14 Ocak 2017, Cumartesi 16:05:20

Rize-Artvin Havalimanı için en iyi teklif Cengiz İnşaat'tan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize-Artvin Havalimanı'nda mali tekliflerin alındığını ifade ederek, havalimanının altyapı inşaatı için yeterlilik alan 5 firmanın ihaleye katıldığını anlattı.
  • Rize'nin neresine koyacaklarmis bu havalimanini? Yasadi Rizeliler, zevkten dort kose olurlar artik.
  • İhaleye Cengiz ile teklif veren firma ile, ikinci gelen Limak'ın partneri aynı Holding'e, Bayburt Holding'e aitmiş. Böyle ihale ancak Türkiye'nin olur. Neyse Başkanlık gelince düzelecek bunlar.
  • Ihaleyi kaybeden firmalarin odedikleri, ihaleye katilmak amacli alinan dosya masraflarinin firmalara iadesini oneriyorum. hatta ihaleyi kazanan firma odesin Teselli amacli :)
  • Bu teklfler, teklifleri verenlerin huzurunda mı açılmış? Yoksa teklifler toplandıktan sonra devletin memurları toplanıp kendilerine verilen talimatlar doğrultusunda mı verilen bu en düşük teklifi açıklamışlar? Siz onu önce benim külahıma daha sonra da sizin koyungillere açıklayın.
  • Baştan söyleyeyim teyip denen kişinin destekçisi değilim. Fakat kaplıcalara kadar yol yapılmasından sonra Kaçkar'a yapılan en iyi yatırım olur. Planlı programlı yapılıyor ise çok yerinde bir yatırım. Kaçkarlar ülkemizin incisidir. Berbat etmeden kardeşçe yaşamayı öğrenmemiz gerek. Başta Rizelilere olmak üzere herkese hayırlı olsun.
  • Cengiz'in ihaleyi almasina sasirdik mi? Tabii ki hayir! Rize artvin havalimanina su an cok ihtiyac var mi? Bence yok...
  • Denize bile ikinci havalimanı yapılıyor da yozgata havalimanını çok gördüler. Hesap günü gelecektir.
  • TZX:cevabım sana.Rize ve Hakkari siyasi olarak ta kıyaslanamaz.haklısın.Çünkü Hakkariden hain Rize,den yiğit çıkar.Recep Tayip Erdoğan gibi.
  • Devlet milletine küfreden bu gereksizi neden ödüllendirdi? Ülkeye ibret olsun diye cezalandırmak gerekirken bunu yapmıyorsan... aleme ibret olsun diye Allahın gazabına uğrarsınız inşallah.
  • Piste teker koyduk

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize-Artvin Havalimanı'nda mali tekliflerin alındığını ifade ederek, havalimanının altyapı inşaatı için yeterlilik alan 5 firmanın ihaleye katıldığını anlattı.

Rize merkeze 34 kilometre, Trabzon'a 105 kilometre, Artvin’e ise 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine inşa edilecek Rize-Artvin Havalimanı’nın dünyanın dördüncü, Türkiye’nin ise Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından ikinci deniz üzerine dolgu havalimanı olacağına işaret eden Arslan, "İhalede yeterli görülen 5 firmadan 4'ü teklif verdi. En düşük teklif, Cengiz İnşaat-AGA Enerji Ortaklığı tarafından verildi. Söz konusu mali tekliflerin değerlendirilmesinin ardından ihaleyi kazanan firma belirlenecek." diye konuştu.

Arslan, Türkiye'nin dev yatırımlarından biri olacak bu havalimanın altyapı ihalesini kimin kazandığını 10 ila 15 gün içinde açıklayacaklarını belirterek, "Daha sonra da kazanan firmayla sözleşmeyi imzalamayı ve nisan ayına kadar havalimanını temelini atmayı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bölge halkının özlemini gidereceğiz"

Bakan Arslan, Rize-Artvin Havalimanı Projesi'nin, yıllardan beri bölgenin hep gündeminde olduğunu ve dört gözle beklendiğini ifade ederek, havalimanının 2022 yılına kadar tamamlayarak bölge halkının özlemini gidereceklerini kaydetti.

Karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı korunabilmesi için önemli bir çalışma yapılacağını anlatan Arslan, denize 85 milyon tonun üzerinde taş dolgu yapılacağını ve bu bakımdan projenin meşakkatli olduğunu belirtti.

Arslaa, altyapı inşaatı devam ederken üstyapı projesine de başlanmasını planladıklarını dile getirerek, "Bu kapsamda şimdiden terminal binası ve diğer üstyapı tesislerinin uygulama projeleri için ihale hazırlık çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanı olması planlanan terminal binası, 3 milyona yakın yolcuya hizmet verebilecek şekilde yapılacak. Konu insan olunca insana hizmet olunca bizim önümüzde hiçbir şey duramaz." diye konuştu. 

Rize-Artvin Havalimanı için en iyi teklif Cengiz İnşaat'tan

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Yatirim budur ~ 7 yıl önce
Rize'nin neresine koyacaklarmis bu havalimanini? Yasadi Rizeliler, zevkten dort kose olurlar artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhale ~ 7 yıl önce
İhaleye Cengiz ile teklif veren firma ile, ikinci gelen Limak'ın partneri aynı Holding'e, Bayburt Holding'e aitmiş. Böyle ihale ancak Türkiye'nin olur. Neyse Başkanlık gelince düzelecek bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dosya masrafi ~ 7 yıl önce
Ihaleyi kaybeden firmalarin odedikleri, ihaleye katilmak amacli alinan dosya masraflarinin firmalara iadesini oneriyorum. hatta ihaleyi kazanan firma odesin Teselli amacli :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Âç aç ~ 7 yıl önce
Bu teklfler, teklifleri verenlerin huzurunda mı açılmış? Yoksa teklifler toplandıktan sonra devletin memurları toplanıp kendilerine verilen talimatlar doğrultusunda mı verilen bu en düşük teklifi açıklamışlar? Siz onu önce benim külahıma daha sonra da sizin koyungillere açıklayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 7 yıl önce
Baştan söyleyeyim teyip denen kişinin destekçisi değilim. Fakat kaplıcalara kadar yol yapılmasından sonra Kaçkar'a yapılan en iyi yatırım olur. Planlı programlı yapılıyor ise çok yerinde bir yatırım. Kaçkarlar ülkemizin incisidir. Berbat etmeden kardeşçe yaşamayı öğrenmemiz gerek. Başta Rizelilere olmak üzere herkese hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayni tas ayni hamam ~ 7 yıl önce
Cengiz'in ihaleyi almasina sasirdik mi? Tabii ki hayir! Rize artvin havalimanina su an cok ihtiyac var mi? Bence yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport ~ 7 yıl önce
Rize Artvin hakikaten gerekli ama ORGİ tam bir siyasi havalimanı. Sadece araplar için yapıldı.
2022 ~ 7 yıl önce
Denize bile ikinci havalimanı yapılıyor da yozgata havalimanını çok gördüler. Hesap günü gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yozgat'a da var ~ 7 yıl önce
Sen çok geriden geliyorsun,takip et.
Rize ~ 7 yıl önce
TZX:cevabım sana.Rize ve Hakkari siyasi olarak ta kıyaslanamaz.haklısın.Çünkü Hakkariden hain Rize,den yiğit çıkar.Recep Tayip Erdoğan gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TZX ~ 7 yıl önce
Devlet milletine küfreden bu gereksizi neden ödüllendirdi? Ülkeye ibret olsun diye cezalandırmak gerekirken bunu yapmıyorsan... aleme ibret olsun diye Allahın gazabına uğrarsınız inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengi ~ 7 yıl önce
Piste teker koyduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000