19 Haziran 2011, Pazar 08:31:25

ROLLS ROYCE, AIRBUS İÇİN ÇALIŞACAK

Güç sistemleri üreticisi Rolls-Royce, Airbus A350-1000 yolcu uçağının daha gelişmiş özelliklere sahip modelinin tek motor tedarikçisi olacak.
Dünyada kullanıma sunulan en gelişmiş sivil havacılık motoru olan Trent XWB’nin, bu uçak için geliştirilen daha yüksek itiş kapasiteli yeni versiyonu, 44 bin kilogram (97 bin lbs) maksimum itiş gücü üretecek. Bu yüksek itiş gücü, yüksek ısılı fan teknolojilerinin kullanımı, motor iç kısmının boyutunun büyütülmesi ve geliştirilmiş aerodinamik özelliklere sahip fanlarla elde edilecek. Airbus, bu yeni motor sayesinde, A350-1000 modeliyle daha uzun menzil ve daha yüksek taşıma kapasitesi sunabilecek.

Rolls-Royce Sivili Havacılık Bölümü Başkanı Mark King, Trent XWB’nin test çalışmalarının halen devam ettiğini ve bu motorun, günümüzün en gelişmiş sivil havacılık motoru olarak kendisini kanıtlamakta olduğunu söyledi. King, “Daha fazla itiş gücü sağlayan, daha da geliştirilmiş Trent XWB, Advance 3 teknoloji geliştirme programlarımızın ürünü olan bir çok yenilikçi özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Trent XWB için yürütülen çalışmaların sağladığı gelişmiş teknolojik ve performansa dayalı özelliklerin birçoğunu, Trent serisi diğer motorlarımızın da performansını geliştirmek için kullanacağız” dedi.

Airbus CEO’su Fabrice Brégier da, Rolls-Royce ile gerçekleştirdikleri bu ortak çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni geliştireceğimiz ve üreteceğimiz, gelişmiş özellikli A350-1000 uçağımız, daha uzun bir menzil, daha yüksek taşıma kapasitesi ve daha fazla ekonomik değer sunacak. Aynı zamanda, yakıt tüketimi ve karbon salımlarında da, en rakibine oranla, yüzde 25 oranında azalma sağlayacak. Bu özellikleri, A350-1000’in işletmeler açısından kendi kategorisindeki en karlı uçak olma konumunu kesin bir şekilde sergiliyor.”

Daha önce Airbus A350-800 ve -900As modeller için geliştirilen Trent XWB versiyonlarında olduğu gibi, daha fazla itiş gücüne sahip yeni Trent XWB de, uçuş gücü vereceği uçak, A350-1000 için özel olarak geliştirildi. En yüksek itiş gücüne sahip bu yeni versiyon, tasarım ve sistem entegrasyonundaki yenilikler sayesinde yakıt tüketimi ve toplam kullanım maliyetlerinde olduğu kadar, çevre etkisi alanında da azalma sağlıyor.

Şu anda test çalışmaları sürdürülen altı Trent XWB motordan, hedeflenenden daha iyi test sonuçları elde ediliyor. Trent XWB motorların uçuş testlerineyse, bu yıl içerisinde başlanacak.

Şu ana dek, 36 değişik müşteriden bin 100’ün üzerinde sipariş alan Trent XWB, Rolls-Royce’un Trent ürün ailesinin en hızlı satış performansı gösteren üyesi olma özelliği taşıyor. Yüksek itiş gücüne sahip yeni model Trent XWB motorların, 2017 yılı ortasında hizmete girmesi hedefleniyor.
ROLLS ROYCE, AIRBUS İÇİN ÇALIŞACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000