31 Temmuz 2012, Salı 07:54:03

RICHARD BRANSON'DAN TAVSİYELER

Sıfırdan dünyanın en zengin isimlerinden biri olan İngiliz girişimci Richard Bronson (62) başarısının 5 sırrını açıkladı.
  • Hiş Bir Başarı Cezasız Kalmaz sözünü kim söylemiştir
  • AirAsia'dan Tony Fernandes ile de iyi dosttur. Tony Fernandes'i de incelemenizi oneririm. Adam Malezya merkezli havayolunun ucak bakimlarini Singapur'da yaptirma karari aldi. Ayrica Endonezya pazarini buyutmeyi planliyor ve Endonezya'ya yerlesti. Ikisi biraraya gelince girisimcilik icin iyi ornek teskil ediyorlar.
  • Adam insanlarin iyiligini ve bu konuda ilerlemek isteyene yol gosteriyor
  • Bu adami seviyorum ve gercekten ornek alinmasi gereken biri.

Eğlence ve havayolu sektöründeki yatırımlarıyla bilinen Virgin Group'un patronu Bronson 4.2 milyar dolarlık servetiyle İngiltere'de 4'üncü, dünyada ise en zengin 255'inci isim.

Bronson, BBC radyosuna verdiği bir söyleşide, iş hayatındaki 46 yılı süresince dünyanın büyük değişim geçirdiğini ancak başarılı olmak için takip ettiği 5 prensibin aynı kaldığını dile getirdi. Bronson iş hayatında başarı için izlediği 5 kuralı şöyle sıraladı:

1- "Eğer keyif almıyorsan o işi yapma. Yaptığın işi sevmen lazım.
2- Yenilik yap. Seni öne çıkaracak farklı bir şey yarat.
3- Çalışanların elindeki en önemli varlığın. Mutlu çalışan demek, mutlu müşteri demektir.
4- Dinleyerek yönet. Çalışanlarına ve müşterilerine kulak verip düşüncelerini al.  
5- Görünür ol. Kendini ya da bir başka üst düzey ismi kameraların önünde tutarak şirketini pazarla."

‘Değişime ayak uydurun’
Yelken sporuna, havacılığa ve uzaya olan merakıyla da bilinen Bronson söyleşide pazarlamayla ilgili ipuçları da verdi. Yeni girişimcilerin pazarlama noktasında gazete, televizyon ve radyo dışında Twitter, Google+ ve Facebook gibi sosyal medya platformlarını da kullanma imkânı olduğunu hatırlatan Bronson, "Bu dönemde yeni kurulan şirketler daha küçük pazarlama bütçeleriyle çalışabiliyor. Ayrıca yeni pazarlara hızlı biçimde açılabiliyorlar. Halihazırdaki başarılı şirketler de yerlerini iyi savunmalı. Çünkü günümüzde ürünler çok kısa sürede gözden düşebiliyor" dedi.

İş ortamı değişse de ana kuralların hiç değişmediğini belirten Bronson, iş hayatında geçmişe özlem duymak yerine herkesin değişime ayak uydurmasının zorunlu olduğunu söyledi

RICHARD BRANSON'DAN TAVSİYELER

Yorumlar

Ya Bizde ~ 12 yıl önce
Hiş Bir Başarı Cezasız Kalmaz sözünü kim söylemiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AirAsia ~ 12 yıl önce
AirAsia'dan Tony Fernandes ile de iyi dosttur. Tony Fernandes'i de incelemenizi oneririm. Adam Malezya merkezli havayolunun ucak bakimlarini Singapur'da yaptirma karari aldi. Ayrica Endonezya pazarini buyutmeyi planliyor ve Endonezya'ya yerlesti. Ikisi biraraya gelince girisimcilik icin iyi ornek teskil ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bende öyle ~ 12 yıl önce
Adam insanlarin iyiligini ve bu konuda ilerlemek isteyene yol gosteriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
british ~ 12 yıl önce
Bu adami seviyorum ve gercekten ornek alinmasi gereken biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000