18 Ocak 2011, Salı 08:18:24

REZERVASYONLAR İPTAL

Sömestr tatilinde Tunus'a gidecek olan 8 bin Türk rezervasyonlarını iptal ettiriyor. Seyahat acenteleri paket tur alan müşterilerine Mısır, Lübnan gibi ülkeleri öneriyor.
Tunus'ta yaşanan halk ayaklanması, sömestr tatili için bu ülkeye gidecek olan Türkleri de etkiledi. Kuzey Afrika'nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Tunus'ta, siyasi kargaşa nedeniyle son bir haftadır tüm rezervasyonlar iptal ediliyor. Özellikle Fransız ve İtalyanların tercih ettiği Tunus'a Türkiye'den de turlarla ve bireysel seyahatlerle giden Türk sayısı da 40 bin düzeyinde. Her yıl sömestr tatilinde yaklaşık 8 bin kişi Tunus'u ziyaret ediyordu. Bu yıl da yapılan rezervasyonlar aynı seviyeye ulaşmıştı.

Fransızlar için direkt uçak gerek
Tunus, turizm gelirinin önemli bir kısmını Fransızlardan elde ediyor. İç kargaşa nedeniyle Fransızların bu ülkeye olan rezervasyonlarını iptal ettiği biliniyor. Tatillerinden vazgeçmek istemeyen Fransızların tercihleri arasına Türkiye'de girdi. Fransız seyahat acentelerinin alternatif olarak Türkiye'yi öne çıkardığı kamuoyuna yansıdı ancak Türkiye'nin bu pastadan pay alabilmesinin zor olduğu ifade ediliyor. Acente yetkilileri, 'Bu mevsimde ne Fransa'dan ne de İtalya'dan güney bölgelerimize direkt uçuş yok. Aktarmalı gelmek istemeyenler olacaktır o nedenle Mısır, Tunus'un boşluğunu dolduruyor' yorumları yapıyor.

Vizesiz ülkelere ilgi arttı
Tunus, özellikle kış ve ilkbahar döneminde Türkler tarafından tercih ediliyor. Temiz denizi ve uzun plajlarının yanı sıra kültür ve çöl turizmi seçeneklerini de barındıran Tunus, yakınlık ve vize sorunu olmaması nedeniyle de son yıllarda artan bir ilgi görüyor. Pronto Tour'un sahibi Ali Onaran, son bir yılda Tunus, Mısır, Suriye, Lübnan gibi Türklere vize uygulamayan ülkelere ciddi talep olduğunu ifade ederek 'Umarım Tunus'ta yaşanan bu siyasi çalkantı diğer Afrika ülkelerine sıçramaz o zaman sadece turizm değil, ekonominin diğer unsurları da ciddi etkilenir' şeklinde konuştu. 
REZERVASYONLAR İPTAL

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000