13 Ekim 2009, Salı 14:38:57

Qatar'dan bir ilk!

Katar Havayolları dünyada ilk defa bir A340-600 uçağında sıvılaşan gaz (GTL) kullanarak kârlı bir uçuş yaptı...
  • Arapların ödülleri onların olsun. Ama burada haber olmasın. Bize ne elin arabından..
  • arap hava yolu derken hangisi dostum.katar hava yolları neredeyse ayda bir ödül alıyor.senı nasıl memnun edemedıler tuhaf bır durum... ayrıca hanı bır ara haber yorumlarında arapları kötuleyen arkadaslar vardıya okusunlar araplar da neler yapıyormus..... avrupa hayranlıgınızda bır gun son bulsada kendımıze has bıseyler uretsek ne guzel olur değil mi....
  • Arap havayolları ile bir kere uçtum ve tövbe ettim... Ya yerliler ya da Avrupa havayolları
  • SXS gibi iyi olamaz.......Maaslar acaba zamaninda yatiyormu, sxs gibi?....Lutfansayla/TK'yla pas ucus haklari varmi personelin.... onlar daha cooook bizden orenecekler.....booosver..... Asker.......
  • aynen katılıyorum. şimdi bana bazıları yabancı hayranı filan diyecekler yine ama, ileri gelen havayollarından biri ile uçarken kabine girdiğinizde belli bir profesyonellik "hissediyorsunuz". Bizim ekipler ise bundan çok çok uzakta.. sürekli bir telaş, bir özensizlik, bir ilgisizlik, yolcuyu aşağılar tarzda bakışlar filan.. hakikaten öğreneceğimiz çok şey var onlardan.
  • Onlar bu işte ayrı bir alem. Tüm standartları yüksek. Bu iş sadece para ile olmuyor. Yağcılıkla ise hiç. öğrenecek çok şer diyeceğim amma nasıl olsa öğrenmeye niyetimiz yok.
  • nasıl yani canım kardeşim, uyuşturucu filan mı veriyorlar kabinde? :)))))
  • ONUMUZDE KI YILLARIN EN IYISI OLACAGINDAN SUPHEM YOK. ZATEN BIR UCUN BIR DAHA BIRAKAMAZSINIZ.

Katar Havayolları dünyada ilk defa bir A340-600 uçağında sıvılaşan gaz (GTL) kullanarak kârlı bir uçuş yaptı. Londra Gatwick Havalimanı’ndan kalkan ve Doha’ya giden QR076 sefer sayılı A340-600 tüm koltuklarının dolu olduğu bir uygulama uçuşuyla sentetik yakıtla uçabildiğini gösterdi. A340’ın dört Rolls-Royce Trent 500 motorlarında yüzde 50 sıvılaşan gaz yüzde 50 Jet A1 gazı kullanıldı. İlk uçuşa Katar Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Akbar al Baker de katıldı.

Katar Havayolları’nın alternatif yakıtla ilgili çalışmaları Kasım 2007’de Dubai Airshow’da duyuruldu. Sentetik yakıt teknolojisi üzerinde iki yıl süren kapsamlı çalışmaların ardından gerçekleştirilen uygulama uçuşu için Katar Petrol, Shell, Airbus, Katar Bilim ve Teknoloji Parkı ve Katarlı yakıt şirketi Woqod ile işbirliği yapıldı.

Gatwick-Doha uçuşu sentetik yakıt kullanılarak gerçekleştirilen ikinci deneme uçuşu oldu. Geçen yıl Airbus, Bristol (İngiltere) ve Toulouse arasında gerçekleşen bir uçuşta A380 uçağının dört motorundan birinde Shell’in katkısıyla yüzde 40 oranında sıvılaştırılmış gaz kullandı. Sentetik yakıt için araştırma ve geliştirme çalışmaları Katar Bilim ve Teknoloji Parkı tarafından yürütüldü. GTL üretimi konusunda lider ülke olmayı hedefleyen Katar, Katar Petrol ve Shell ile birkaç milyar dolar harcayarak GTL üretimi için düğmeye bastı. Katar’da GTL üretimi için oluşturulan tesis 2011 yılında devreye girecek böylece yüksek oranda GTL yakıtı elde edilecek.

GTL çevresel yararlar sağlıyor, yandığı zaman atmosfere zararlı gazlar salmıyor. Daha az partikül üreten GTL sülfür ve nitrat emisyonlarını da azaltıyor. Ayrıca ağırlık başına yüzde 5 daha fazla enerji üretiyor. Katar Havayolları GTL’i bütün operasyonlarında kullanmayı hedefliyor.

Habertürk

Qatar'dan bir ilk!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Arapların ödülleri onların olsun. Ama burada haber olmasın. Bize ne elin arabından..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arap hava yolu derken hangisi dostum.katar hava yolları neredeyse ayda bir ödül alıyor.senı nasıl memnun edemedıler tuhaf bır durum... ayrıca hanı bır ara haber yorumlarında arapları kötuleyen arkadaslar vardıya okusunlar araplar da neler yapıyormus..... avrupa hayranlıgınızda bır gun son bulsada kendımıze has bıseyler uretsek ne guzel olur değil mi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arap havayolları ile bir kere uçtum ve tövbe ettim... Ya yerliler ya da Avrupa havayolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SXS gibi iyi olamaz.......Maaslar acaba zamaninda yatiyormu, sxs gibi?....Lutfansayla/TK'yla pas ucus haklari varmi personelin.... onlar daha cooook bizden orenecekler.....booosver..... Asker.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aynen katılıyorum. şimdi bana bazıları yabancı hayranı filan diyecekler yine ama, ileri gelen havayollarından biri ile uçarken kabine girdiğinizde belli bir profesyonellik "hissediyorsunuz". Bizim ekipler ise bundan çok çok uzakta.. sürekli bir telaş, bir özensizlik, bir ilgisizlik, yolcuyu aşağılar tarzda bakışlar filan.. hakikaten öğreneceğimiz çok şey var onlardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Onlar bu işte ayrı bir alem. Tüm standartları yüksek. Bu iş sadece para ile olmuyor. Yağcılıkla ise hiç. öğrenecek çok şer diyeceğim amma nasıl olsa öğrenmeye niyetimiz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nasıl yani canım kardeşim, uyuşturucu filan mı veriyorlar kabinde? :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ONUMUZDE KI YILLARIN EN IYISI OLACAGINDAN SUPHEM YOK. ZATEN BIR UCUN BIR DAHA BIRAKAMAZSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000