25 Haziran 2017, Pazar 09:45:11

Rize-Artvin Havalimanı için 85,5 milyon ton dolgu yapılacak

Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'nin Pazar ilçesinde deniz üzerinde yapılacak ve tekniği açısından Avrupa'nın en büyük havalimanı olacak olan Rize-Artvin Havalimanı için bilgiler verdi.
  • 3 aydır Rize-Artvin'de bi hareket yok,olacağı da yok. Bu hızla 10 seneye biter.
  • Geç kalınmış projeleri zamanında yapılsa çoktan bıtmıstır
  • Bizim kasamızda bu projeye harcayacak paramız var mıydı? Bitmeyen kaynak her eve lazım.
  • Allah kolaylıklar versin Karadeniz e yol havaalanı yapmak çok zor dağ engebe yollar dahi çogu yerde denizler doldurularak yapıldı
  • Denizi de mahvet karayi da. Denizi kara karayi para! yapan zihniyet. Sizi gidi rantiyeciler sizi. N.Erbakan

Kısa bir süre önce Rize-Artvin Havalimanı ihalesini yaptıklarını belirten Milletvekili Karal, kamuoyunda çok spekülasyonlar yapıldığını söyledi.

Karal, "Biz Rize-Artvin Havalimanı konusunda başından bu yana ortaya koyduğumuz kararlılığı hiç bozmadık. Bunu da 2017 yılı içerisinde temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah en kısa süre içerisinde bu projeyi tamamlamanın gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

Havaalanı için yaklaşık 25 bin ton dolgu olmak üzere toplam 88,5 milyon ton dolgu yapılacağını kaydeden Milletvekili Karal, "En derin yeri 22 metre olmak üzere 17 metrelik bir dolgu oluşturulacak. Havalimanı, terminal binası ve diğer üst yapı tesisleriyle yılda 2 milyon yolcuya, Türkiye'nin 56. havalimanı olarak hizmet verecek" dedi.

"Dolgu malzemesiyle ilgili Rize'miz de sıkıntı var bu konuyla ilgili bakanlar kurulu karar aldı ve gerekli işlemler yapıldı" diyen Milletvekili Karal, "Hükümetimizin açıklamış olduğu tarihte havalimanı bitecek. Dolgu ihalesini de yaptık. Ayrıca üst yapı projeyle ilgili özel bir proje var. Çünkü Cumhurbaşkanımızın burada her türlü ağırlamayı yapacağı bir yerin olması lazım. 2020 yılında yüklenici firma teslimatı yapacak. Bu havalimanı Ordu-Giresun Havalimanınn 2-3 katı büyüklükte deniz dolgusuyla yapılacağı için çok özel bir havalimanı olacak. Çevrede bulunan arazilerde gerekli incelemeler yapıldı. Çünkü bu kadar dolguyu bulmak kolay bir olay değil inşallah bununda üstesinde geleceğiz. Rize-Artvin Havalimanı vatandaşlarımızın hem coğrafi açıdan hemde şehir merkezine yakınlık bakımından rahatça faydalanacağı bir konumda olacaktır" ifadelerini kullandı.  

Rize-Artvin Havalimanı için 85,5 milyon ton dolgu yapılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

1 ~ 7 yıl önce
3 aydır Rize-Artvin'de bi hareket yok,olacağı da yok. Bu hızla 10 seneye biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Geç kalınmış projeleri zamanında yapılsa çoktan bıtmıstır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekonopist ~ 7 yıl önce
Bizim kasamızda bu projeye harcayacak paramız var mıydı? Bitmeyen kaynak her eve lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
08 ~ 7 yıl önce
yazık bu milletin parasına .batum ve trabzon havalimanları olmazsa tamam denir ama çalışıyor kardeşim.
.......... ~ 7 yıl önce
Allah kolaylıklar versin Karadeniz e yol havaalanı yapmak çok zor dağ engebe yollar dahi çogu yerde denizler doldurularak yapıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doldur bosalt ~ 7 yıl önce
Denizi de mahvet karayi da. Denizi kara karayi para! yapan zihniyet. Sizi gidi rantiyeciler sizi. N.Erbakan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000