24 Ekim 2014, Cuma 07:52:18

ROBOT PİLOT İÇİN ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Robot pilot Pibot, Güney Kore laboratuvarlarında denenmeye başladı.
  • o zaman robot konrolör de yoldadır eğlence başlıyor desenize
  • İngilizce seviyesi ne olacak acaba, çok merak ettim!
  • Sonra 'bu memleket adam olmaz Yeaa' türevinden sözler söylersiniz. Adam robot yapıyor benim yurttaşım ne gerek var otopilot yok mu vs. Arkadaşlar bugün Kullandığınız bütün araç gereçler ortaya çıktığında etraflarında sizler gibi insanlar olsaydı, hiçbir bilim gelişemez ilk Çağda takılıp oynar dururduk. Yeni birşey üretmenin önemini ne zaman anlayacağız bilmiyorum.
  • Aklına Airplane filmindeki otomatik pilot gelen tek kişi benmiyim??? :-)
  • biliyorsunuz daha önce ekip uçuş mühendisleri ile birlikte 3 kişiydi uçaklar gelişti 2 ye düştü Buradaki amaç tamamen insansız uçak değil robot bir yardımcı pilot yaratıp uçuş ekibini tek kaptana düşürmektir böylece masraflar çok düşecek. Kaptan incapacite bile olsa auto land ile inebilir uçak hava durumu uygun olan bir yere.
  • Gelecek yıllarda bu zaten beklenen bir olay. Hangi havayolu şirketi pilot maaşlarından tasarruf etmek istemez ki? Acı ama gerçek bir olay. Teknolojinin gelişmesi ile yakın gelecekte olması muhtemel bir olay bu.
  • Saçma bir fikir. Zaten elektronik kontrollü uçağı kontrol etmek için kokpitte fiziksel olarak kolları çekmek, düğmelere basmak gerekmez ki, bunlar yazılımda karşılığı olan komutlar, uzaktan gönderilebilir. Uygulamak için mekanik bir robota ihtiyaç yok.
  • robotta sop patternlerden sorumlu olucak mı?
  • Pibot ile IST ESB 40 TL "Eski usul" ile 80 TL OG
  • Pegasus duymasin

Robot pilot Pibot, Güney Kore laboratuvarlarında denenmeye başladı. Uçak ve helikopterlerin zorlu görevlerde insansız olarak alana çıkmaları için tasarlanan Pibot, otonom pilotlarla insansız hava araçlarının bir karışımı olarak lanse ediliyor.

Projenin başındaki isim olan Shim Hyun Chul konu hakkında, "Bir çok insansız hava aracı geliştiriliyor. Pibot ise otonom olarak bir hava aracını uçurabilecek ilk robot olacak" dedi.

Pibot’un küçük bir versiyonu simülasyon testlerine tabi tutuluyor. Pibot’un yaratıcısı Shim Hyun Chul, yardımcı pilot gibi uçağı kontrol edebilecek bir robot üretmek istediklerini belirtti.

Shim Hyun Chul, "Japonya’da 2011 yılında depremin ardından Fukuşima Nükleer Santrali’nde sızıntı yaşandığında spreyleme yapan helikopterin yerine Pibot kullanılabilirdi. Radyasyonun etkileri azaltılabilirdi." şeklinde konuştu.

Pibot'un yakın gelecekte felaket bölgelerinde etkin rol oynaması bekleniyor.

ROBOT PİLOT İÇİN ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

RobotKont ~ 10 yıl önce
o zaman robot konrolör de yoldadır eğlence başlıyor desenize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İngilizce seviyesi ne olacak acaba, çok merak ettim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sonra 'bu memleket adam olmaz Yeaa' türevinden sözler söylersiniz. Adam robot yapıyor benim yurttaşım ne gerek var otopilot yok mu vs. Arkadaşlar bugün Kullandığınız bütün araç gereçler ortaya çıktığında etraflarında sizler gibi insanlar olsaydı, hiçbir bilim gelişemez ilk Çağda takılıp oynar dururduk. Yeni birşey üretmenin önemini ne zaman anlayacağız bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Aklına Airplane filmindeki otomatik pilot gelen tek kişi benmiyim??? :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
robocop ~ 10 yıl önce
biliyorsunuz daha önce ekip uçuş mühendisleri ile birlikte 3 kişiydi uçaklar gelişti 2 ye düştü Buradaki amaç tamamen insansız uçak değil robot bir yardımcı pilot yaratıp uçuş ekibini tek kaptana düşürmektir böylece masraflar çok düşecek. Kaptan incapacite bile olsa auto land ile inebilir uçak hava durumu uygun olan bir yere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
laz ~ 10 yıl önce
Gelecek yıllarda bu zaten beklenen bir olay. Hangi havayolu şirketi pilot maaşlarından tasarruf etmek istemez ki? Acı ama gerçek bir olay. Teknolojinin gelişmesi ile yakın gelecekte olması muhtemel bir olay bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Saçma bir fikir. Zaten elektronik kontrollü uçağı kontrol etmek için kokpitte fiziksel olarak kolları çekmek, düğmelere basmak gerekmez ki, bunlar yazılımda karşılığı olan komutlar, uzaktan gönderilebilir. Uygulamak için mekanik bir robota ihtiyaç yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
robotta sop patternlerden sorumlu olucak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pibot ile IST ESB 40 TL "Eski usul" ile 80 TL OG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasus duymasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000