22 Nisan 2018, Pazar 09:10:45

Red Bull Air Race heyecanı Fransa'da

Akrobatik uçuşlarıyla nefes kesen cesur pilotların yarıştığı Red Bull Air Race’te sezonun ikinci yarışı Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek.
  • Bu yarış bir ara Haliç'te de yapılıyordu. İstanbul'un müthiş reklamı oluyordu. Neden vazgeçildi acaba ? Eğer nedeni yoğun yerleşim bölgesi içinde olması ise, Hezarfen havaalanı kullanılarak, Çekmece gölü üzerinde veya Cengiz Topel kullanılarak Sapanca gölü üzerinde de mükemmmel yapılabilirdi. Sebep galiba Formula 1 yarışlarının İstanbul'da yapılmasından vazgeçilmesi ile aynı. "Benim şartlarım kabul olacak kardeşim, biz dünya lideri ülkeyiz" !!!!

Akrobatik uçuşlarıyla nefes kesen cesur pilotların yarıştığı Red Bull Air Race’te sezonun ikinci yarışı Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek. İlgiyle takip edilen pilotların kıyasıya mücadelesi bu hafta sonu yine nefesleri kesecek.

Hız ve dengeyi birleştirerek akrobatik hareketler yapan pilotların kozlarını paylaştığı Red Bull Air Race, yaklaşık 3 aylık bir aranın ardından devam ediyor. Fransa’nın Cannes kenti bu büyük heyecana ilk kez ev sahipliği yapacak. Merakla beklenen yarış 20-22 Nisan’da gerçekleştirilecek.

Birbirinden tecrübeli pilotların, kimi zaman deniz üstünde kimi zaman ise ormanlık alanda 20 metreye kadar alçalabildiği organizasyonun 2018 sezonu, Şubat ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de start almış, ilk yarışı sürpriz bir şekilde ABD’li pilot Michael Goulian kazanmıştı. 9 yıl sonra ilk kez bir yarış kazanan Goulian’ı son şampiyon Japon Yoshihide Muroya ve Red Bull takımından Çek Martin Sonka takip etmişti.

Cannes’da üç pilot ise evinde başarılı sonuçlar almak için yarışacak. Fransız pilotlar Mika Brageot, Nicolas Ivanoff ve François Le Vot kendi seyircileri önünde podyuma çıkmak istiyor.

Red Bull Air Race, Fransa’nın Cannes kentinden sonra aralarında Budapeşte, Kazan ve Indianapolis’in de yer aldığı dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde düzenlenecek ve gökyüzündeki büyük şölen Kasım ayında son bulacak. 

Red Bull Air Race heyecanı Fransa'da

Yorumlar

sürücü ~ 6 yıl önce
Bu yarış bir ara Haliç'te de yapılıyordu. İstanbul'un müthiş reklamı oluyordu. Neden vazgeçildi acaba ? Eğer nedeni yoğun yerleşim bölgesi içinde olması ise, Hezarfen havaalanı kullanılarak, Çekmece gölü üzerinde veya Cengiz Topel kullanılarak Sapanca gölü üzerinde de mükemmmel yapılabilirdi. Sebep galiba Formula 1 yarışlarının İstanbul'da yapılmasından vazgeçilmesi ile aynı. "Benim şartlarım kabul olacak kardeşim, biz dünya lideri ülkeyiz" !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000