04 Nisan 2015, Cumartesi 08:10:28

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI İHALESİ 2015'TE YAPILACAK

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili süreci değerlendirdi. Bayraktar, “Havalimanının yapılacağı yerde sismik araştırmalar yeni yapılıyor onlar bitmeden nihai karar aşamasına gelinmesi mümkün değil. Yapım ihalesinin 2015 yılı içerisinde yapılması bekleniyor.
  • Kahramanmaraş ı pas geçecektir yine 7 haziran ne kaldı şunun şurasında
  • Hayde hayirlisi rizeme yakişir
  • Bir de Trabzon'un ikinci pist özlemi vardı. Onu da sakın unutmayalım. Bu arada aktif 2 pisti olan İstanbula 1300 uçak inmiş. Eğer yapılırsa Trabzon İstanbula rakip olur mu acaba?
  • Bir hava alani da dünyanın nadir eseri olan ulucaminin bulunduğu Divriği ye yapılsa hem turizme gercek bir katkısı olur. Hem Nuri Demirağ'a ahde vefa olur.
  • THY buradan geniş gövdeli uçaklarla direk yurtdışı uçuşlara başlar, Rize önemli bir Hub haline gelir. Rize dendi mi akan sular durur bizde..
  • İstediğiniz kadar afkurun.Bu havalimanı yapılacak.
  • Yapılan yorumlara baktığımda bize ne oluyor demeden geçemedim. Bu havalimanı sadece Rize değil aynı zamanda Artvin yolcularını ve aynı hat üzerindeki tüm ilçelerin ihtiyacını karşılayacaktır. Bu bölgenin ciddi bir turizm potansiyeli var. Bu potansiyelinde değerlendirilmesi açısından önemli bir yatırım olacaktır. Bu yatırımı alkışlamamız gerekirken hemen çamur atmak nasıl bir anlayış. Varsa bir yanlış yanlışın tabii ki takipçisi olmak gerek ama her şey yanlış derseniz burada iyi niyet olduğunu düşünmüyorum.
  • rizeye 50tl üstüne bilet satmazlar göründe bakın :))
  • Şu anda Büyükçekmeceden SAW'a gidecek olsam 100km 3.5 saat gösteriyor. Rizeliler bu memleketin değerli vatandaşlarıdır.Neden eksik olsun hava limanları. Daha fazlasına layıklar.
  • Havaalanı ihalelerinden birileri köşeyi dönüyor, ama kim olduğunu tespit edemedik henüz. Ne zengin ülkeymişiz ki, dünyadaki 4 deniz üstü alandan ikisi bizde olacak. Yazıklar olsun. Yetimlerin hakkını Allah korusun.

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili süreci değerlendirdi. Bayraktar, “Havalimanının yapılacağı yerde sismik araştırmalar yeni yapılıyor onlar bitmeden nihai karar aşamasına gelinmesi mümkün değil. Yapım ihalesinin 2015 yılı içerisinde yapılması bekleniyor. Ancak kış şartları nedeniyle deniz etüdündeki tüm çalışmalar bitmediği için ihale şartnamesini hazırlayamadılar. Bu nedenle seçim öncesinde ihale yapmamız biraz zor gözüküyor” dedi.

Artvin Rize Havaalanı ile ilgili 3 boyutlu bir tanıtım filmi yaptırdıklarını kaydeden Bayraktar, “İhaleyle ilgili alt yapı detayları tam netleşmedi. Denizdeki derinlikler ve sismik araştırmalar henüz ihalenin gerçekleştirilmesi noktasında bir aşamaya gelmedi. 1 metre derinlik için 5 milyon metreküp dolguya ihtiyaç duyuluyor. 20 santimlik fark bile ihalenin miktarında artı eksi oynama yapabiliyor. Bu nedenle net rakamlar belli değil. Bu yüzden ihale şu aşamada yapılamıyor” dedi.

Artvin Rize Havaalanı’nın dünyada dördüncü deniz dolgusuyla yapılacak havalimanı olacağını kaydeden Bayraktar, “DLH Ordu Giresun’da deniz dolgusuyla havalimanı yapma noktasında iyi bir tecrübe kazandı. Dünyada bu tür havalimanı bir Osaka’da bir de Hong Kong’ta var. Bunlardan ilham alınarak çok farklı bir turizm canlılığını oluşturacak mimari estetiğe sahip bir çalışma hazırlığımız var. Israrla bu projenin takipçiliğini sürdürmekteyiz. Sıradan bir havalimanı değil estetiğiyle referans olması açısından güzel bir proje oluşturmuş olacağız” ifadelerine yer verdi.

YERİNE UZMANLAR KARAR VERDİ

Bayraktar, havalimanının yeri ile ilgili yapılan tartışmalara değinerek, “Rize’de yapılacak olan bir havaalanı değil, bir havalimanıdır. Uluslararası uçuşlara ev sahipliği yapacak bir liman olacak. Bu nedenle yerinin tespiti için İyidere’den Hopa'ya kadar araştırmalar yapıldı. Uzmanlar gerekli hesaplamaları yaparak en uygun yerleri araştırdı. Yapılan bu araştırmalar neticesinde havalimanı için en uygun yerin Pazar Kız Kalesi ile Çayeli arasındaki 3.5 kilometrelik alan olduğu tespit edildi. Arzuladığımız havalimanını istediğimiz herhangi bir yerde yapılması mümkün değil. Rüzgar ölçümleri, pas geçme mesafesi ve başka bir havalimanına yakınlık gibi bir çok kriter göz önünde bulunduruldu. Tespit edilen noktanın Rize’ye uzaklığı araç ile 15 dakika sınır ilçemiz olan Fındıklı’ya da araç ile uzaklığı 15 dakikadır“ dedi.

"RİZE-ARTVİN HAVALİMANI ÖNCELİKLİ YATIRIMLAR KAPSAMINA ALINDI"

Bayraktar, Rize-Artvin Havalimanının yatırım programına alınması kadar önemli olan bir ikinci müjdeyi de açıkladı. Bayraktar, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve ekibi ile yaptıkları görüşmeler sonucu Rize-Artvin Havalimanı'nın öncelikli yatırımlar kapsamına alındığını açıkladı. Bayraktar yaptığı açıklamada, “Sayın bakanımız ve ekibi ile bire bir görüşmelerde bulunacak konunun yakın takipçisi oldum. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Rize-Artvin Havalimanı'nı öncelikli yatırımlar kapsamına aldırdık. En kısa sürede ihalesinin gerçekleşerek yapımına başlanılacaktır” dedi. (Günebakış)

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI İHALESİ 2015'TE YAPILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

idris ~ 9 yıl önce
Kahramanmaraş ı pas geçecektir yine 7 haziran ne kaldı şunun şurasında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hayde hayirlisi rizeme yakişir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir de Trabzon'un ikinci pist özlemi vardı. Onu da sakın unutmayalım. Bu arada aktif 2 pisti olan İstanbula 1300 uçak inmiş. Eğer yapılırsa Trabzon İstanbula rakip olur mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir hava alani da dünyanın nadir eseri olan ulucaminin bulunduğu Divriği ye yapılsa hem turizme gercek bir katkısı olur. Hem Nuri Demirağ'a ahde vefa olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY buradan geniş gövdeli uçaklarla direk yurtdışı uçuşlara başlar, Rize önemli bir Hub haline gelir. Rize dendi mi akan sular durur bizde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
53 ~ 9 yıl önce
İstediğiniz kadar afkurun.Bu havalimanı yapılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Galaksi ~ 9 yıl önce
Yapılan yorumlara baktığımda bize ne oluyor demeden geçemedim. Bu havalimanı sadece Rize değil aynı zamanda Artvin yolcularını ve aynı hat üzerindeki tüm ilçelerin ihtiyacını karşılayacaktır. Bu bölgenin ciddi bir turizm potansiyeli var. Bu potansiyelinde değerlendirilmesi açısından önemli bir yatırım olacaktır. Bu yatırımı alkışlamamız gerekirken hemen çamur atmak nasıl bir anlayış. Varsa bir yanlış yanlışın tabii ki takipçisi olmak gerek ama her şey yanlış derseniz burada iyi niyet olduğunu düşünmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
indirim ~ 9 yıl önce
rizeye 50tl üstüne bilet satmazlar göründe bakın :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şu anda Büyükçekmeceden SAW'a gidecek olsam 100km 3.5 saat gösteriyor. Rizeliler bu memleketin değerli vatandaşlarıdır.Neden eksik olsun hava limanları. Daha fazlasına layıklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havaalanı ihalelerinden birileri köşeyi dönüyor, ama kim olduğunu tespit edemedik henüz. Ne zengin ülkeymişiz ki, dünyadaki 4 deniz üstü alandan ikisi bizde olacak. Yazıklar olsun. Yetimlerin hakkını Allah korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000