17 Ocak 2013, Perşembe 08:10:32

RAKAMLAR LARNAKA'YA DAYANDI...

KKTC'deki Ercan Havalimanı üzerinden yapılan uçuşların, Larnaka Havalimanı üzerinden yapılan uçuşların nerdeyse yüzde 80’ine ulaştığı ve Baf Havalimanı üzerinden yapılan uçuşların da iki katı olduğu belirtildi. Rumlar bu durumu “tehdit edici” olarak nitelendirdi...
  • KKTC Turkiye'den giden para ile ayakta duruyor. Guney Kibris'da iflas etti zaten, AB'den para bekliyor. Bu adada is yokkk!

Rum Fileleftheros gazetesi, KKTC basınında önceki gün, Ercan Havalimanı üzerinden yapılan uçuşlarla ilgili çıkan habere dayanarak, Kasım ayında Ercan Havalimanı üzerinden bin 626 uçuş gerçekleştirildiğini ve bu sayının, Larnaka Havalimanı için 2 bin 200, Baf Havalimanı için de 619 olduğunu yazdı.

Gazete, bu verilere dayanarak Larnaka Havalimanı üzerinden yapılan uçuşların, Ercan Havalimanı üzerinden yapılan uçuşlardan sadece yüzde 25 oranında daha fazla olduğunu aktardı. Yine aynı gazete buna paralel olarak da Güney Kıbrıs’taki iki havalimanı üzerinden yapılan uçuşların oranı yüzde 58 iken, Ercan Havalimanı üzerinden yapılan uçuşların oranının yüzde 42 olduğunu kaydetti.

RUMLAR DA ERCAN'I TERCİH EDİYOR

Haberde, Ercan Havalimanı üzerinden 204 bin 208 yolcunun, Larnaka Havalimanı üzerinden de 252 bin 870 yolcunun seyahat ettiği belirtildi. Baf Havalimanı içinse bu rakam 102 bin 110 yolcuyla sınırlı kaldı. Gazete, dünkü rakamlara bakıldığında ise, Ercan Havalimanı üzerinden 43 uçuş, Larnaka Havalimanı üzerinden 51 uçuş, Baf Havalimanı üzerinden ise 8 uçuş gerçekleştirildiğini yazdı.

Ercan Havalimanı üzerinden yapılan uçuşların artmasında, Rum yolcuların bazı sebeplerle bu havalimanı üzerinden uçuş yapmayı tercih etmesinin de etkili olduğunu iddia eden gazete, Rumların özellikle Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden başka güzergahlara yapılacak uçuşlar için Ercan Havalimanı’nı tercih ettiğini öne sürdü. (Akşam)

RAKAMLAR LARNAKA'YA DAYANDI...

Yorumlar

Paralar ~ 11 yıl önce
KKTC Turkiye'den giden para ile ayakta duruyor. Guney Kibris'da iflas etti zaten, AB'den para bekliyor. Bu adada is yokkk!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000