07 Nisan 2017, Cuma 09:24:36

"Rize-Artvin Havalimanı 2020'de uçuşa hazır olacak"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Rize-Artvin havalimanı 2020'de uçuşa hazır olacak" dedi.
  • Hükümet çalışıyor. Helal olsun
  • Gelmiş geçmiş en kötü ulaştırma bakanı.
  • havaalanı,köprü,yol yapmak falan güzel de bu ülkenin çok ciddi sorunları ve ihtiyaçları var onlara ne zaman sıra gelecek ? sadece inşaat yaparak hangi ülke ileri gitmiş ? gerekli gereksiz inşaat yaparak daha da borçlanıyoruz üstelik de dövizle. ülkemizde suç patlama yapmış,alım gücü düşmüş,hayat gelire göre çok pahalı,15 milyon civarı işsiz var, göç önlenmiyor,istihdam yaratılmıyor,hele istanbul'da trafik kaosu bir türlü bitmiyor,kaldırımlara park edilen araçlar yüzünden insanlar arabaların son sürat gittiği caddelerden yürümek zorunda kalıyor yetmiyor millet ana yolda slalom yapıyor,ters yoldan giden mi ararsın,emniyet şeridinden giden uyanık mı ararsın ama ortada ne polis var ne hesap soran ne denetleyen,adalet hepten bitmiş,cezalar caydırıcı değil bunlar nasıl ve ne zaman düzelecek? vatandaşın devlete inancı bitmek üzere,insan kalitemiz ortada,eğitim desen bitik,uyanıklık,hak yeme,saygısızlık,medeniyetsizlik,iltimas tavan yapmış böyle gidersek nasıl gelişeceğiz ?
  • Buranın 3,5 senede bitmesi imkansız. OGU bile 4 senede bitti ki,oranın 3 katı fazla dolgu kullanılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize-Artvin Havalimanı'nı bölgesel hava taşımacılığı açısından çok önemsediklerini söyledi.

Bu havalimanının, dünyanın denizde yapılmış üçüncü ve Türkiye'nin ikinci havalimanı olacağını ifade eden Arslan, "25 metre derinliğinde ve 85 milyon ton taş dolgu yapacağız. Havalimanın önemini ve özelliğini vurgulaması adına çok önemli. Konvansiyonel boyut dediğimiz 3 bin metreye 45 metrelik bir pist olacak. Dünyanın her yerine uçabilecek uçakların gelebileceği ve inebileceği bir pistten bahsediyoruz." diye konuştu.

Arslan, havalimanının yılda 3 milyon yolcuya hizmet edebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"25 bin metrekare kapalı alana sahip olan bir terminal yapacağız. Onun da proje süreçleri devam ediyor. Sözleşmesine göre 2021 yılında bitmesi öngörülüyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatları ile arkadaşlarımızla tekrar görüştük. Rize-Artvin Havalimanı 29 Ekim 2020 yılında bitirilecek. Yani 3,5 yıl sonra biz bu havalimanını bitirmiş olacağız. Bölge insanının hizmetine sunmuş olacağız. Yeter ki amacınız iş yapmak ve eser üretmek olsun. Bu bölge taşa da doğal güzelliklere de sahip. Biz taşı bulacağız ve bu havalimanını yapıp gerçekleştireceğiz. Bundan da Rizeliler ve Artvinliler mutlu olacak. Rize-Artvin Havalimanı hem bölgeye bölge insanına ve bu kadar değerli turizm merkezi olan bir yere misafirlerimizi ağırlayacak bir havalimanı kazandırmış olacağız."

Rize-Artvin Havalimanı'nın Türkiye'de havacılık sektörünün geldiği noktayı gösterdiğini kaydeden Arslan, 2002 yılında 25 havalimanı varken bugün 55 aktif havalimanı bulunduğunu söyledi.

Yılda yaklaşık 35 milyon yolcuya iç ve dış hat olarak hizmet veriyorken bugün yılda 180 milyonun üzerinde yolcuya hizmet edildiğini anımsatan Arslan, "Daha da önemlisi dünyanın en büyük ve en fazla yolcuya hizmet edecek havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. Bu da yılda 200 milyon yolcuya hizmet edecek. Ülkemizi dünyanın havacılık merkezi haline getirecek bir havalimanı." değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, bununla da yetinmediklerini belirterek, "Şu an aktif olarak 6 havalimanının yapılması ile ilgili süreçleri devam ettiriyoruz. İstanbul, Rize-Artvin, Çukurova Bölgesel Havalimanı, Yozgat, Karaman, Gümüşhane-Bayburt arasına hizmet edebilecek bir havalimanı, İzmir Çeşme'de de yeni bir havalimanı..." dedi.

Türk havacılık sektörünün, dünyanın havacılık merkezi olmasına uygun bir şekilde daha da gelişerek hizmet eder hale geleceğini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Çünkü havacılık yatırımın yapılması, yatırım erbabının hızlı bir şekilde gelmesi, dünyadaki ticaret olan her yere kolaylıkla erişebilmeniz anlamına geliyor. Adeta ticaretin, ekonominin, sanayinin ve endüstrinin büyümesinin önündeki en büyük engelken, şimdi tam tersine ülkemizin havacılık alanında geldiği noktayı düşünürseniz engel olmaktan ziyade bunların hepsinin büyümesi adına bir lokomotif haline geldi. İnşallah daha da büyüyecek ve artacak."

"Rize-Artvin Havalimanı 2020'de uçuşa hazır olacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Devleti Türkiye ~ 7 yıl önce
Hükümet çalışıyor. Helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışmıyor ~ 7 yıl önce
Gelmiş geçmiş en kötü ulaştırma bakanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sn bakan ~ 7 yıl önce
havaalanı,köprü,yol yapmak falan güzel de bu ülkenin çok ciddi sorunları ve ihtiyaçları var onlara ne zaman sıra gelecek ? sadece inşaat yaparak hangi ülke ileri gitmiş ? gerekli gereksiz inşaat yaparak daha da borçlanıyoruz üstelik de dövizle. ülkemizde suç patlama yapmış,alım gücü düşmüş,hayat gelire göre çok pahalı,15 milyon civarı işsiz var, göç önlenmiyor,istihdam yaratılmıyor,hele istanbul'da trafik kaosu bir türlü bitmiyor,kaldırımlara park edilen araçlar yüzünden insanlar arabaların son sürat gittiği caddelerden yürümek zorunda kalıyor yetmiyor millet ana yolda slalom yapıyor,ters yoldan giden mi ararsın,emniyet şeridinden giden uyanık mı ararsın ama ortada ne polis var ne hesap soran ne denetleyen,adalet hepten bitmiş,cezalar caydırıcı değil bunlar nasıl ve ne zaman düzelecek? vatandaşın devlete inancı bitmek üzere,insan kalitemiz ortada,eğitim desen bitik,uyanıklık,hak yeme,saygısızlık,medeniyetsizlik,iltimas tavan yapmış böyle gidersek nasıl gelişeceğiz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
53 ~ 7 yıl önce
Buranın 3,5 senede bitmesi imkansız. OGU bile 4 senede bitti ki,oranın 3 katı fazla dolgu kullanılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alooo ~ 7 yıl önce
alooo ya sen bu ,şleri karışıtırma 3,5 olmaz 35 sene olur sen bırak karışma!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000