13 Ağustos 2016, Cumartesi 09:21:33

Rize Havalimanı için geri sayım başladı

Türkiye'de denizin üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı Rize Havalimanı'nın yapımı 8 Eylül'de ihale edilecek. 750 milyon liraya mal olması planlanan inşaat, 2 yıl 9 ayda tamamlanacak.
  • çukurova bölgesel yılan hikayesine döndü
  • Adana havalimani gibi ilgilenilmesi gereken yer varken niye Rize ye bu kadar imtiyazli davraniliyor.Yapilmasin demiyorum ama Türkiye de yapilan 2. Havalimani olan Adana Havalimanina da yetkililer gelsin de yolcularin calisanlarin cektigi zorluklari incelesinler.4 yildir sozde yapilacak havalimani ama boş.
  • Ne zaman Rize'ye havalimanı yapılacak söylentileri çıksa hemen Bi ne gerek vardı muhabbeti başlıyor. Her ilde havalimanı olacak arkadaşlar, ileride taksi uçaklar olacak. Dar düşünmeyin. Trabzon'dan kalkma uçağın yarısından fazlası Rize tarafından gidiyor. Çekememezlik yapmayın. Her il kalkınsın. Hep bana hep bana demeyin
  • Saatte nasıl 36 ucak inis kalkis yapiyor.
  • 2 adet yolcu köprüsü olacak
  • Her ile bir hava alanı projesini başlatan eski Cumbaba Süleyman DEMREL olmuştur. Bu projeler çok güzel ancak ( biz japonya değiliz ) adamların yeri yok denizi doldurup ( doğayı katladep ) Pist yapıyorlar.Yahu koskoca karadeniz sahilinde yermi kalmadı kardeşim. İle 500m olmazda 1-2 km ilerde olur ne farkeder. Ayrıca doğa katledilip ektra masraf çıkıyor yani ( rant ) oluyor 1 yerine 3 paraya mal oluyor. Lütfen biraz vicdan sahibi olalım.Ayrıca ISPARTA havaalanındaki acılışta Sayın Demirelin ( Dağları taşları aştıkta geldik şükürler olsum Ispartaya Uçakla geldik ) asılı olan söylemini Havaalanınıdan kaldırmışlar çok yazık.Biri yapıyor öteki siliyor ucuz politikalar bunlar.Neyse Hayırlısı olsun göreceğiz bakalım !
  • Çukurova bölgesel Havalimanı'ndan daha önce bitecek gibi
  • 2 yıl 9 ayda deniz dolgusu bitmez.Hem de Ordu'nun 3 kat fazlası dolgu yapılacak.5 yıl sonra uçuş gerçekleşir ancak.
  • Havalimani AK Parti yapmasin? Hani Akp birsey yapmiyordu? Nankör hainler
  • Bu parayla Samsun havalimanini iyilestirin Ordu Giresunun eksiklerini giderin sonra da Batum dan Samsuna hızli tren projesini tamamlayin ne gerek var heryere havalimani yapmaya

Türkiye'de denizin üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı Rize Havalimanı'nın yapımı 8 Eylül'de ihale edilecek. 750 milyon liraya mal olması planlanan inşaat, 2 yıl 9 ayda tamamlanacak.

Türkiye'de deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havaalanı Rize Havalimanı olacak.

Rize Havalimanı, Pazar ilçesi Yeşilköy Köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasındaki 266 hektarlık alanda, kıyıdan 26 ila 32 metre uzaklıktaki deniz dolgusu üzerine inşa edilecek.

Rize havalimanı inşaatında derinliğin fazla olması nedeniyle, Ordu - Giresun Havalimanı'nda kullanılandan yaklaşık 3 kat daha fazla dolgu malzemesi kullanılacak.

SAATTE 36 UÇAK İNİŞ KALKIŞ YAPABİLECEK

Proje kapsamında, saatte 36 uçağın iniş kalkış yapabileceği 45 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda pist ile apron inşa edilecek.

Genel olarak yolcu ve kargo uçaklarına hizmet verecek olan Rize Havalimanı'nın ayrıca kompozisyon sınıfı D, türbülans sınıfı ağır, kalkış ağırlığı 150 bin kilogramdan fazla olan uçaklara da hizmet vermesi bekleniyor.

2 YIL 9 AYDA TAMAMLANACAK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 8 Eylül tarihinde ihaleye çıkarılacak olan Rize Havalimanı projesi için ilk etapta deniz dolgusu, pist, apron, taksirut, çevreyolu, emniyet tel örgüsü, mendirek, PAT sahaları ve çevre aydınlatma işleri yapılacak. Bu işler 600 milyon liraya mal olacak. Altyapı işlerinin ardından 150 milyon lira harcamayla da terminal binalarını kapsayan üst yapı işleri yapılacak. Rize Havalimanı'nın yapımı 2 yıl 9 ayda tamamlanacak.

Rize Havalimanı için geri sayım başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

rmz ~ 8 yıl önce
çukurova bölgesel yılan hikayesine döndü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adana ~ 8 yıl önce
Adana havalimani gibi ilgilenilmesi gereken yer varken niye Rize ye bu kadar imtiyazli davraniliyor.Yapilmasin demiyorum ama Türkiye de yapilan 2. Havalimani olan Adana Havalimanina da yetkililer gelsin de yolcularin calisanlarin cektigi zorluklari incelesinler.4 yildir sozde yapilacak havalimani ama boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çotanak ~ 8 yıl önce
Aynen katılıyorum. Şu an en sıkıntılı yer Adana dır. Aslında Adananın havaalanı incirlik olmalı çünkü Adananın doğusunda bir milyon nüfus var ve bu nüfusu yeniceye taşımak hiç kolay değil. Mersin için ise en uygun yer Erdemlidir.
Adana ~ 8 yıl önce
Adana işlevi olabilecek bir havalimanı. Burası fuzuli. Dolayısı ile daha önemli
Hasan ~ 8 yıl önce
Ne zaman Rize'ye havalimanı yapılacak söylentileri çıksa hemen Bi ne gerek vardı muhabbeti başlıyor. Her ilde havalimanı olacak arkadaşlar, ileride taksi uçaklar olacak. Dar düşünmeyin. Trabzon'dan kalkma uçağın yarısından fazlası Rize tarafından gidiyor. Çekememezlik yapmayın. Her il kalkınsın. Hep bana hep bana demeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 8 yıl önce
Rizenin yolcusu vardır kabul de Yarısından fazlası ne demek anlamadım? Trabzon Rizenin en az 3-4 katıdır ve oranı buna vurarak etkiyi bulabilirsiniz. Her ile havalimanı gereksizdir. Çok daha gereksiz yere yapıldıysa Rize ye de yapılsın da Dünyada Her ile havalimanı olan bir yer gösterin bana inşaatında 1 hafta bedava çalışayım.
08 ~ 8 yıl önce
yazık bu milletin parasına aynı körfez köprüsü gibi yetmiyen yocu parasını devlet öder.trabzonda ve batum dan gelen yolcu azalır. trabzon iyice kan kaybeder.gereksiz bir hava limanı olur. Zafer havalimanı gibi.kışın kuvvetli rüzgarlı havalarda uçaklar pas geçip batuma iner.
Hasan ~ 8 yıl önce
İlerisi için dedim zaten. Trabzondan kalkan toplam uçaklardaki yolcuları topla, Rize tarafından Trabzon'a giden Havaş'taki Yolcu sayısı ile karşılaştır, sonucu bulursun
Ercan ~ 8 yıl önce
Hasan kardeşim.Rize tarafına giden Havaş otobüslerine Of,Sürmene,Araklı,Arsin ve Yomra yolcusu da biner. belki de Çaykara dahil. O nedenle tam sonuç çıkmaz ama Rizenin yolcusunun Türkiyedeki pek çok havalimanından az olmayacağını kabul etmekle beraber Trabzonun yarısına bile yaklaşması mümkün değildir. Bunu bir havalimanı çalışanı olarak söylüyorum
Soru ~ 8 yıl önce
Saatte nasıl 36 ucak inis kalkis yapiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havalimanı ~ 8 yıl önce
2 adet yolcu köprüsü olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 8 yıl önce
Her ile bir hava alanı projesini başlatan eski Cumbaba Süleyman DEMREL olmuştur. Bu projeler çok güzel ancak ( biz japonya değiliz ) adamların yeri yok denizi doldurup ( doğayı katladep ) Pist yapıyorlar.Yahu koskoca karadeniz sahilinde yermi kalmadı kardeşim. İle 500m olmazda 1-2 km ilerde olur ne farkeder. Ayrıca doğa katledilip ektra masraf çıkıyor yani ( rant ) oluyor 1 yerine 3 paraya mal oluyor. Lütfen biraz vicdan sahibi olalım.Ayrıca ISPARTA havaalanındaki acılışta Sayın Demirelin ( Dağları taşları aştıkta geldik şükürler olsum Ispartaya Uçakla geldik ) asılı olan söylemini Havaalanınıdan kaldırmışlar çok yazık.Biri yapıyor öteki siliyor ucuz politikalar bunlar.Neyse Hayırlısı olsun göreceğiz bakalım !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok bilmiş ~ 8 yıl önce
Yok kardeşim yer inanmıyosan gel de bak!
Çukurova ~ 8 yıl önce
Çukurova bölgesel Havalimanı'ndan daha önce bitecek gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşilköy Airport ~ 8 yıl önce
2 yıl 9 ayda deniz dolgusu bitmez.Hem de Ordu'nun 3 kat fazlası dolgu yapılacak.5 yıl sonra uçuş gerçekleşir ancak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ~ 8 yıl önce
Havalimani AK Parti yapmasin? Hani Akp birsey yapmiyordu? Nankör hainler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 8 yıl önce
Bu parayla Samsun havalimanini iyilestirin Ordu Giresunun eksiklerini giderin sonra da Batum dan Samsuna hızli tren projesini tamamlayin ne gerek var heryere havalimani yapmaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne gerek var..cı ~ 8 yıl önce
ya arkadaşım bırak bu ne gerek var lafını.Türkiye ne çektiyse bu "NE GEREK VAR"lafından çekti.bırakın da ülkeyi yönetenler yapabildikleri kadar havalimanı yapsınlar,senin dediklerini de yapsınlar.kısacası yaptıklarını eleştirmeyin.yapmadıklarını söyleyin.saygılar....
:) ~ 8 yıl önce
Oncelikler kalitenin gostergesidir. Var olanlari aktiflestirmek varken yenisini yapmak neden ? Su durumda rizeye havalimani yapmaya gerek yok ama olanlari aktiflestirmek icin gerekenler yapilirsa sonrasinda ihtiyaca binean Rizeye de yapilsin gerekirse her ile yapilsin ama oncelikleri belirlemek onemli bence
Havacıya ~ 8 yıl önce
Bence sana da gerek yok. Zaten senin gibiler de çok
atmaca 53 ~ 8 yıl önce
Kardes cift basli uydu antenleri var.cekemiyosunya onlardan tak.kapakli mapakli daha iyi cekersin hava civaci

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000