07 Mayıs 2015, Perşembe 07:50:23

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Türkiye'nin deniz dolgusu üzerine inşa edeceği ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları başlıyor.
  • Bu kadar yatırımdan sonra günde 3 sefer yapılabilirse başarılı olduğunu düşünebiliriz değil mi?
  • bilmeyen gidip araştırsın baksın.en dolu uçuşlar istanbul-trabzon hattı üzerinde olmaktadır.zira şirketler indirimlerinde bile istanbul-trabzon hattını koymazlar çünkü ihtiyaçları yoktur biletler leblebi gibi satılmaktadır. sebebi ise bu havalimanını kullanan giresun-trabzon-rize-gümüşhane-artvin illerinin gurbette çok vatandaşı olmasıdır.ve bu sebeple ordu-giresun ve rize-artvin aslında son derece normal ve inanın havaoylu firmaları bu işten oldukça kar edecektir.
  • havaalanı ihtiyacı yolcuya göre değil havaalanının uzaklığına yakınlığına göre yapılır, bu milletin parasaı böyle kolay harcanmamalı, bu havaalanı Artvine yapılmalı Rizeye değil, Artvinin uzak ilçeleri ne olacak, Rizenin yanı başında Trabzon havaalanı yok mu, bu resmen israf
  • Esprimi yaptın sen...çanağı sana takmışlar belli
  • Gider yaylalaru cezersuniz daa. Cennet gibi memleket!
  • Cekemeyen anten taksin.hemde cift canakli taksin.o havaalani allahin izniyle yapilacak.dert etmeyin o havalimanini kullanmassiniz kapakla idare edersiniZ.
  • Çok gerekli ,çalışmayı başlatan kurumlara teşekkür ediyoruz.
  • Hatay havalimanına benzemez umarım.su baskını vs.sadece hemşerilik ayağına yapılan plansız proğramsız projelerin ne halde olduğu ortada.haftada 2 uçuşu olan 200 çalışanı olan limanlar var.yazık etmeyin beyler.bu halkın çarçur edilecek parası yok.Daha verimli iş gücü üretim gerek bu ülkeye.Gelecegin yıldızı olacak bir ülke olmaktan uzaklaşıyoruz sanalız yani.yatırımları yönlendirirken ülkeye girdi sağlayacak işler yapın.ülkenin insanından katkat aldığınızla yine onlardan alacağınız paraların peşinde koşmayın.gidişstımız kötü kim ne derse desin akından karasından bağımsız ülke elden gidiyor.hsyırlı olsun bakalım karadenize....
  • Yav Karadenizlileri ne kadar çekemeyen adam varmış burda. Doğuda adım başı havaalanı var.Batman-Siirt 85 km,Çardak-Isparta arası 95 km,daha birsürü havalimanı sayarım birbirine 100km mesafesi olan.Oralara yapılıyor da Koskoca Doğu Karadeniz'de boydan boya 2 tane havalimanı var Ordu ile Rize'nin havalimanları sizi geriyor. Oranın yolcu ve turizm potansiyelini bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz. Çatlasanız da patlasanız da yapılacak. Trabzon'a günde 30 uçak iniş yapıyor,Bunun yarısından fazlası Rize ve Giresun yolcusudur. Benim vergimle yapılıyor muhabbetine de sinir oluyorum.Vergi hepimizin vergisi.Sen benim vergimle Marmarayı kullanıyorsan ben de senin verginle havalimanını kullanacağım ne var yani.
  • Oy uğruna milli servet harcanacak ve ülkemize bir havalimanı çöplüğüne atılacak tesis ekelencek. batum/hopa ve trabzon havalimanları bu kadar yakın mesafede iken yenisine hemde deniz de dolgu yapılarak inşaa edilecek havalimanına ne gerek var?

Türkiye'nin deniz dolgusu üzerine inşa edeceği ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları başlıyor.

ÇED raporu hazırlanan Rize-Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusunun yapılması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, özel bir mühendislik firmasıyla anlaştı. Bakanlık ve firma yetkilileri, Pazar ilçesinin Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasında, 4,5 kilometrelik deniz dolgu alanında incelemede bulundu. Havalimanın yapılacağı denizde en derin bölge 26 metre olarak belirlendi. Bakanlık yetkilileri, sondaj çalışmaları için yer teslimi yaptı.

Yetkililer, bölgede 31 sondaj kuyusu açacak, zemin deneyi yapacak, batimetri haritalarını hazırlayacak. Mühendislik firması yetkilileri, yaklaşık 90 günlük çalışma sonunda jeolojik-jeoteknik etüt raporunu hazırlayarak ilgili Bakanlığa sunacak.

Jeoloji mühendisi Orkam Tamer Yarım, İstanbul Boğazı'nda sondaj çalışması yaptıklarını, tecrübeleri olduğunu belirterek, çalışmaların yaklaşık 45 günde tamamlanacağını söyledi.

İşin teslim süresinin 90 gün olduğunu dile getiren Yarım, "Bu süre içerisinde 31 sondaj kuyusu açacağız. Altyapıları projelendirdikten sonra havalimanı için bütün altyapı tamamlanmış olacak. Karadeniz dalgalı olduğu için proje süremiz 90 gün ama 60 günde işi teslim edeceğimizi düşünüyoruz. Ardından havalimanı inşaatı başlayacak" dedi.

Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu ise Rize'de havalimanı tartışmalarının 40 yıllık mesele olduğunu ifade ederek, 2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda çalışmaların başlatıldığını ve bu aşamaya gelindiğini kaydetti. Havalimanının artık şehrin bir gerçeği olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür eden Topçu, "Havalimanı Rize'yi bir üst lige taşıyacaktır. Bu şehrin sanayisine, ekonomisine, gelişimine çok büyük katkı sağlayacaktır. bugün itibarıyla çalışmalar başlatıldı. Çok büyük bir kazanım sağlandı" ifadesini kullandı.

Ordu-Giresun Havalimanı, Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı özelliğini taşıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, daha önce yaptığı açıklamada, havalanının 22 Mayıs'ta açılacağını bildirmişti.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu kadar yatırımdan sonra günde 3 sefer yapılabilirse başarılı olduğunu düşünebiliriz değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy aşığı ~ 9 yıl önce
bilmeyen gidip araştırsın baksın.en dolu uçuşlar istanbul-trabzon hattı üzerinde olmaktadır.zira şirketler indirimlerinde bile istanbul-trabzon hattını koymazlar çünkü ihtiyaçları yoktur biletler leblebi gibi satılmaktadır. sebebi ise bu havalimanını kullanan giresun-trabzon-rize-gümüşhane-artvin illerinin gurbette çok vatandaşı olmasıdır.ve bu sebeple ordu-giresun ve rize-artvin aslında son derece normal ve inanın havaoylu firmaları bu işten oldukça kar edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
havaalanı ihtiyacı yolcuya göre değil havaalanının uzaklığına yakınlığına göre yapılır, bu milletin parasaı böyle kolay harcanmamalı, bu havaalanı Artvine yapılmalı Rizeye değil, Artvinin uzak ilçeleri ne olacak, Rizenin yanı başında Trabzon havaalanı yok mu, bu resmen israf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Esprimi yaptın sen...çanağı sana takmışlar belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapılsın ~ 9 yıl önce
Gider yaylalaru cezersuniz daa. Cennet gibi memleket!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cekemeyen anten taksin.hemde cift canakli taksin.o havaalani allahin izniyle yapilacak.dert etmeyin o havalimanini kullanmassiniz kapakla idare edersiniZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çok gerekli ,çalışmayı başlatan kurumlara teşekkür ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hatay havalimanına benzemez umarım.su baskını vs.sadece hemşerilik ayağına yapılan plansız proğramsız projelerin ne halde olduğu ortada.haftada 2 uçuşu olan 200 çalışanı olan limanlar var.yazık etmeyin beyler.bu halkın çarçur edilecek parası yok.Daha verimli iş gücü üretim gerek bu ülkeye.Gelecegin yıldızı olacak bir ülke olmaktan uzaklaşıyoruz sanalız yani.yatırımları yönlendirirken ülkeye girdi sağlayacak işler yapın.ülkenin insanından katkat aldığınızla yine onlardan alacağınız paraların peşinde koşmayın.gidişstımız kötü kim ne derse desin akından karasından bağımsız ülke elden gidiyor.hsyırlı olsun bakalım karadenize....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
61 ~ 9 yıl önce
Yav Karadenizlileri ne kadar çekemeyen adam varmış burda. Doğuda adım başı havaalanı var.Batman-Siirt 85 km,Çardak-Isparta arası 95 km,daha birsürü havalimanı sayarım birbirine 100km mesafesi olan.Oralara yapılıyor da Koskoca Doğu Karadeniz'de boydan boya 2 tane havalimanı var Ordu ile Rize'nin havalimanları sizi geriyor. Oranın yolcu ve turizm potansiyelini bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz. Çatlasanız da patlasanız da yapılacak. Trabzon'a günde 30 uçak iniş yapıyor,Bunun yarısından fazlası Rize ve Giresun yolcusudur. Benim vergimle yapılıyor muhabbetine de sinir oluyorum.Vergi hepimizin vergisi.Sen benim vergimle Marmarayı kullanıyorsan ben de senin verginle havalimanını kullanacağım ne var yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oy uğruna... ~ 9 yıl önce
Oy uğruna milli servet harcanacak ve ülkemize bir havalimanı çöplüğüne atılacak tesis ekelencek. batum/hopa ve trabzon havalimanları bu kadar yakın mesafede iken yenisine hemde deniz de dolgu yapılarak inşaa edilecek havalimanına ne gerek var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000