19 Nisan 2017, Çarşamba 14:20:18

Rize-Artvin için 88 milyon taş

Rize-Artvin Havalimanı deniz dolgusu için 88.5 milyon ton taşın alınacağı alanlar belirlendi
  • Söyleyelim de proje durdurulsun yoksa Rizeli ve Artvinliler birbirine girecek !!
  • İşte Artvinli arkadaşımızın yorumu !!Buna göre her ile, hatta her ilçeye de havalimanı lazım.Eskiden her ile havalimanı saçmalığı vardı şimdi de 100 km de bir havalimanı projesi var ama bazı yerlerde 100 km boşluğa gelse de mecburen yapıyorlar. Ulaşım ağlarını daha kuvvatlendirmekle daha faydalı iş yapmış olurdu devlet ama populist olmayı tercih edip böyle yapıyorlar. Şimdi de Gümüşhane-Bayburt arası yapılacak ve onda da ya Gümüşhane ya da Bayburt aynen Artvinli arkadaşın dediğini diyecek. Böyle bir meydana günde 1 ya da 2 uçak inecek ve vatandaş halen Trabzonu kullanmaya devam edecek sonra da Trabzon onların gelişmesini engelliyor yoksa 15 uçuş olurdu diyecekler.
  • Kesin olan birşey var ki, ORGİ den daha fazla işe yarayacak ve turizme faydalı olacak bir havalimanı olacaktır.
  • Havalimani lazim degil. YHT yeter. Cok masraf cok para ve az yolcu
  • Bir Artvınlı olarak bu havaalanını artvin olarak kabul etmiyorum BATUM bize yeter ıstanbul aktarma heryere giderim yine de rizeyi kullanmam isimle birlik beraberlik olmuyor artvinin uzak yerindeki adama yararı olmadıktan sonra yemisim rize artvininizi

RİZE’nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü’nde temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda kullanılacak 88.5 milyon ton taş dolgunun alınacağı alanlar belirlendi. Proje sahasına 7 kilometre mesafedeki 5 noktada açılacak taş ocakları için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinde sona gelindi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 766 hektarlık alanda projelendirilen Rize-Artvin havalimanı için, 266 hektarlık alanda 88.5 milyon ton taş ile deniz dolgusu yapılacak. Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, projede kullanılacak taş dolgunun alınacağı 5 alan belirledi. Proje sahasına 3 ila 7 kilometre mesafedeki Hisarlı, Kanlımezra ve Kuzeyce köyleri sınırında açılacak yeni taş ocaklarına ilave olarak aynı bölgede özel firmalara tahsisli iki ocaktan da taş alımı yapılacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, özel firmalara ait taş ocakları için ‘ÇED gerekli değil’ kararı verdi, 3 taş ocağı için ise 30 Aralık tarihinde ÇED süreci başlattı. Bölgede can ve mal güvenliği ile çevre mevzuatı hükümleri uyarınca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri, AFAD, Özel İdare ve diğer ilgili kuruluşlardan görüş isteyen müdürlük ÇED sürecinde sona geldi.

80 HEKTARLIK 5 ALAN

Hisarlı Köyü’nde 30 milyon ton taş rezervi bulunan 17.75 hektarlık alanda açılacak taş ocağında yıllık 10 milyon, günlük ise 27 bin 770 ton taş alınacak. 15 milyon ton taş rezervi bulunan 13.55 hektarlık Kanlımezra taş ocağından ise yıllık 5 milyon, günlük 13 bin 889 ton taş alınabilecek.  50 milyon ton taş rezervi bulunan 24.35 hektarlık Kuzeyce Köyü Taş ocağından da yılda 15 milyon, günlük olarak da 41 bin 667 ton taş dolgusu alımı gerçekleştirilebilecek. Özel işletmelere ait 25 hektarlık alandaki iki taş ocağından yıllık 500 bin ton taş alımı planlandı.

TAŞ NAKLİ İÇİN YENİ YOL

Taş ocakları Yeşilköy Köyü’nde yapılacak havalimanına 3 ila 7 kilometre uzaklıkta seçildi. Taş naklini kolaylaştıracak mesafede yeni bir yol güzergahı açılacak, mevcut köy yolu kullanılmayacak. Nakliye kamyonlarının Karadeniz Sahil Yolu güzergahında trafiği aksatmaması için de önlem alındı. Pazar Tüneli üzerinden geçirilecek yeni yol havalimanı proje sahasına bağlanacak. Böylece kamyonlar trafiğe çıkmadan taş dolgu malzemesini taşıyarak bölgeye getirecek. Taş ocakları sahasında kalan bir ev kamulaştırılacak, ocaklara yakın mesafelerdeki Hisarlı, Kanlımezra, Kuzeyce, Subaşı, Yavuz ve Sivrikale Köyleri’ndeki evlerin yapılacak patlatmalardan etkilenmemesi için güvenlik tedbirleri alınacak.

RİZE- ARTVİN HAVALİMANI PROJESİ

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikincihavalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda 45 metrelik pist, 260 metreye 24 metrelik taksi yolu, 300 metreye 120 metrelik aprondan oluşacak. 88.5 milyon ton dolgu alanı üzerine inşa edilecek havalimanı tamamlandığında Türkiye’nin 56’ıncı havalimanı olacak. 4 yılda tamamlanacak olan ve yılda 2 milyon yolcuya hitap etmesi beklenen Rize-Artvin havalimanı inşaatı 1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak ve Cengiz İnşaat- Aga Enerji İş Ortaklığı ile gerçekleştirilecek. 2017 yılında 149 milyon 166 bin lira ödenek ayrılan havalimanının 29 Ekim 2020 yılında tamamlanması öngörülüyor. (Hürriyet)

Rize-Artvin için 88 milyon taş

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Ercan ~ 7 yıl önce
Söyleyelim de proje durdurulsun yoksa Rizeli ve Artvinliler birbirine girecek !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
İşte Artvinli arkadaşımızın yorumu !!Buna göre her ile, hatta her ilçeye de havalimanı lazım.Eskiden her ile havalimanı saçmalığı vardı şimdi de 100 km de bir havalimanı projesi var ama bazı yerlerde 100 km boşluğa gelse de mecburen yapıyorlar. Ulaşım ağlarını daha kuvvatlendirmekle daha faydalı iş yapmış olurdu devlet ama populist olmayı tercih edip böyle yapıyorlar. Şimdi de Gümüşhane-Bayburt arası yapılacak ve onda da ya Gümüşhane ya da Bayburt aynen Artvinli arkadaşın dediğini diyecek. Böyle bir meydana günde 1 ya da 2 uçak inecek ve vatandaş halen Trabzonu kullanmaya devam edecek sonra da Trabzon onların gelişmesini engelliyor yoksa 15 uçuş olurdu diyecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kess ~ 7 yıl önce
UzatmUzatma kes fazla kafa yorma yorumuma koc
Kesin ~ 7 yıl önce
Kesin olan birşey var ki, ORGİ den daha fazla işe yarayacak ve turizme faydalı olacak bir havalimanı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nein! ~ 7 yıl önce
Havalimani lazim degil. YHT yeter. Cok masraf cok para ve az yolcu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akla Ziyan ~ 7 yıl önce
Karadenizi boydan boya tünelden geçersin trenle.Ya maliyet? Yada tekrar denizi boydan boya doldurursun.
Artvinli ~ 7 yıl önce
Bir Artvınlı olarak bu havaalanını artvin olarak kabul etmiyorum BATUM bize yeter ıstanbul aktarma heryere giderim yine de rizeyi kullanmam isimle birlik beraberlik olmuyor artvinin uzak yerindeki adama yararı olmadıktan sonra yemisim rize artvininizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lokman ~ 7 yıl önce
Bi.kere bisiyi begenin
İnönü ~ 7 yıl önce
Bir bardak ayrana 50 bin nüfuslu artvini inönü il yaptı. Ne yaosalardı bi tane deArtvine mi havalimanı yapsalardı. Özgürsün istersen bakü havalimanını kullan
Memuristan ~ 7 yıl önce
Kaba etime bak sen. Sen kabul etmedin, kullanmadın diye yıkıldık perişan olduk.
Pazar53 ~ 7 yıl önce
Çok da fifi yani kullanmayacaksın. Git Batum'u kullan 2 saat önceden Hopa Limanında dikil,araba gelecek de sınırı geçeceğim de uçağa bineceğim. Ankara,Bursa,İzmir,Antalya seferlerine de İstanbul aktarmalı gidersin.
53 ~ 7 yıl önce
Aklın sıra Rize'de evet çıktı,Artvin'de hayır çıktı diye Artvinliler okumuş,Rizeliler cahil demek istiyorsun. Artvinliler adam, Rizeliler adam değil demek istiyorsun. Ömrümün yarısı Artvin'de yarısı Rize'de geçti. Sizi de iyi bilirim. Sen bu kafayla gittiğin sürece zaten senin zihniyetin ebedi bu ülkede iktidar olamaz. Bence sen bunu anlamadığından asıl cahil sensin. Not:Ben de hayırcıyım.
Artvinliler kadar adam olsaniz ~ 7 yıl önce
Rizenin cahilligi ortada bana hodeyler
Rizelii ~ 7 yıl önce
Nankörsünüz nankörrr
Akilsiz rizelilere ~ 7 yıl önce
ne yalaka madamlarsiniz rizeyi rizeliyi iyi biliriz artvinlinin tirnagi olamazsiniz siyasetle adam olduk sanıyorsunuz havlamakta ustunuze yok bende evet verdim kardeş ne olacak evet hayırla alakası yok bunun bu millete mustehak herşey

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000