20 Eylül 2012, Perşembe 08:50:56

PUTİN HAVALANDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nesli tükenme tehlikesinde olan kuşlara göç yolunda rehberlik etmek için uçtu...
  • Bence Abdullah Gul'de ucsun. YAw Tayyip'le bir tandem yamacparasutu ucsunlar hatta, Memleketi Kayseri'de Ali Dagi cok uygun

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nesli tükenme tehlikesinde olan Sibirya turnalarına Yamal'dan Sibirya'ya olan göç yolculuğunda rehberlik etti.

Nesli tükenme tehlikesinde olduğu için Kushevat'ta özel bakım altında yetiştirilen turnalar, ilk göç yolculuğuna dün çıktı.

Beyaz kıyafetler içindeki Putin ise doğru rotada uçabilmeleri için kuşlara rehberlik etti. Bindiği motorlu hava aracı ile doğaya bırakıldıkları ilk andan itibaren kuşlara eşlik eden Putin, uçuşun ardından devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bu harika, kesinlikle korkmadılar" dedi.

Putin, Rus haber ajanslarına da bu uçuş için bir buçuk yıldır hazırlık yaptığını açıkladı. Pilot Igor Nikitin ise Putin'in motorlu hava aracı ile 17 saat uçuş dersi aldığını açıkladı. Sibirya turnaları soyu tükenmekte olan türler listesinin en üst sıralarında bulunuyor.

Çevreci bir imaj sergilemeye çalışan Putin, daha önce uzman ekiplerle Sibirya kaplanı ve kutup ayısı ile ilgili çalışmalara bizzat katılmıştı.

PUTİN HAVALANDI

Yorumlar

abdullah gul'de ucabilir ~ 12 yıl önce
Bence Abdullah Gul'de ucsun. YAw Tayyip'le bir tandem yamacparasutu ucsunlar hatta, Memleketi Kayseri'de Ali Dagi cok uygun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000