10 Aralık 2018, Pazartesi 15:19:51

Qatar Airways uçağı Ankara'ya mecburi iniş yaptı

Qatar Airways'in Doha-Manchester seferini gerçekleştiren yolcu uçağı Ankara'ya mecburi iniş yaptı.
  • AYNI GÜN KALKTI YOLUNA DEVAM
  • Arap yedi acıyı motoru bozdu tabii
  • FO indirmiş uçağı..eh indirir tabi adamlar bizdekiler gibi sağşık memurundan, edebiyat öpretmeninden, mimarından toplama altın mikrofon yetiştirmiyor..bizde nerde işsiz adam var nerden kısa yoldan para kazanırım diye pilot oluyor ama en ufak acil durumda ışık görmüş tavşan gibi açıyor gözlerini..
  • Bizim Aydın halletmiştir
  • Fo türkmüş :)
  • ATC arkadaşlar; Uçağın c/s 3GC, trafik daha EZS ye gelmeden Mayday deklare etti ve ESB’ye divert edeceğini söyledi, sağolsun bir arkadaş “direct TIARE” verdi. Ne güzel idare ediyorlar durumu diye düşündüm Buraya kadar herşey iyi Ankaradaki yaklaşmayı soruyor cevap std by ve 2dk sessizlik Ne olduysa ESB APP frekansında oldu Qatar a sürekli turkish diye çağrı yapılıyor Sonra app frekansındaki hanımefendi bu trafik mayday deklere etmemişçesine öyle bir oyaladı ki 03 olan pist 21 e döndü geçen zamanda 2 radar vektörüyle indireceğiniz trafiğe hala “direct AC 053” gibi komutlar veriyorsunuz Kaptan “autoland” istiyor, cevap vermiyorsunuz En son ki “3GC 5 degrees to the right” komutunuz ise efsaneydi Ben bunları dinlerken gerçekten üzüldüm Bunları sizleri kırmak için söylemiyorum, eksiklerimizi bilelim ve kendimizi geliştirelim.
  • Havacılıkta acil durumlarda iniş normal . Hasta uçaklarda arıza kabin basıncı düşmesi terör riski gibi durumlarada en yakın alanlara uçaklar iner . Hatta bazen yakıt ikmali için inen uçaklar dahi olabilir. Thy de bazen Abd uçuşlarında acil iniş kalkışlar yapabiliyor
  • Hacı macı diye konuşursan seni daha çok üzerler. Tespihini al ve FWZ'den minik adımlarla uzaklaş.
  • Eski Sxs Aydin indi
  • f/o türk müş bereket

Qatar Airways'in Doha-Manchester seferini gerçekleştiren yolcu uçağı Ankara'ya mecburi iniş yaptı.

Manchester'a gitmek üzere Doha'dan havalanan QR27 sefer sayılı yolcu uçağı, kaptan pilotun rahatsızlanması üzerine Ankara Esenboğa Havalimanı'na inmek zorunda kaldı. First officer kontrolünde Ankara'ya güvenli bir şekilde iniş yapan B777-300 ER tipi uçağa sağlık ekiplerinin yönlendirildiği öğrenilirken, uçağın tekrardan ne zaman havalanacağına dair bir açıklama yapılmadı.

Yerel saatle 07:55'te Doha'dan havalanan uçak 11:20'de Esenboğa'ya teker koydu. Uçak hala Esenboğa Havalimanı'nda bekletiliyor.

Qatar Airways uçağı Ankara'ya mecburi iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

ELMAS ~ 5 yıl önce
AYNI GÜN KALKTI YOLUNA DEVAM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 5 yıl önce
Arap yedi acıyı motoru bozdu tabii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ooo ~ 5 yıl önce
FO indirmiş uçağı..eh indirir tabi adamlar bizdekiler gibi sağşık memurundan, edebiyat öpretmeninden, mimarından toplama altın mikrofon yetiştirmiyor..bizde nerde işsiz adam var nerden kısa yoldan para kazanırım diye pilot oluyor ama en ufak acil durumda ışık görmüş tavşan gibi açıyor gözlerini..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 5 yıl önce
Türk... Kesin bilgidir :)
Fo Turk ~ 5 yıl önce
Yalniz bu ucagi indiren de sizdeki gibi FO , eski sxs pilotu Aydin .
Katarfo ~ 5 yıl önce
Bizim Aydın halletmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77ci ~ 5 yıl önce
Fo türkmüş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özeleştiri ATC ~ 5 yıl önce
ATC arkadaşlar; Uçağın c/s 3GC, trafik daha EZS ye gelmeden Mayday deklare etti ve ESB’ye divert edeceğini söyledi, sağolsun bir arkadaş “direct TIARE” verdi. Ne güzel idare ediyorlar durumu diye düşündüm Buraya kadar herşey iyi Ankaradaki yaklaşmayı soruyor cevap std by ve 2dk sessizlik Ne olduysa ESB APP frekansında oldu Qatar a sürekli turkish diye çağrı yapılıyor Sonra app frekansındaki hanımefendi bu trafik mayday deklere etmemişçesine öyle bir oyaladı ki 03 olan pist 21 e döndü geçen zamanda 2 radar vektörüyle indireceğiniz trafiğe hala “direct AC 053” gibi komutlar veriyorsunuz Kaptan “autoland” istiyor, cevap vermiyorsunuz En son ki “3GC 5 degrees to the right” komutunuz ise efsaneydi Ben bunları dinlerken gerçekten üzüldüm Bunları sizleri kırmak için söylemiyorum, eksiklerimizi bilelim ve kendimizi geliştirelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki... ~ 5 yıl önce
Demek ki ACC SE sektörü üzerine düşeni yapmış.APP de eleştirinize cvp vermek isterse verir zaten.Merak ettiğim mevzu şu ; siz o uçağın f/o musunuz ? Eğer öyleyse bunları iletebileceğiniz kanallar var.TÜRKİYE HAVA TRAFİK KONTROL MERKEZİ orası.Şikayet ve önerilerinizi bildirebileceğiniz letişim kanalları mevcut.
F/O 320 ~ 5 yıl önce
Hocam tamam da pist seçimini kule yapmıyor mu ? O gün neler oldu bilmiyorum da pilotların özel talebi yoksa kulenin deklare ettiği piste inmiyor mu uçaklar ? Acaba diyorum yaklaşma kontrolü eleştirirken yanlış yere kızıyor olabilir misiniz ?
Başka pilot ~ 5 yıl önce
Yani diyorsunuz ki ATC hatalarını Airporthaber'e yazmayın.Rapor da etmek istemiyoruz küçük hadiseleri.ama bir şekilde söylemek lazım.Geniş katılımlı bir pilot-atc sempozyumu gibi birşey fena olmazdı aslında.Bizim söyleyecelerimiz var.Sizlerinde söyleyecekleri vardır mutlaka.
Musti ~ 5 yıl önce
Havacılıkta acil durumlarda iniş normal . Hasta uçaklarda arıza kabin basıncı düşmesi terör riski gibi durumlarada en yakın alanlara uçaklar iner . Hatta bazen yakıt ikmali için inen uçaklar dahi olabilir. Thy de bazen Abd uçuşlarında acil iniş kalkışlar yapabiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alpha Floor ~ 5 yıl önce
Hacı macı diye konuşursan seni daha çok üzerler. Tespihini al ve FWZ'den minik adımlarla uzaklaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 5 yıl önce
Tamam.
Fo ~ 5 yıl önce
Eski Sxs Aydin indi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gatar ~ 5 yıl önce
f/o türk müş bereket

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000