09 Nisan 2014, Çarşamba 07:48:38

RED BULL AIR RACE'DE YARIŞ ZAMANI

Red Bull Air Race'in 12-13 Nisan 2014'te Hırvatistan'ın Rovinj kentinde düzenlenecek ikinci durağında İngiliz Paul Bonhomme, Avusturyalı Hannes Arch ve dünyanın en iyi pilotları rakipleriyle mücadele edecek.

Tüm dünyada ilgiyle takip edilen ve daha önce 2006 ve 2007 yıllarında İstanbul'da Haliç'te düzenlenen serinin hayranlarının gözü bu kez Rovinj'de olacak.

Red Bull Air Race 2014 Dünya Şampiyonası, ikinci ayağında Avrupa'ya gidiyor. Hırvatistan'ın Rovinj kenti ilk defa bir Red Bull Air Race yarışına ev sahipliği yapacak. Abu Dabi Corniche'deki sezon açılışında İngiliz Paul Bonhomme, Yaver Holding'in sponsorluğunu üstlendiği Avusturyalı Hannes Arch ve Kanadalı Pete McLeod ile heyecan dolu bir rekabet sergiledikten sonra kıl payı farkla birinciliği elde etmişti. Rovinj'de 12-13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek yarış, dünyanın en hızlı motor sporları serisini 2003'te Avusturya'nın Zeltweg kentinde düzenlenen ilk yarışın yakınına getirecek ve Balkanlar'daki havacılık meraklılarının uzun zamandır bekledikleri yüksek hızlı, düşük irtifalı nefes kesen yarışı izleme imkanı verecek. Abu Dabi'de spor tarihindeki en kıran kırana finallerden biri yaşanmış ve Bonhomme 56,439 saniyeyle Arch'ı (56,776 saniye) saniyenin küsuratı oranı kadar farkla geride bırakmıştı.

Bonhomme, Arch, McLeod ve Avustralyalı Matt Hall, Abu Dabi Corniche'deki yarışların ilk dört sırasını oluşturmuştu. Bu yılın ilk sekiz yarışında İngiliz Nigel Lamb beşinci, Alman Matthias Dolderer altıncı, Çek Cumhuriyeti'nden Martin Sonka yedinci, Fransız Nicolas Ivanoff da sekizinci olmuştu. 12 pilotun standartlaştırılmış motorlarla uçması ve diğer yeni kurallar sayesinde yarışlardaki rekabet eskisine göre daha çok arttı ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde bocalayan Japon Yoshihide Muroya (9), Macar Peter Besenyei (10), Amerikalı Kirby Chambliss (11) ve Michael Goulian'ın (12) bile Adriyatik Denizi'ndeki görkemli sahil kenti Rovinj'de podyuma çıkmak için şansı olduğu düşünülüyor.

2010'da New York'ta elde ettiği birincilikten beri 13 galibiyette takılıp kaldıktan sonra kariyerinin 14. zaferini elde ettiği için rahatlamış görünen Bonhomme, "Herkesin süresinin bu kadar yakın olmasını beklemiyordum. Kural değişiklikleriyle beraber süre aralıklarının daralacağını tahmin etmiştim. Ama bu kadarı da aklıma gelmemişti. Artık bu gerçek bir yarış ve hata yapma gibi bir lüksünüz yok" dedi.

Rovinj'deki yarış hem yakındaki Avusturya'dan gelen Arch, hem de güney Almanya'dan gelen Dolderer için memlekete dönüş gibi olacak. Her iki pilot da 2009'da Budapeşte'de düzenlenen son yarışta hayranlarının desteğini almıştı. Pilotlar, Rovinj'deki yarışta da çok sayıda kişinin İtalya, Slovenya ve Avusturya yakınında bulunan Istria'nın Batı sahilindeki bu harika şehre gelerek onları destekleyeceğini umuyor.

Kariyerinde yedi galibiyeti bulunan 2008 Dünya Şampiyonu Arch hem bölgede yaşayan, hem de memleketi Avusturya'dan gelecek sadık Red Bull Air Race hayranlarının desteğini arkasına alacak. Ünlü pilot, "Burası bu yılın en güzel konumu, bence gelmiş geçmiş en heyecanlı yarışlardan biri olacak" dedi.

Red Bull Air Race'te pilotlar yarış uçaklarını Air Gate engelleriyle dolu zorlu ve düşük irtifalı bir slalom parkurundan mümkün olduğu kadar hızlı geçirmeye çalışarak zamana karşı yarışıyorlar. Pilotlar saatte 370 kilometreye varan hızlara ulaşıyor ve parkurlardaki keskin dönüşlerde 10 G'ye kadar kuvvetlere maruz kalıyorlar.

RED BULL AIR RACE'DE YARIŞ ZAMANI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000