25 Aralık 2014, Perşembe 16:13:15

RICHARD ANDERSON DELTA'YI İFLASTAN NASIL KURTARDI?

ABD'li Harvard Business Review dergisi aralık sayısının " Nasıl başardım" bölümünde, iflas bayrağını çekmiş Delta Havayolları'nı tekrar dünya devleri arasına sokan Richard Anderson'a yer verdi.
  • Altın kaplamamı bekliyorsun diyene. Uçaklar leş gibiydi. İkram baya vasat ve hostesler 40-50 yaşlarında ve hiç işini yapmıyordu. United daha iyi onlada uçtum. Bana cevap vereceğine binsen anlardın oturduğun yerden hakaret yazma cahil
  • batmakta olan bir şirket 150 milyon usd ye rafineri alıyorsa zor durumda değilmiş demekki
  • rafineri alarak şirket kurtardım diyen fıkradan fırlama bir adam. bana da biri 1 trilyon verse ertesi gün 1100 yapar, bir günde 100 kazanan adam olarak tarihe geçer miyim? yoksa bu işte bir iş mi var? emperyal amerikada ebem de şirket kurtarır, gel türkiyede bu rejimde kurtar, git rusyada kurtar.
  • yazın bu adamın yaptıklarını bir kenara, bugün yapılan yanlışlardan dolayı thy de batma noktasına gelince aynısını yapmak zorunda kalacak, tabi o zamana işini bilen personel kalırsa şirkette, malum şirket yandaşlarla doldu.
  • Deltaya 3 kez bindim çok vasat geldi. Özellikle amerika iç hattaki uçakları ve hostesleri şok etti. Çok lakayitti herşey
  • Amerikadaki havayolu şirketlerinden buyukler kuçukleri satin aldi..united continentali satin aldi american us airways satin aldi.bunun dişindaki bazilari iflastan kurtulamadi yok oldu..maliyetlere daha fazla dayanamadilar ulkedeki ekonomik krizlerin sonucudur..ayakta kalanlarda şimdilik uçuyotlar..american ve deltada batma noktadina geldiler..
  • ABD'de ki butun hava yolu sirketleri kara gecti ve kurtuldular, yanliz Delta degil. Buyuklerden United ve American'da iyi durumda. Bunun en onemli nedeni, rekabet kurumunun bu hava yollarinin baskalari ile birlesip rekabeti azaltmalarina izin vermesidir. Bu yuzden bilet fiyatlari da cok artti ve karlarda artti ABD'de. Benim encok sevdigim yani, bu CEO Delta'da ekonomi classinda ucar. Ne kabin memurlarina kafa tutar, ne pilotlara baski yapar, ne de aile uyelerini Delta'da ise sokar.
  • Bu pilotlar, hostesler ve yer ekibimize firmanın özkaynağından yüzde 15 pay alması demek...
  • Şirketi düzluğe çikarip karli hale getirmesi bence buyuk başaridir.kaldi ki gunumuz şartlarinda havayolu olarak karli ve faliyette olmak buyuk başaridir..adamin neyi neden nasil yapmiş ki başarili olmuş..görevini yerini getirmiş
  • Havayolu şirketini idare etmek kolay değildir. Çok iyi işletmeci ve finansman olmak gerekiyor. Yöneticiliği iyi işlemek gerekiyor. Siyasi durumlar bile havayolu sirketlerine zarar faturası çıkartıyor.ornegin :Malaysia b777si fuzeyle vurulmuş ve ardından uçakların hava sahasını kullanmamasi ve Uçuş yapmaması gibi durumlar.

ABD'li Harvard Business Review dergisi aralık sayısının " Nasıl başardım" bölümünde, iflas bayrağını çekmiş Delta Havayolları'nı tekrar dünya devleri arasına sokan Richard Anderson'a yer verdi.

Petrol rafineri satın alarak, çalışan kar paylaşımına kadar sıradışı hamleler ABD'li havayolu şirketini sektöründe dünya lideri yaptı. Dipten tekrar zirveye çıkmak hiç de kolay olmadı.

Çalışan kar paylaşımı modelini getirdi

Takvimler Nisan 2007 gösterdiğinde Delta iflastan yeni çıkmıştı. Yönetim kurulu Richard Anderson'ı CEO olarak şirketin başına geçirdi.

Anderson ayağının tozuyla çalışan kar paylaşımını hayata geçirdi.

"Her yıl vergiler ve maaşlar öncesi şirket kazancının yüzde 10'u çalışanlara prim olarak ödeniyor.  2008'de Nortwest havayollarıyla birleşmemizi takiben hiçbir havayolu şirketinde olmayan hisse sahipliği planını uyguladık. Bu pilotlar, hostesler ve yer ekibimize firmanın özkaynağından yüzde 15 pay alması demek."

"Rafineri alarak herkesi şok ettik"

Yakıt masraflarını en aza indirmek için Delta Havayolları flaş bir hamleyle 150 milyon dolar karşılığında Philedelphia'daki Trainer rafinerisini satın aldı.

Bu hamleyi Anderson şöyle açıkladı: "Uçak yakıtı en pahalı giderimiz. Yıllık 12 milyar dolar yakıta harcıyoruz. Operasyonumuzda gerekli yakıtı kendimiz tedarik etmek istedik. Delta Havayolları'nda dikey entegrasyonu sağlamak için petrol rafinerisi satın aldık. Bu hamlamiz havacılık ve petrol endüstrisi gözlemcilerini şoke etti."

RICHARD ANDERSON DELTA'YI İFLASTAN NASIL KURTARDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Altın kaplamamı bekliyorsun diyene. Uçaklar leş gibiydi. İkram baya vasat ve hostesler 40-50 yaşlarında ve hiç işini yapmıyordu. United daha iyi onlada uçtum. Bana cevap vereceğine binsen anlardın oturduğun yerden hakaret yazma cahil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 9 yıl önce
batmakta olan bir şirket 150 milyon usd ye rafineri alıyorsa zor durumda değilmiş demekki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş... ~ 9 yıl önce
rafineri alarak şirket kurtardım diyen fıkradan fırlama bir adam. bana da biri 1 trilyon verse ertesi gün 1100 yapar, bir günde 100 kazanan adam olarak tarihe geçer miyim? yoksa bu işte bir iş mi var? emperyal amerikada ebem de şirket kurtarır, gel türkiyede bu rejimde kurtar, git rusyada kurtar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serdar ~ 9 yıl önce
yazın bu adamın yaptıklarını bir kenara, bugün yapılan yanlışlardan dolayı thy de batma noktasına gelince aynısını yapmak zorunda kalacak, tabi o zamana işini bilen personel kalırsa şirkette, malum şirket yandaşlarla doldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Deltaya 3 kez bindim çok vasat geldi. Özellikle amerika iç hattaki uçakları ve hostesleri şok etti. Çok lakayitti herşey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
ne olacaktı? altın kaplama çatal kaşık mı bekliyodun?
FENASI ~ 9 yıl önce
ATIN KAPLAMA CATAL ANCA BIZIM AK SARAYA YAKISIR YESINLER PADISAHIM COK YASA
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Amerikadaki havayolu şirketlerinden buyukler kuçukleri satin aldi..united continentali satin aldi american us airways satin aldi.bunun dişindaki bazilari iflastan kurtulamadi yok oldu..maliyetlere daha fazla dayanamadilar ulkedeki ekonomik krizlerin sonucudur..ayakta kalanlarda şimdilik uçuyotlar..american ve deltada batma noktadina geldiler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rekabet ~ 9 yıl önce
ABD'de ki butun hava yolu sirketleri kara gecti ve kurtuldular, yanliz Delta degil. Buyuklerden United ve American'da iyi durumda. Bunun en onemli nedeni, rekabet kurumunun bu hava yollarinin baskalari ile birlesip rekabeti azaltmalarina izin vermesidir. Bu yuzden bilet fiyatlari da cok artti ve karlarda artti ABD'de. Benim encok sevdigim yani, bu CEO Delta'da ekonomi classinda ucar. Ne kabin memurlarina kafa tutar, ne pilotlara baski yapar, ne de aile uyelerini Delta'da ise sokar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabi tabi ~ 9 yıl önce
kesin öyledir...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu pilotlar, hostesler ve yer ekibimize firmanın özkaynağından yüzde 15 pay alması demek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şirketi düzluğe çikarip karli hale getirmesi bence buyuk başaridir.kaldi ki gunumuz şartlarinda havayolu olarak karli ve faliyette olmak buyuk başaridir..adamin neyi neden nasil yapmiş ki başarili olmuş..görevini yerini getirmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havayolu şirketini idare etmek kolay değildir. Çok iyi işletmeci ve finansman olmak gerekiyor. Yöneticiliği iyi işlemek gerekiyor. Siyasi durumlar bile havayolu sirketlerine zarar faturası çıkartıyor.ornegin :Malaysia b777si fuzeyle vurulmuş ve ardından uçakların hava sahasını kullanmamasi ve Uçuş yapmaması gibi durumlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000