25 Eylül 2018, Salı 11:41:27

Rize-Artvin'de çalışmalar son sürat

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de, Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı RizeArtvin Havalimanı'nda, çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
  • Şu iller arası rekâbeti bırakın sonuçta hepimiz karadenizliyiz Tc vatandaşıyız kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok hayırlı olsun Rize Artvin halkına
  • Burası Karadenizin en faydalı havalimanı olacak. Nihayetinde Trabzon artık araplardan dolayı bitti. Herhangi bir doğa güzelliği kalmadı. Ama riz ve artvin gerçek Türk turisti kesinlikle çekecek ve bu yatırımın karşılığını fazlasıyla alacaktır. Keşke Ordu Giresundan önce burası yapılmaya başlansaydı hiç olmazsa turizme bir faydası olurdu. Şimdi orada atıl vaziyette duruyor.
  • Rizeli rümuzuyla yazan kişi! Ne kuyruk acın var ki Trabzona da Memlekete giderken nefret ediyor muşsun? Nasıl bir mantık sizdeki ?
  • Alın orgiden taşları buraya koyun. Nasıl olsa orgi kapandı kapanacak
  • Kuyruklu yalan.. 80 bin ton tasin 1 günde oraya tasinmasi mümkün degil.Bir kamyonun 30 ton tasidigi varsayimiyla 2.665 kamyon tas demektir.
  • Gerek var mıydı Rize’ye havalimanı. Bizim memlekette elbistanda geniş düzlük arazi koskoca ova hazır bekliyor yolcusu da hazır ama icraat yok. Bi avuç Rize için koca denizi taşla dolduruyorlar. Gereksiz masraf

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de, Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı RizeArtvin Havalimanı'nda, çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Çalışmalarda, 120 kamyon ve 2 hafriyat gemisiyle getirilen günlük 80 bin ton taş denize dökülüyor.

88,5 milyon ton taşın kullanılacağı dolgu alanı üzerine inşa edilecek havalimanı tamamlandığında, Türkiye'nin 56'ncı, denize dolgu 2'nci havalimanı olacak. 29 Ekim 2020 yılında tamamlanacak ve 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nın altyapı çalışmaları 1 milyar 78 milyon liraya mal olacak. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, "Bir hedef verildi ve bugünkü duruma bakıldığında bu hedefe ulaşacağız. 29 Ekim 2020'de Rize'ye ilk uçak inecek. Bir sorun gözükmüyor" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 3 Nisan 2017 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektarlık alanda 88,5 milyon ton taş kullanılacak. 120 kamyonla gece-gündüz aralıksız malzeme taşınan alanda, deniz dolgusuna devam ediliyor. Kamyonların yanı sıra devreye alınan 2'nci hafriyat gemisi de çalışmalarda kullanılıyor. Günlük 80 bin tona yakın dolgunun yapıldığı havalimanı inşaatında pist dolgu işlemi sürüyor. Proje sahasına 37 kilometre uzaklıktaki Hisarlı ve Subaşı taş ocaklarından kamyonlarla taşınan taşlar, bağlantı yolu ile denize dökülüyor. 2 hafriyat gemisine de kamyonlarla doldurulan taşlar, açıkta 27 metre derinlikte denize dökülüyor. Mendirek içi alanı yaklaşık 2 milyon metrekare olacak ve toplamda 2 milyon 400 bin metrekarelik deniz dolgusu yapılacak havalimanı projesinde günlük 80 bin ton taş dolgu denize dökülüyor. Havalimanı altyapı çalışmalarının yaklaşık 1 milyar 78 milyon liraya mal olacağı belirtildi.

VALİ: 29 EKİM 2020'DE İLK UÇAK İNECEK

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, havalimanı inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Günlük 80 bin ton dolayında dolgu malzemesinin denize döküldüğünü kaydeden Vali Bektaş, "Giderek süreç hızlanıyor. Bir hedef verildi ve bugünkü duruma bakıldığında bu hedefe ulaşacağız. 29 Ekim 2020'de Rize'ye ilk uçak inecek. Şu an için bir sorun gözükmüyor. Kara yoluna çıkmadan tünelin üzerinden geçilerek taş ocağından alınan malzeme havalimanı dolgusuna dökülüyor. Bu projede bizi rahatlatan bir durum. Taş kamyonlarının kara yoluna çıkmadan dolguya malzemeyi dökmesi trafik olarak doğabilecek bir sıkıntıyı da önlemiş oldu. Taş ocağında alınan malzeme konusunda ise herhangi bir problem yok. Belirlenen taş ocaklarından malzeme alımı sürüyor. Havalimanın resmi bitiş tarihi 18 Ocak 2022 olmasına rağmen biz 15 ay önce bitirme iddiasını öne sürerek açılış tarihini 29 Ekim 2020 olarak belirledik" dedi.

'GÜNLÜK 100 BİN TONA ULAŞACAĞIZ'

Havalimanı dolgusunun 3'e ayrıldığını ifade eden Vali Bektaş, "Bunlar koruyucu mendirekler, PAT sahası denilen pist, apron ve taksi yollarının olduğu kısım ve bunların dışında kalan alanları kapsayan genel dolgu sahası. Havalimanı için en önemli olan konulardan birisi de taş ocaklarıdır. 85 milyon taşı 2 yıl içerisinde bitirebilirsek havalimanını 2 yılda bitirebiliriz. Şu an için birbirine komşu ve aynı vadi üzerinde yer alan, kullandığımız 2 tane taş ocağı var. Havalimanı kilometre uzunluğundaki Pazar Tüneli'ne komşu. Taş ocaklarının bu tünel üzerindeki vadide yer alması ulaşım açısında taş taşıyan kamyonlara büyük imkan sağlamaktadır. Projenin bu nedenle sahil yoluna herhangi bir zararı yok. Söz verilen tarihte havalimanının bitirilebilmesi için günde 100 bin ton döküme ulaşmamız gerekmektedir. Şu an için günde 80 bin ton döküm yapılıyor ve kısa sürede 100 bine ulaşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI PROJESİ

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda 45 metrelik pist, 260 metreye 24 metrelik taksi yolu, 300 metreye 120 metrelik aprondan oluşacak. 88,5 milyon ton taşın kullanılacağı dolgu alanı üzerine inşa edilecek havalimanı tamamlandığında, Türkiye'nin 56'ncı ve denize dolgu 2'nci havalimanı olacak. 4 yılda tamamlanması ve yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen RizeArtvin Havalimanı'nın altyapısı 1 milyar 78 milyon liraya mal olacak. Havalimanının, 29 Ekim 2020 tarihinde tamamlanması planlanıyor. (Hürriyet)

Rize-Artvin'de çalışmalar son sürat

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

.......... ~ 6 yıl önce
Şu iller arası rekâbeti bırakın sonuçta hepimiz karadenizliyiz Tc vatandaşıyız kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok hayırlı olsun Rize Artvin halkına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Open ~ 6 yıl önce
Burası Karadenizin en faydalı havalimanı olacak. Nihayetinde Trabzon artık araplardan dolayı bitti. Herhangi bir doğa güzelliği kalmadı. Ama riz ve artvin gerçek Türk turisti kesinlikle çekecek ve bu yatırımın karşılığını fazlasıyla alacaktır. Keşke Ordu Giresundan önce burası yapılmaya başlansaydı hiç olmazsa turizme bir faydası olurdu. Şimdi orada atıl vaziyette duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shmyo ~ 6 yıl önce
Rizeli rümuzuyla yazan kişi! Ne kuyruk acın var ki Trabzona da Memlekete giderken nefret ediyor muşsun? Nasıl bir mantık sizdeki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rize ~ 6 yıl önce
Alın orgiden taşları buraya koyun. Nasıl olsa orgi kapandı kapanacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapanma yok ~ 6 yıl önce
Ordu-Giresun Havalimanı gayet güzel çalışıyor. DHMİ Yolcu ve Uçak İstatistiklerine bakarsanız havalimanının nasıl yoğun bir şekilde hizmet verdiğini görürsünüz. Ordu-Giresun Havalimanının yapılması ve böyle güzel hizmet sunması galiba bazı kesimlerin çok zoruna gidiyor ama kimsenin zoruna gitmemeli iller arası milliyetçiliği çok da abartmamalıyız illerin hepsi ülkemizin bu kadar il milliyetçiliği ülkemize zarar verir
Taşlar ~ 6 yıl önce
Ordu giresun siyasi bir yatırım. Uçak vs yok ama rant var. Oy var. Orası atıl olarak Türk havacılık tarihine geçer. Esas gereken yerlere yapılması lazım. Hele ki rize artvin. En çok turist alan bölgemiz. Turist derken araptan bahsetmiyorum. Gerçek yerli turistten bahsediyorum.
Artvin ~ 6 yıl önce
Kuyruklu yalan.. 80 bin ton tasin 1 günde oraya tasinmasi mümkün degil.Bir kamyonun 30 ton tasidigi varsayimiyla 2.665 kamyon tas demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Once oku ~ 6 yıl önce
2 tane de hafriyat gemisi var ve bir kamyon bir degil bircok sefer yapiyor. Kör cahil.
Cahil avcısı ~ 6 yıl önce
24 saat esasına göre çalışıyor kamyonlar ve herbiri 24 saatte en az 20 sefer belki de daha fazla atar.senin zorun nedir yapılması sıkıntı mı veriyor öyleyse sen gelme dur dağının başında gereksiz şey ..
Rize ~ 6 yıl önce
Gerek var mıydı Rize’ye havalimanı. Bizim memlekette elbistanda geniş düzlük arazi koskoca ova hazır bekliyor yolcusu da hazır ama icraat yok. Bi avuç Rize için koca denizi taşla dolduruyorlar. Gereksiz masraf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizeli ~ 6 yıl önce
Ne demek bir avuç Rizeli ? Rize'nin nüfusuna rakam olarak bakma yaz kış turist var ve adı üstünde Rize- Artvin havalimanı kafanı geniş tut kıskanma kendinede iste başkasına çamur atma
Rizeli ~ 6 yıl önce
Su trabzondan bi kurtulalim da sizede el atariz az bi durun. Biktim ya memlekete gitmeyi nefret ettim trabzona incem diye kurtulcaz 2 seneye ins
Rize ~ 6 yıl önce
Bunlar orgi personeli. Kıskanmayın sayın orgililer bir gün size de uçak gelecek
tr ~ 6 yıl önce
Rize'ye senede 750bin turist geliyor. Sırf İstanbul'da 550bin Rizeli var bunlar sürekli Rize'ye gidip gelen insanlar. Ordu-Giresun'a da aynıları dendi senede 1 milyon yolcuyu aşıyor şimdi. Sizin havalimanlarınız gibi 200,300 bin yolcusu yok buranın.Trabzon 5 milyona dayanıyor artık.Buranın da %30 yolcusu Of-Hopa arası yolcusudur.İstatistiksel olarak kanıtlanmıştır.Zaten ihtiyaç doğduğundan yapıldı.Süleyman Demirel gibi memleketime havalimanı yapılsın günde 1 uçak insin diye yapılmadı burası.
Tzx ~ 6 yıl önce
Trabzona mi 5 milyon yolcu geliyormus.? Yalancinin mumu yatsida sönsün mü?
ipek ~ 6 yıl önce
Rizeye yapılıyorsa bir havalimanı Ofa bir de Akçaabata gerek ikisi de Rizeyi katlar
mike ~ 6 yıl önce
para bol millette desene. herkes ucaga biniyor. gereksiz yatirimlar
TZX'e ~ 6 yıl önce
Trabzon'a 5 milyona yakın yolcusu olmadığını söyleyen arkadaş.Aç DHMi sitesini istatistikler sayfası Aralık 2017 sonu yolcu sayısına bak anlarsın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000