11 Mart 2015, Çarşamba 11:22:44

RF-4E UÇUŞLARI DURDURULUYOR

Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, RF-4F uçaklarının yarın itibarıyla uçuşunun durdurulacağını açıkladı.
  • Bu proje 1990 karda hazırlandı bundan BEBEK KATILINE pay çıkarmaya çalışıyorsun, Ayıp Ayıp.Bilmeden ahkam kesme ?Burası senin uçağın değil .Her şeyi sen bilesin.
  • AKIN ÖZTÜRK PAŞAM YAKINDA EMEKLI OLACAKSIN KEŞKE BIRAZ DIK DURSAYDIN SİZDEN DIK DURUŞ BEKLERDİM
  • Asker kökenli biri olarak sıfatına komutan dediğmiz bu kişilerin de içimizdekilerden atandırılanlar olduğunu unutmamak lazım. Mesela Genel Kurmay Başkanı rüyasını bile kuramadığı makam RTE tarafından kendisine sunulunca bir anda bağlılığını sunmakta tereddüt göstermedi. Yeni nesil Komutanlar kendisine makam sunulunca ne vatan sevgisini ne de yetimin hakkını düşünür tiplerden seçiliyor anlaşılan. Yani iktidar içimizdekilerden kendine uygun olanları onaylıyor. Eee, boşuna dememişler, AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER. Bizim karakterimiz de bu işte. Adam yıllar önce demiş, NAMUSLULARDA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLABİLSE diye. daha söylenecek ne söz var ki?
  • Hv.Kv.K.lığında İki taktik hava kuvveti vardı.Birisi Diyarbakır da diğeri ise Eskişehir'deydi.Terörist başının talimatı ile Diyarbakır daki kuvvet K.lığı lağvedildi.Yakında Hava üssü de kapatılır.Hava kuvvetleri komutanlığının vurucu gücü yarı yarıya azaltıldı.Tüm Dünyada Hava gücüne önem artarken bizde tersi oldu.AKP nin üçüncü döneminde ve özellikle AKP-HDP koalisyonu sırasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı.Hava Alay komutanlığına indirilecek diye tahmin ediyorum.Akın Artık istifa et be. Ezildiğin ve ezdirdiğin yeter.
  • Kazanın üzerinden bir hafta bile geçmeden ne zaman kaza soruşturma kurulu oluştu. Ne zaman enkaz taşındı.Ne zaman inceleme yapıldı da kazanın sebebinin pilot hatası olduğu anlaşıldı. Bu bir Dünya rekorudur.Enkazın yüzüne bakıp anladılar ki pilotlar hata yapmış. Bu söylenen. gerçek ise Padişahımız emir verdi.Bu emir doğrultusunda açıklama yaptılar.Akın yakında emekli olacaksın bari meslektaşlarının vebalini alarak emekli olma birazcık dik dur.
  • Ben hala sorularima cevap bulamadim. 1- 2 ucakta birden f4 ve pilot nasil iletisimsiz kalir inis sirasinda. SAS hangi mod daydi? 2- 2 sn once cekseydi eject i nasil kurtulurdu pilotlar? 3- Bu ucaklar Israil de mi Hava Ikmalde mi modernize edildi? 4- En son bakima ne zaman girdi? 5- 3. Ucak F4 mu? RF4 mu? 6-3. Ucak ta mi pilotaj? O da mi 2 sn once cekecekti ejecti? Ben teknik bir insan olarak yapilan aciklamayi cok komik ve yetersiz buldum. Amerikada halka aciklamayi Milli Savunma Bakani sozcusu teknik verilere dayanarak ve herkesi ikna ederek yapar. Bence pilotlarin aileleri davaci olmali, burada cok buyuk bir ihmal kokusu var. Kaldiki ucak dusmus parcalara ayrilmis ve hatta o parcalar pilotlarin parcalariyla birlesmisken, birisi cikip sucu bu sekilde pilotlarin ustune atamaz. Bir tane degil uc tane ucaktan soz ediyoruz. Bagimsiz teknik hakemler ( hicbir kurulusta calismayan) bunu degerlendirmeli, ve ordu seffaf olmali bu konuda. Kusura bakmayin bu boyle ....
  • Allah rahmet eylesin. Ben şu "pilotaj hatası" açıklamasına çok takıldım olmaz diye birşey yok da madem pilotaj hatası arkadaş o pilota hata yaptıran nedenlerde detaylı araştırılıyormu acaba? Eğitim, stres, yönetim, mali problem, teknik sıkıntı vs.. Kimse durduk yere dur bir hata yapıyım uçağı düşürüyüm demez.
  • rizikocu arkadaş " yiyenler " derken şehitlerimizden mi bahsediyorsun acaba anlayamadık....askeri pilotmusun.... yoksa bu işi bilmeyip devamlı işkembeden sallayan ekiptenmisin merak ettik (adam gibi doğru cevap vereceksen yaz lütfen )
  • Türkçe meali : bir de senin nasıl uçtuğunu merak ediyoruz.......eğer uçurabilirsen....uçuramazsan burada boşu boşuna sallama ( anlayabilmişsindir umarım anlayamamışsan uçurtmanı da beklemiyoruz hadiii kumda oynamaya......) riziko çocuğu...
  • 3-5 beceriksiz diyen cisim. Sen muhtemel pilot falan değilsin. Pilot olsan bu tarz kaza kırımların arkasından böyle konuşulmayacağını yada kınanmaması gerektiğini bilirdin. Her pilot hata yapabilir ve bu tarz uçaklarda hata yaparsan canınla ödeme ihtimalin büyüktür. Neyse , senin gibi bu sitede yorum yapan asker düşmanı bir kaç kanı bozuk var ve belkide sırf tartışma çıksın diye böyle yorumlara izin veriyor site. Gelelim vergi meselesine. Bu keşif uçaklarının bulunduğu 113 filo geçen sene kapatıldı ve kalan son RF ler bu sene kal edilmek üzere 173 filoya gönderildi. Zaten ömürleri tamamlanmıştı. RF-4 ler sağlamdır ama çağın gerisinde kalmış, yapabileceğin hataları uyaracak sistemleri olmayan uçaklardır. Sonuçta yeni alınan bir podla Keşif görevleri F16 ya kaydırılacaktı. Yani senin vergi verdiğini de düşünmüyorum ama varsa biraz , paracıklarına hiç birşeycik olmadı. Son söz olarak Lütfen hayatta olmayan insanlar arkasından böyle yorumlar yapmayın.

Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, RF-4F uçaklarının yarın itibarıyla uçuşunun durdurulacağını açıkladı.

Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nda açıklama yapan Orgeneral Abidin Ünal, “F-16 uçakları ‘harp keşif kodları’ testleri dün itibariyle tamamlandı. Yarın itibariyle RF-4E uçaklarının uçuşları sonlandırılacak.” dedi.

O UÇAKLARDA SON UÇUŞU HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI YAPACAK

Yarından itibaren emekli edilecek olan Türk Hava Kuvvetleri envanterinde olan 8 adet RF-4E keşif uçakları için son uçuş yapılacak.

RF-4E keşif uçakları ile yarın son uçuşu ise, bizzat Hava Kuvvetleri'nin bir ve iki numaralı komutanları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal yapacak. 

41 YILDA 60 KAZA MEYDANA GELDİ

27 Şubat 2015 günü 7. Ana Jet Ü. Komutanlığı 173. Keşif Filosu'na bağlı 2 RF-4E uçağı malatya Akçadağ bölgesinde 5 bin 325 rakımlı tepeye çarpması ile oluşan kazada 4 pilot şehit düşmüş ardından 5 Mart günü de Konya atış sahasında  Elektronik Harp Test Sahası'nda elektronik harp taktik eğitimi esnasında 1. Ana Jet Üssü 112. Filo'ya ait F-4E 2023 uçağının düşmesi sonucu iki pilot şehit olmuştu.

F-4E uçakları 1974 yılından itibaren Türk Hva Kvvetleri tarafından kullanılmakta olup 236 uçak envantere alındı. 1974 yılından günümüze kadar 41 yılda 10 adet RF-4E ve 50 adet F-4E olmak üzere 60 adet F-4E/RF-4E uçağı kazası meydana geldi.

2020'LER UÇUŞA DEVAM

Malatya'da 24 Şubat'da eğitim uçuşu sırasında düşen iki uçak, RF 4-E cinsi keşif uçağıydı. Suriye'nin düşürdüğü ve iki pilotun şehit olduğu uçak da, aynı keşif uçağıydı.

Konya'da 13 Mart'ta yine eğitim uçuşunda düşen ve iki pilotun şehit olduğu uçak ise, modernize edilmiş F-4 uçağı idi. Modernize edilmiş F-4 uçakları 2020 yılına kadar kullanılması planlanıyor. Bu süre de F-4 2020 olarak uçak cinsinin adına eklenerek ifade ediliyor. 

RF-4E UÇUŞLARI DURDURULUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

KPT. PLT a ~ 9 yıl önce
Bu proje 1990 karda hazırlandı bundan BEBEK KATILINE pay çıkarmaya çalışıyorsun, Ayıp Ayıp.Bilmeden ahkam kesme ?Burası senin uçağın değil .Her şeyi sen bilesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
AKIN ÖZTÜRK PAŞAM YAKINDA EMEKLI OLACAKSIN KEŞKE BIRAZ DIK DURSAYDIN SİZDEN DIK DURUŞ BEKLERDİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne Komutan Ama ~ 9 yıl önce
Asker kökenli biri olarak sıfatına komutan dediğmiz bu kişilerin de içimizdekilerden atandırılanlar olduğunu unutmamak lazım. Mesela Genel Kurmay Başkanı rüyasını bile kuramadığı makam RTE tarafından kendisine sunulunca bir anda bağlılığını sunmakta tereddüt göstermedi. Yeni nesil Komutanlar kendisine makam sunulunca ne vatan sevgisini ne de yetimin hakkını düşünür tiplerden seçiliyor anlaşılan. Yani iktidar içimizdekilerden kendine uygun olanları onaylıyor. Eee, boşuna dememişler, AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER. Bizim karakterimiz de bu işte. Adam yıllar önce demiş, NAMUSLULARDA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLABİLSE diye. daha söylenecek ne söz var ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPT.PLT: ~ 9 yıl önce
Hv.Kv.K.lığında İki taktik hava kuvveti vardı.Birisi Diyarbakır da diğeri ise Eskişehir'deydi.Terörist başının talimatı ile Diyarbakır daki kuvvet K.lığı lağvedildi.Yakında Hava üssü de kapatılır.Hava kuvvetleri komutanlığının vurucu gücü yarı yarıya azaltıldı.Tüm Dünyada Hava gücüne önem artarken bizde tersi oldu.AKP nin üçüncü döneminde ve özellikle AKP-HDP koalisyonu sırasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı.Hava Alay komutanlığına indirilecek diye tahmin ediyorum.Akın Artık istifa et be. Ezildiğin ve ezdirdiğin yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt.PLT.DEVREN ~ 9 yıl önce
Kazanın üzerinden bir hafta bile geçmeden ne zaman kaza soruşturma kurulu oluştu. Ne zaman enkaz taşındı.Ne zaman inceleme yapıldı da kazanın sebebinin pilot hatası olduğu anlaşıldı. Bu bir Dünya rekorudur.Enkazın yüzüne bakıp anladılar ki pilotlar hata yapmış. Bu söylenen. gerçek ise Padişahımız emir verdi.Bu emir doğrultusunda açıklama yaptılar.Akın yakında emekli olacaksın bari meslektaşlarının vebalini alarak emekli olma birazcık dik dur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucak muhendisi ~ 9 yıl önce
Ben hala sorularima cevap bulamadim. 1- 2 ucakta birden f4 ve pilot nasil iletisimsiz kalir inis sirasinda. SAS hangi mod daydi? 2- 2 sn once cekseydi eject i nasil kurtulurdu pilotlar? 3- Bu ucaklar Israil de mi Hava Ikmalde mi modernize edildi? 4- En son bakima ne zaman girdi? 5- 3. Ucak F4 mu? RF4 mu? 6-3. Ucak ta mi pilotaj? O da mi 2 sn once cekecekti ejecti? Ben teknik bir insan olarak yapilan aciklamayi cok komik ve yetersiz buldum. Amerikada halka aciklamayi Milli Savunma Bakani sozcusu teknik verilere dayanarak ve herkesi ikna ederek yapar. Bence pilotlarin aileleri davaci olmali, burada cok buyuk bir ihmal kokusu var. Kaldiki ucak dusmus parcalara ayrilmis ve hatta o parcalar pilotlarin parcalariyla birlesmisken, birisi cikip sucu bu sekilde pilotlarin ustune atamaz. Bir tane degil uc tane ucaktan soz ediyoruz. Bagimsiz teknik hakemler ( hicbir kurulusta calismayan) bunu degerlendirmeli, ve ordu seffaf olmali bu konuda. Kusura bakmayin bu boyle ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Ben şu "pilotaj hatası" açıklamasına çok takıldım olmaz diye birşey yok da madem pilotaj hatası arkadaş o pilota hata yaptıran nedenlerde detaylı araştırılıyormu acaba? Eğitim, stres, yönetim, mali problem, teknik sıkıntı vs.. Kimse durduk yere dur bir hata yapıyım uçağı düşürüyüm demez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
riziko'ya ~ 9 yıl önce
rizikocu arkadaş " yiyenler " derken şehitlerimizden mi bahsediyorsun acaba anlayamadık....askeri pilotmusun.... yoksa bu işi bilmeyip devamlı işkembeden sallayan ekiptenmisin merak ettik (adam gibi doğru cevap vereceksen yaz lütfen )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rizikocuk'a ~ 9 yıl önce
Türkçe meali : bir de senin nasıl uçtuğunu merak ediyoruz.......eğer uçurabilirsen....uçuramazsan burada boşu boşuna sallama ( anlayabilmişsindir umarım anlayamamışsan uçurtmanı da beklemiyoruz hadiii kumda oynamaya......) riziko çocuğu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
3-5 beceriksiz diyen cisim. Sen muhtemel pilot falan değilsin. Pilot olsan bu tarz kaza kırımların arkasından böyle konuşulmayacağını yada kınanmaması gerektiğini bilirdin. Her pilot hata yapabilir ve bu tarz uçaklarda hata yaparsan canınla ödeme ihtimalin büyüktür. Neyse , senin gibi bu sitede yorum yapan asker düşmanı bir kaç kanı bozuk var ve belkide sırf tartışma çıksın diye böyle yorumlara izin veriyor site. Gelelim vergi meselesine. Bu keşif uçaklarının bulunduğu 113 filo geçen sene kapatıldı ve kalan son RF ler bu sene kal edilmek üzere 173 filoya gönderildi. Zaten ömürleri tamamlanmıştı. RF-4 ler sağlamdır ama çağın gerisinde kalmış, yapabileceğin hataları uyaracak sistemleri olmayan uçaklardır. Sonuçta yeni alınan bir podla Keşif görevleri F16 ya kaydırılacaktı. Yani senin vergi verdiğini de düşünmüyorum ama varsa biraz , paracıklarına hiç birşeycik olmadı. Son söz olarak Lütfen hayatta olmayan insanlar arkasından böyle yorumlar yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000