok ise "ki bu irtifa ile sınırlı bir bölgedir" anti ice gerekmez. Yaz kış fark etmez. (forecast icing condition) Bu tabiri girip internetten daha fazla bilgi sahibi olursun.
  • dünya THY'nin iyi bir hava yolu sirketi oldugunu kabul ediyor,biz halen bu kafa ile ilerlemeyiz gibi sözler ediyoruz.Ama biz hep kendimizi yerden yere vurayi cok severiz.(iste avrupa da olsa filan).....avrupa veya dünya da seyahat etsek biliriz THY'nin ne oldugunu da...........
  • Kullandığım bilgisayarın klavyesi bozuk o yüzdende yazmakta zorlanıyorum. Kabinden niye bu kadar rahatsızsınız onuda anlamış değiliz sürekli bir yanlış bulalım da kabin görevlilerini nasıl çirkin göstersek çabasında olanların derdi ne acaba? Yorumlar saçma sapan olursa arızaya bile laf edilirse susacak değiliz yani siz yolcular arıza olur bağırırsınız arıza yapılmadan uçak kalkar kaza olur bağırırsınız...
  • Sevgili arkadaşım eğer kabinde görevliysen vah Thy'nin haline. daha Türkçe yazamıyorsun. Nokta,virgül kullan arada da yazdığın anlaşılsın. size inglizce mülakat yapacaklarına dil bilgisi sınavına soksunlar.
  • bu yönetim anlayışı ve bu politikalarla thy bir adım bile ilerleyemez... öff sıkıldım yahu hep aynı yorumu yapıyorum :)
  • yok cok gereksız bır parca o yuzdende sırf rotar olsun burda muhabbet cıksın bosuna ekıp parca parası odensın dıye thy canı sıkılmıs hıc kaza yapmıyoruz barı aksıon olsun dıye bekletmıs yanı bıraz mantık tabıkı onemlı, onemlı olmasa bu kadar cıddı bır malıyet kaybı goze alınır mı?
  • anti ice valveler pneumatic olarak motordan gelen 200derece üzerinde 265derece altında sıcak havanın kanat kanallarında-slatlarda nose cowlda vb. dolaştırılması suretiyle leading yüzeyleri donmamaları ve kabiliyetlerini kaybetmemeleri için çalışırlar.unutmayın ki kumanda yüzeylerinde hidrolik kullanılıyor.yani havada nem-buz olması değil buradaki esas konu. -50 dereceyle vs alakası yok. auto pozisyonda pnömatik olarak kendi çalışır bu valfler. herhangi bir arıza durumunda crossfeed yapabilirler havayı diğer motordan.iki motoru kaybederseniz apu dan sağlarsınız emergency olarak sıcak havayı. prosedürler için FCOM'a bakarsın.
  • pitot heat olmasın ?
  • Bu anti ice için nedemek olduğunu yazanlar kimler acaba merak ediyorum ? kimsiniz siz pilotmu teknisyenmi ? Anti-ice demek-60 derece çalıştırılıyor ha. Manşallah . Tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorsan açıklama yapma bari. Biliyorsanda adam gibi anti-ice ın uygulama prosüdürlerini yaz adam gibi. 39.000 feet cruze da -50 derecede anti ice çalıştırılıyormu ?????
Türk Hava Yolları’na ait TC-JHC kuyruk tescilli ‘İskenderun’ adlı Boeing 737-800 tipi uçak Roma-İstanbul seferi öncesinde arızalandı.

Anti-ice valf arızası yaşadığı belirtilen uçağın tamiri için Türkiye’den parça istendi. Ancak bu sürede uçağın uçuş ekibinin mesai süresi doldu. Bunun üzerine ekip ve uçakta bulunan 135 yolcu otellere yerleştirildi.TK 1863 sefer sayılı uçakla Roma’ya parça ve bir başka uçuş ekibi gönderildi.

Roma-İstanbul uçağı yaklaşık 7 saat rötarla İstanbul Atatürk Havalimanı’na doğru hareket etti.

©AirportHaber.com
ROMA UÇAĞINA ARIZA RÖTARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
"Size inglizce mulakat yapacaklarina ,dilbilgisi sinavina soksunlar " cumlesinde anlatim bozuklugu var , dogrusu soyle olmali ; size ingilizce mulakat yapacaklarina ,sizi dilbiligisi sinavina soksunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kendine cahilim diyen arkadaş; emin olki burda yazıları ile bizi aydınlatmaya çalışan herkesten da ha doğru bir yorum yapıp soru sormuşsun. Cevaba gelince; Olası bir buzlanma şartı yok ise "ki bu irtifa ile sınırlı bir bölgedir" anti ice gerekmez. Yaz kış fark etmez. (forecast icing condition) Bu tabiri girip internetten daha fazla bilgi sahibi olursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dünya THY'nin iyi bir hava yolu sirketi oldugunu kabul ediyor,biz halen bu kafa ile ilerlemeyiz gibi sözler ediyoruz.Ama biz hep kendimizi yerden yere vurayi cok severiz.(iste avrupa da olsa filan).....avrupa veya dünya da seyahat etsek biliriz THY'nin ne oldugunu da...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kullandığım bilgisayarın klavyesi bozuk o yüzdende yazmakta zorlanıyorum. Kabinden niye bu kadar rahatsızsınız onuda anlamış değiliz sürekli bir yanlış bulalım da kabin görevlilerini nasıl çirkin göstersek çabasında olanların derdi ne acaba? Yorumlar saçma sapan olursa arızaya bile laf edilirse susacak değiliz yani siz yolcular arıza olur bağırırsınız arıza yapılmadan uçak kalkar kaza olur bağırırsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sevgili arkadaşım eğer kabinde görevliysen vah Thy'nin haline. daha Türkçe yazamıyorsun. Nokta,virgül kullan arada da yazdığın anlaşılsın. size inglizce mülakat yapacaklarına dil bilgisi sınavına soksunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu yönetim anlayışı ve bu politikalarla thy bir adım bile ilerleyemez... öff sıkıldım yahu hep aynı yorumu yapıyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yok cok gereksız bır parca o yuzdende sırf rotar olsun burda muhabbet cıksın bosuna ekıp parca parası odensın dıye thy canı sıkılmıs hıc kaza yapmıyoruz barı aksıon olsun dıye bekletmıs yanı bıraz mantık tabıkı onemlı, onemlı olmasa bu kadar cıddı bır malıyet kaybı goze alınır mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
anti ice valveler pneumatic olarak motordan gelen 200derece üzerinde 265derece altında sıcak havanın kanat kanallarında-slatlarda nose cowlda vb. dolaştırılması suretiyle leading yüzeyleri donmamaları ve kabiliyetlerini kaybetmemeleri için çalışırlar.unutmayın ki kumanda yüzeylerinde hidrolik kullanılıyor.yani havada nem-buz olması değil buradaki esas konu. -50 dereceyle vs alakası yok. auto pozisyonda pnömatik olarak kendi çalışır bu valfler. herhangi bir arıza durumunda crossfeed yapabilirler havayı diğer motordan.iki motoru kaybederseniz apu dan sağlarsınız emergency olarak sıcak havayı. prosedürler için FCOM'a bakarsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pitot heat olmasın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu anti ice için nedemek olduğunu yazanlar kimler acaba merak ediyorum ? kimsiniz siz pilotmu teknisyenmi ? Anti-ice demek-60 derece çalıştırılıyor ha. Manşallah . Tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorsan açıklama yapma bari. Biliyorsanda adam gibi anti-ice ın uygulama prosüdürlerini yaz adam gibi. 39.000 feet cruze da -50 derecede anti ice çalıştırılıyormu ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000