12 Ağustos 2015, Çarşamba 10:06:25

Rize-Artvin Havalimanı dünyada ilk olacak

Türkiye'de deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havalimanı olan Rize-Artvin havalimanı için sondaj çalışması tamamlandı. Havalimanında saatte 36 uçağın iniş ve kalkış yapması imkanı sağlanacak...
  • Bence projeyi abartmışlar ya da tzx i kapatacaklar askeri havalimanı olacak.
  • Turist dedigimiz araplarin talebi yada finansmani olabilir bu isler.sonucta uzungolu komple almislar deniyor.elliyil sonra belkide minik arabistan kurulur.
  • İnadına her yere havaalanı. Her yere uçak.Bu millet neyle uçacak. Uç ey anadolum uç.Her yere 289 tl uç. Demir yolu moskovanın işi. Hava varken demir de nedir.
  • kardeşim Rizeye havaalanı olmaz diyebilen olamaz, buraya yapılacak saatte 36 uçak inecek kapasitede yarım katrilyonluk yatırımın masrafları sorgulanmıyorsa sorumlusu ben değilim, millet artık bu kadar masraf ne deyince sen hizmete karşı mı geliyorsun diyorlar seni susturuyorlar, geçenlerde de kimsenin yaşamadığı tepeye cami yapmışlardı, ses çıkarabilirmiyiz, aska
  • Bumilletin gözü kör sırf hükümet yapiyor diye kin güdüyorlar biri demiş ihalelerin verildiği şirketlere bakin demiş Izmirde yandaş şirkete akbil ihalesi verildi zati ulaşim pertti şimdi çöküverdi belediye hergün zarar ediyor Istanbulkart yillardir çok iyi gidiyor ve kac defa ödul almis bir kart en azindan bizim ihaleyi verdiğimiz insanlar işlerini iyi yapiyor yapinca da yandaş şirket diye bağiriyorlar Or-Gi ye günde 2-3 uçak iniyor diyenler, zamanla açilir orasi bilet fiyatlarina bakin business bile dolu yaziyor ayrica Arap dünyasindan gelen charter uçuslarini unutmayalim Pegasus da yakinda sefer açar sonuçta para kazandiran bir destinastion. Ben ideolojiklere sorarim 75 yil başta idiniz sizin böyle kac projeniz bitirdiğin kaç eseriniz var.
  • Rize Trabzon ile Artvin de Batum ile isini görüyor. Anlamsız bir yatırım.
  • birazda şu mersine yapılacak olan ama bir türlü yapılamayan havalimanına bir el atın...
  • Memleketimi çok özledim :(
  • İzmir'de yaşayan biriyim. Geçtiğimiz ay ilk kez Karadeniz'e çıktım. Mükemmel bir sahil yolu yapılmış. Bir taraf masmavi bir taraf yemyeşil. Evet olmasa doğal kalsa da iyi olabilirdi ama yol olmadığı zamanda medeniyet olması mümkün değil. Yol üzerinde Ordu giresun havalimanını gördüm. Oldukça modern bir yapı olmuş. Sonuç olarak sadece ideolojik olarak bakarsak yapılan iyi şeyleri kötülemek için mutlaka kendimize bir sebep bulabiliriz. Fakat kesinlikle iyi yatırımlar. buna karşılık olarak Ege bölgesine maalesef yeterli yatırım gelmiyor. Türkiye nin en işlek karayollarından biri olan İstanbul izmir arasına halen bir otoyol yapılmış değil. Şu an yapılıyor ama çok daha önceden bitmesi lazımdı. Bunun yanısıra yeni izmir havalimanı iç hatlar terminali mükemmel oldu. Uzun yıllar kapasite sorunu yaşanmadan hizmet verecek bir yatırım.

Kıyıdan 1 kilometre açıkta inşa edilecek pist için 26 ile 32 metre arasındaki derinlik, yaklaşık 100 milyon ton taşla doldurulacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özer'in verdiği bilgiye göre, uluslararası nitelik taşıyacak olan Rize-Artvin Havalimanı'nda 3 bin 200 metrelik pist ana gövdesinin sondajı tamamlandı, sırada apron ve idari binaların konumlandırılacağı alanların sondajı var.

Bu çalışmaların ardından proje hayata geçirilecek. Rize-Artvin havalimanı, derinlik yapısı itibarıyla dünyada ilk olma özelliği taşıyacak. Türkiye'nin haberine göre, bu sebeple, Ordu-Giresun Havalimanı'nda kullanılan taş miktarı 36 milyon ton iken, burada 100 milyon ton taş kullanılacak.

Günde ortalama 15-20 uçak kapasitesiyle çalışması beklenen havalimanı, saatte 36 uçağın iniş ve kalkış yapabilmesine imkân verecek şekilde inşa edilecek.

Havalimanının altyapısı için 400 milyon lira, üst yapısı için de 120 milyon lira olmak üzere 520 milyon lira harcanacak.

Rize-Artvin Havalimanı dünyada ilk olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

~ 9 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air ~ 9 yıl önce
Bence projeyi abartmışlar ya da tzx i kapatacaklar askeri havalimanı olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turist ~ 9 yıl önce
Turist dedigimiz araplarin talebi yada finansmani olabilir bu isler.sonucta uzungolu komple almislar deniyor.elliyil sonra belkide minik arabistan kurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ms word ~ 9 yıl önce
İnadına her yere havaalanı. Her yere uçak.Bu millet neyle uçacak. Uç ey anadolum uç.Her yere 289 tl uç. Demir yolu moskovanın işi. Hava varken demir de nedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okur ~ 9 yıl önce
ERKEN AL UCUZA UÇ SON DAKKA ALMA SENDE UÇAK LAN BU KAÇ TON YAKIT TÜKETİYO PİLOTUN MAAŞI 15-20 BİN TL EN UCUZ BOEING 80 MİLYON DOLAR YAKLAŞIK 220 MİLYON LİRA
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
kardeşim Rizeye havaalanı olmaz diyebilen olamaz, buraya yapılacak saatte 36 uçak inecek kapasitede yarım katrilyonluk yatırımın masrafları sorgulanmıyorsa sorumlusu ben değilim, millet artık bu kadar masraf ne deyince sen hizmete karşı mı geliyorsun diyorlar seni susturuyorlar, geçenlerde de kimsenin yaşamadığı tepeye cami yapmışlardı, ses çıkarabilirmiyiz, aska

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 9 yıl önce
Bumilletin gözü kör sırf hükümet yapiyor diye kin güdüyorlar biri demiş ihalelerin verildiği şirketlere bakin demiş Izmirde yandaş şirkete akbil ihalesi verildi zati ulaşim pertti şimdi çöküverdi belediye hergün zarar ediyor Istanbulkart yillardir çok iyi gidiyor ve kac defa ödul almis bir kart en azindan bizim ihaleyi verdiğimiz insanlar işlerini iyi yapiyor yapinca da yandaş şirket diye bağiriyorlar Or-Gi ye günde 2-3 uçak iniyor diyenler, zamanla açilir orasi bilet fiyatlarina bakin business bile dolu yaziyor ayrica Arap dünyasindan gelen charter uçuslarini unutmayalim Pegasus da yakinda sefer açar sonuçta para kazandiran bir destinastion. Ben ideolojiklere sorarim 75 yil başta idiniz sizin böyle kac projeniz bitirdiğin kaç eseriniz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayır ~ 9 yıl önce
Hayır, 75 yıl başta değildik. Eğer Cumhuriyet devrimlerinin kazanımları 1950'li yıllardan beri senin gibi kafalılar tarafından sulandırılmasaydı, şu an gelen geçenin şamar attığı sefil bir ortadoğu ülkesi olmayacaktık.
Katılıyorum ~ 9 yıl önce
Aynen katılıyorum yolcu kardeş.. Yolla havalimanıyla gözümüzü boyuyorlar diyorlar utanmadan, daha evvelkiler bu çağda yapmamış, bu adamlar 12 senede 3 katını yaptı, azcık hakkını verin elinşze dilinize dursun.. Yapandan Allah razı olsun deyin ağzınız düşmez
Kayda Değer ~ 9 yıl önce
İstanbulkart kredi kartı ile ödemeyi kabul etmiyor. Acaba neden? Savunmadan önce sorgulayın biraz.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rize Trabzon ile Artvin de Batum ile isini görüyor. Anlamsız bir yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 9 yıl önce
birazda şu mersine yapılacak olan ama bir türlü yapılamayan havalimanına bir el atın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Servet hollanda ~ 9 yıl önce
Memleketimi çok özledim :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan çetin ~ 9 yıl önce
İzmir'de yaşayan biriyim. Geçtiğimiz ay ilk kez Karadeniz'e çıktım. Mükemmel bir sahil yolu yapılmış. Bir taraf masmavi bir taraf yemyeşil. Evet olmasa doğal kalsa da iyi olabilirdi ama yol olmadığı zamanda medeniyet olması mümkün değil. Yol üzerinde Ordu giresun havalimanını gördüm. Oldukça modern bir yapı olmuş. Sonuç olarak sadece ideolojik olarak bakarsak yapılan iyi şeyleri kötülemek için mutlaka kendimize bir sebep bulabiliriz. Fakat kesinlikle iyi yatırımlar. buna karşılık olarak Ege bölgesine maalesef yeterli yatırım gelmiyor. Türkiye nin en işlek karayollarından biri olan İstanbul izmir arasına halen bir otoyol yapılmış değil. Şu an yapılıyor ama çok daha önceden bitmesi lazımdı. Bunun yanısıra yeni izmir havalimanı iç hatlar terminali mükemmel oldu. Uzun yıllar kapasite sorunu yaşanmadan hizmet verecek bir yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 9 yıl önce
Bunca yatırımı yapandan Allah razı olsun, herkes biliyor kim önayak oldu.. İzmir içhatlar havalimanına bayıldım, içindeki genişlil, gün ışığı kullanımı, sakinlikle saatlerce durası geliyor insanın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000