07 Ağustos 2016, Pazar 13:47:08

Rize-Artvin Havalimanı 8 Eylül’de ihaleye çıkıyor

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Rize ziraat odasını ziyaret ederek meclis üyeleriyle bir araya geldi. Milletvekili Karal Ziraat Odası meclis üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda Rize havalimanın ve lojistik merkez projelerinin son durumu hakkında bilgiler verirken hazırlanacak çay kanunu hakkında meclis üyelerinin görüş ve fikrilerini dinledi.
  • Ne kadar sacma sapan bir karar. Resmen ölü yatırım. Vatandaşın ödemiş oldugu vergilerin nereye gidiği beli. Şart mı heryerde havalimanı olmazı? Ordu-Giresun ve Trabzon Havalimanı neyinize yetmiyor??? Yaparsanız sonra ah vuh edip yolcu yok diye aglarsınız kapatım pistinde inekleri otlatırsınız.
  • Yapın ama maniadan kurtarmayın, Ancak Tek tarafa ILS Takılabilsin. Terminali de küçük yapın. Bir tarafına Teknik Blok Diğer tarafına da Kapalı Otoparkı yapın ki 2 sene sonra Yetmez dendiğinde çare arayın bulamayın. Sonra da Otoparkı Yıkın ve terminali biraz daha büyütün, ama sadece 5 yıllık olsun, yeniden bir tarafları yıkın ki yeni masraf çıksın. Dediklerimi abartılı bulanlar OGU ye gitsin baksın.
  • E bi zahmet yapın artık 10 yıldır bekliyoruz
  • Körüksüz havalimanlarını da seviyorum. Kapıdan çıkıp uçağa yürümek güzel bir duygu. Adana'yı severim mesela..
  • Karadenize Rizeye böle bir havalimanı yakışır bence :)
  • Sıcak para ile çalışan ekonomilerde, bu tür alanlardan 3-5 tane yapılmalı ki, yolcu sayısı artsın.
  • akıncı üssünü bu meydana yerleştirelim.
  • Trilyon nedir ya. 15 yil geriden mi geliyorsunuz. 700 milyon tl olmasin o.
  • Havalimanında 2 adet Yolcuköprüsü olacak
  • Bekleyin görün uşakların havalimanı ne iş yapacak. Vatana millete hayırlı olur inşallah..

Milletvekili Karal Rize havalimanın Rize’nin en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi; “Rize havalimanını ihale tarihi kesinleşti. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanımızın da açıkladığı üzere 8 Eylül günü ihalesi yapılacak" dedi.

Rize Ziraat Odası'na ziyarette bulunan Karal; "750 trilyonluk bir keşifle berber ihaleye çıkıyor. 600 trilyonluk alt yapı ihalesi 8 Eylül günü yapılacak. Yani deniz dolgu ihalesi. 2017 yılının başında da üst yapının yani terminalin ihalesi yapılacak. Havalimanının bitirilme süresi ise şart namede belirtildiği üzere bin gündür. Biz siyasi irade olarak Rize’mizin Ovit’ten sonraki en büyük projesi olan havalimanı projesini gerçekleştirmiş oluyoruz. Bundan sonra önümüze bakacağız. Önümüzde lojistik merkez projemiz var. Onunda proje ihalesini yaptık şu anda projesi yapılıyor. 310 günlük bir proje süresi var. Projesi bittikten sonra önümüzdeki yıl yatırım programına gelebilmesi için bütün gücümüzle gayret göstereceğiz. Lojistiği de ovit tüneliyle birlikte taçlandırdığımızda havalimanımız ve diğer yatırmalarla birlikte Rize’mizi geleceğe hazırlamış olacağız" dedi.

İmar Planlarının Durdurulması İhale Tarihini Geciktirdi

Milletvekili Karal bölgenin imar palanlarının durdurulmasından dolayı havalimanı ihalesinin geciktiğini belirterek, “Daha önce açıklama yapmıştım. Haziran aynın sonuna doğru ihalesinin yapılacağını söylemiştim. Haziran sonunda ihalesini yapamadık çünkü maalesef bir sivil toplum kuruluşu mahkemeye başvurdu. Ve bölgenin imar planlarını iptal ettirdi. Havalimanın ihaleye hazır hale gelebilmesi için bütün dosyanın hazır hale gelebilmesi lazım. Bölgenin imar planları durduruldu. İmar planlarının durduulmasından sonra arkadaşlarımızla birlikte adeta iğneyle kuyu kazar gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında her gün mekik dokuduk ve biz imar planlarıyla ilgili mahkemeler bitmeden bu işin ihale sürecini başlattık. İki ay oradan kaybettik.“ ifadelerini kullandı.

Rize-Artvin Havalimanı 8 Eylül’de ihaleye çıkıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

XY ~ 8 yıl önce
Ne kadar sacma sapan bir karar. Resmen ölü yatırım. Vatandaşın ödemiş oldugu vergilerin nereye gidiği beli. Şart mı heryerde havalimanı olmazı? Ordu-Giresun ve Trabzon Havalimanı neyinize yetmiyor??? Yaparsanız sonra ah vuh edip yolcu yok diye aglarsınız kapatım pistinde inekleri otlatırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 8 yıl önce
Yapın ama maniadan kurtarmayın, Ancak Tek tarafa ILS Takılabilsin. Terminali de küçük yapın. Bir tarafına Teknik Blok Diğer tarafına da Kapalı Otoparkı yapın ki 2 sene sonra Yetmez dendiğinde çare arayın bulamayın. Sonra da Otoparkı Yıkın ve terminali biraz daha büyütün, ama sadece 5 yıllık olsun, yeniden bir tarafları yıkın ki yeni masraf çıksın. Dediklerimi abartılı bulanlar OGU ye gitsin baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizeli ~ 8 yıl önce
E bi zahmet yapın artık 10 yıldır bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emr ~ 8 yıl önce
Körüksüz havalimanlarını da seviyorum. Kapıdan çıkıp uçağa yürümek güzel bir duygu. Adana'yı severim mesela..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışır ~ 8 yıl önce
Karadenize Rizeye böle bir havalimanı yakışır bence :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTRZ ~ 8 yıl önce
Sıcak para ile çalışan ekonomilerde, bu tür alanlardan 3-5 tane yapılmalı ki, yolcu sayısı artsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esb ~ 8 yıl önce
akıncı üssünü bu meydana yerleştirelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trilyon ~ 8 yıl önce
Trilyon nedir ya. 15 yil geriden mi geliyorsunuz. 700 milyon tl olmasin o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trilyon ~ 8 yıl önce
Trilyon iyidir. Kolay anliyoruz anlasiyoruz. Bankaci olmama ragmen "milyon" yerine "eski para ile trilyon" deyince daha iyi anlasiyoruz. Zamsn alacak kardeş, biraz sabır
Özellikler ~ 8 yıl önce
Havalimanında 2 adet Yolcuköprüsü olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmalı ~ 8 yıl önce
Yepyeni havalimanları artık Yolcuyu havalimanından kara kışa yağışa çıkarmadan uçağa ulsştırıp çıkarabilmelidir. Körük mdeniyettir
Uşaklar ~ 8 yıl önce
Bekleyin görün uşakların havalimanı ne iş yapacak. Vatana millete hayırlı olur inşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000