25 Şubat 2017, Cumartesi 10:12:57

Rize-Artvin'de ilk kazma vuruldu

Rize-Artvin Havalimanı'nın yapılacağı Rize'nin Pazar ilçesi Pazar Tüneli mevkiindeki sahil kesiminde yüklenici firma tarafından şantiye inşasına başlandı.
  • 750 milyon TL ye değil. ihale bedeli 1.083.000.000.000 (yani bir milyar 83 trilyon)
  • Pazar'da yüzülecek 2 veya toplasan 3 yer var,bunlardan biri de en güzel ve en geniş plaj olan burası(Laroz Plajı). Tamam karşı değiliz havaalanına ama bari plajın arkasında yer vardı oraya kursaydınız şantiyeyi. Plajı dümdüz etmişler,yüzülecek yer kalmadı.
  • Fotğraftaki plajın güzelliği muhteşem ve Karadenizde bu kadar güzeline çok sık rastlanılmaz. Yazık..
  • Müteahhit asker kökenliymiş.!!!
  • Ne kadar rizeli oflu trabzonlu persinel varsa hepsi gitsin oraya. Artik istanbulda duymak istemiyorum , rize soyle guzel trabzon boyle guzel, gidin yasayin orda.
  • Oh havada beton kokusu aliyorum. Allah'tan tek dilegim var o da surekli insaat. ...
  • Gereksiz, ihtiyaç fazlası , saçmasapan bir havalimanı. Trabzon iki adım ötede
  • Hayırlı olsun özelikle Artvin için kolaylık olur
  • Bir havalimanı yapılacaktı yozgata nerde kaldı sayın bakanım temel atmayı düşünüyor musunuz, ihalesi bile yapılmadı. Oy falan yok size.
  • Rizeye hayırlı olsun. Bu havalimanı sayesinde Rizede gerek turizm gerek de hayat canlanacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yapılacağı Rize'nin Pazar ilçesi Pazar Tüneli mevkiindeki sahil kesiminde yüklenici firma tarafından şantiye inşasına başlandı.

Yapım ihalesi geçtiğimiz günlerde tamamlanan havalimanının 1800 gün (5 yıl) içerisinde tamamlanması planlanıyor. Şantiye alanının 15 gün içerisinde oluşturulacağı bölgede Mart ayı sonuna doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile temel atma töreninin düzenlenmesi bekleniyor.

Pazar ilçesi sakinleri Rize-Artvin Havalimanı'nın Pazar ilçesinde ekonomik ve sosyal bir hareketliliğin başlaması için önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekerek yatırımın Türkiye ve bölge için önemine dikkat çektiler.

Öte yandan Rize’nin Pazar ilçesi sahilinde deniz dolgusu üzerinde yapılması planlanan havalimanı, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye’de ikinci deniz dolgusu üzerine yapılan havalimanı olacak. Yaklaşık 100 milyon tonluk dolgu kullanılacak projede pist boyu 3 bin metre, pist eni 45 metre olacak. 4 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek havalimanı sahile paralel inşa ediecek. Yılda yaklaşık 2 milyon yolcuya hitap etmesi planlanan havalimanı inşaat tekniği ile de dünyadaki benzerleri arasında Avrupa'da 1., dünyada 3. olma özelliğine sahip. Bütünüyle deniz dolgusu üzerinde inşaatı yapılan Ordu-Giresun Hava Limanı model alınarak inşa edilecek. Deniz üzerinde inşa edilecek bir hava limanı olmasına rağmen kara hava limanları ile aynı boyutlarda ve özelliklerde olacak. İniş kalkışlar için Boeing 737-800 tipi uçaklar referans alınarak projelendirilen havalimanının 750 milyon TL'ye mal olması bekleniyor. 

Rize-Artvin'de ilk kazma vuruldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

kaya ~ 7 yıl önce
750 milyon TL ye değil. ihale bedeli 1.083.000.000.000 (yani bir milyar 83 trilyon)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
53 ~ 7 yıl önce
Pazar'da yüzülecek 2 veya toplasan 3 yer var,bunlardan biri de en güzel ve en geniş plaj olan burası(Laroz Plajı). Tamam karşı değiliz havaalanına ama bari plajın arkasında yer vardı oraya kursaydınız şantiyeyi. Plajı dümdüz etmişler,yüzülecek yer kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 7 yıl önce
Fotğraftaki plajın güzelliği muhteşem ve Karadenizde bu kadar güzeline çok sık rastlanılmaz. Yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müteahhit ~ 7 yıl önce
Müteahhit asker kökenliymiş.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl ~ 7 yıl önce
Ne kadar rizeli oflu trabzonlu persinel varsa hepsi gitsin oraya. Artik istanbulda duymak istemiyorum , rize soyle guzel trabzon boyle guzel, gidin yasayin orda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nihayet ~ 7 yıl önce
Oh havada beton kokusu aliyorum. Allah'tan tek dilegim var o da surekli insaat. ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 7 yıl önce
Gereksiz, ihtiyaç fazlası , saçmasapan bir havalimanı. Trabzon iki adım ötede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yozgatlı ~ 7 yıl önce
Hem Trabzon hem Batum havalimanı
Yozgatlı ~ 7 yıl önce
Çorum ile Yozgat beraber kullanacak havalimanını. Devletin 2017-18'de bütün enerjisi 3.havalimanında olacak bu demektir ki Hattuşaş havalimanı 2020'de belki.
Halk ~ 7 yıl önce
Trabzon dediğin artvine 255 km oda merkezine ama pazar 140 km aradaki 115 km ve iş imkanı yatırım olarak düşünürsen havalimanı şart sen uçmayı ver rizeden Rize Artvin vs bu limanı kullanacak Trabzon sefer sayısında bayağı düşüş olacak ordu Giresun da Fuzuli dediniz uçuş yolcu sayısı tatminkar bilmeden konuşun
Maho ~ 7 yıl önce
Hayırlı olsun özelikle Artvin için kolaylık olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulaşım ~ 7 yıl önce
Bir havalimanı yapılacaktı yozgata nerde kaldı sayın bakanım temel atmayı düşünüyor musunuz, ihalesi bile yapılmadı. Oy falan yok size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOZGAT ~ 7 yıl önce
YA ALLAH AŞKINA YOZGATA HAVALİMANINA NE GEREK VAR
Merhaba ~ 7 yıl önce
Hakkari havalimanına ne gerek varsa. Gerek olsa da olmasa da o havalimanı yapılacak! Hükümetin amacı geciktirip hızlı tren gelince gerek yok yapmaya demek. Bizden vergi toplanıyor başka şehirlere yatırım yapılıyor. Kırıkkaleye silah organize sanayi bölgesi kurulacakmış bu yıl. Neden yozgata gelicek yatırımlar Kırıkkaleye aktarılıyor. Biz de bu ülkenin vatandaşı olarak gurur duymak istiyoruz bişeylerden. Siz 2023'ü kutlarken biz kuru ekmek mi yiyelim. Bu mudur insanlık. Alın havalimanınızı başınıza çalın!
Cok gec ~ 7 yıl önce
Onu 40 yildir hirsiz yalanci sag partilere silme oy yagdirirken dusunecektin dostum. Simdi ayildin ama cok gec. Kullanildin ve atildin
Teknik ~ 7 yıl önce
Rizeye hayırlı olsun. Bu havalimanı sayesinde Rizede gerek turizm gerek de hayat canlanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000