16 Ocak 2011, Pazar 17:29:07

Protokol uçakları S.O.S. mi veriyor?

Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, bakanların yurtdışı ve yurtiçi seyahatlerde kullandıkları protokol uçakları alarm veriyor.
  • yok canım size öyle geliyor.Thy den aldığınız komisyon yetmedi herhalde.şimdi gözünüzü bunlara diktiniz.gözünüzü toprak doyursun inşallah.
  • Siz bakın kendi bindiğiniz uçak S.o.S vermesin.Zira o zaman aklınıza gelmez kimin uçağının S.o.s verdiği:))
  • başbakan cebinden mi yaptırdı o stadı
  • Bu uçaklar bırakın sos versin..% 59'un cebinden parasından tabiri yapılır.. Bana kalırsa hiç yapılmasın tabi daha iyi..Umarım diyorum güzel haberleri bu uçaktan duyarız!
  • Aman diyim bu uçaklar S.O.S vermeye devam etsin..Hep böyle devam..24 saat gazete-basın tetikteyiz,yoksa Turkiye aydinliga mi kavusuyor?
  • Bence 2-3 yorumcu çok haklı.Arena'da yapılanları destekliyorum.Benim kuzenimde arena'da çok eğlenmişler. Adnan Polat+tayyip bu 2 şahsın Galatasaray ve Türkiye'yi nereye getirdikleri ortada.Yakında Polat'ta akp'den aday olursa şaşırmam. Bu arada uçak konusuna dönecek olursak S.O.S vermesi güzel bir işaret.Allah her zaman diyoruz büyük ve dünyada yapılanların cezasını bir şekilde insana ödetiyor!
  • O sevinen gibi liyakatsız olmadığını söylüyorsun. Liyakat kelimesinin manasını ya bilmiyorsun ya da kendini deşifre ediyorsun. Liyakat, "layık olmak" demektir. Demek ki kendi tabirin ile "düğme iliklemeye" layık oldun ki bu kadar hararetle savunuyorsun. Hem de sana ne insanların siyasi görüşlerinden ? Avukatlık ve Koruma Partisi (AKP) mi kurdun ne yaptın ? "Oy vermedim" demişsin. Bu da online gazetelerinde görülen tipik bir yanıltma taktiğidir. Burası havacılık haberlerinin mekanı. Sen uçağa filan yorum yap !
  • Gerekiyorsa yeni protokol ucaklari alinmalidir. Politikacilarim zamanlari cok onemlidir. Her yere tarifeli THY ucagi ile gidemeyeceklari icin protokol ucaklari lazimdir. Yalniz alimda asirliga kacmasinlar. Demek istedigim A380 yada Air Force One gibi buyuk ucak(lar) almasinlar.
  • Buraya yazılanlar ile bu haberin ilgisi nedir? Siyaseti gidin siyasi alanlarda yapın.
  • biraz terbiye biraz saygı..oy vermemiş beğenmiyor olabilirsin..ama şuna inanıyorumki azıcık ucundan faydalanabilirseniz o kişlerden ve hükümetten en önce siz düğme iliklersiniz..ha işine gelmiyormu ? o zaman taş'ta atmassın..işinize gelsede gelmesede onlar sizin hükümetiniz ve başınız...bende oy vermedim bu hükümete ama sizin gibide liyakatsız davranmıyorum..ARENA'da cevabı verdik diyen kişi..DEMEK BİR TARAFTAR DEĞİL SİYASİ BİR PROVAKATÖR OLDUĞUNUDA KABUL EDİYORSUN...yazıklar olsun o hareketi yapanlarınızın hepsine

Hürriyet.com.tr'de yer alan habere göre; geçen ay, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Japonya seyahati sırasında GAP uçağında arıza çıkmış, uçak Pekin havaalanına zorunlu iniş yapmak durumunda kalmıştı. 

Benzer bir arıza bu kez Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Bağdat seyahatinde ortaya çıktı. Bu kez arızalanan ATA uçağı idi.

Davutoğlu ile birlikte Bağdat’a gitmek üzere, bu sabah saat 5.30’da Atatürk havalimanında ATA uçağına bindik.

Ancak uçak bir türlü havalanmadı. Kapısında arıza çıktı. Kapı kapanıyor, ancak uçaktaki elektronik sistemlerde kapanmamış görünüyordu. Pilotlar risk almak istemedi.

Bakan Davutoğlu, kendisine eşlik eden Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, diplomatlar ve dört gazeteci, uçağın içindeki yaklaşık yarım saatlik beklemenin ardından, salona alındılar.

Arızanın giderilmesi için salondaki bekleme de yaklaşık iki saat sürdü.

Bu arada, Bağdat'a sürekli telefonlar edilip, önceden yapılmış olan gezi programı sürekli değiştirildi.

Toplam 3 saatlik bekleyişin ardından da, Bağdat'a yola çıkıldı. 
 
"BEŞ GÜN ÜSTÜNDE, 25 GÜN ALTINDA..."
 
Uçakta meydana gelen arıza, heyette de esprilere neden oldu. Herkes öncelikle birbirine, Bakan Yıldız'ı taşıyan GAP uçağının 27 Aralık'ta yaşadığı tehlikeyi hatırlattı.

Ve sonunda, Davutoğlu'nun ekibindekilerden biri espriyi patlattı;

"Türkiye'de hükümet üyelerinin kullandığı araçlar da tıpkı eski Amerikan arabaları gibi; Bir ay içinde beş gün üzerinde gezersiniz, 25 gün altına yatıp tamir edersiniz..."

Başbakan'ın, bakanların ve hatta zaman zaman Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kullandığı ATA uçağı 1986 yılında, Turgut Özal'ın talimatıyla satın alınmıştı.

Aynı dönemde alınan GAP'ta da, ATA uçağında da sürekli küçüklü büyüklü arızalar yaşanıyor.

YENİ HÜKÜMETİN KURULMASINDAN SONRAKİ İLK ZİYARET

Rötarlı olarak Irak'a inen Davutoğlu'nu, Bağdat havaalanında Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik ve Irak Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılandı.

Davutoğlu, ziyareti sırasında Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin yanı sıra Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri Maliki, Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ve yeni oluşturulacak Ulusal Stratejik Politikalar Konseyi Başkanlığı'nı üstlenecek İyad Allawi ile diğer Iraklı siyasi liderlerle görüşecek. Ziyaret, Irak'ta yeni hükümetin 21 Aralık 2010 tarihinde kurulmasının ardından yapılan ilk ziyaret olması açısından önem taşıyor.

Ziyaret vesilesiyle ikili ve bölgesel konuların görüşülmesinin yanı sıra, Türkiye ile Irak arasında 2008 yılında tesis edilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin (YDSK) önümüzdeki dönemdeki faaliyetlerine ilişkin hazırlıklar ele alınacak.

Protokol uçakları S.O.S. mi veriyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 13 yıl önce
yok canım size öyle geliyor.Thy den aldığınız komisyon yetmedi herhalde.şimdi gözünüzü bunlara diktiniz.gözünüzü toprak doyursun inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz bakın kendi bindiğiniz uçak S.o.S vermesin.Zira o zaman aklınıza gelmez kimin uçağının S.o.s verdiği:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
başbakan cebinden mi yaptırdı o stadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçaklar bırakın sos versin..% 59'un cebinden parasından tabiri yapılır.. Bana kalırsa hiç yapılmasın tabi daha iyi..Umarım diyorum güzel haberleri bu uçaktan duyarız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aman diyim bu uçaklar S.O.S vermeye devam etsin..Hep böyle devam..24 saat gazete-basın tetikteyiz,yoksa Turkiye aydinliga mi kavusuyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence 2-3 yorumcu çok haklı.Arena'da yapılanları destekliyorum.Benim kuzenimde arena'da çok eğlenmişler. Adnan Polat+tayyip bu 2 şahsın Galatasaray ve Türkiye'yi nereye getirdikleri ortada.Yakında Polat'ta akp'den aday olursa şaşırmam. Bu arada uçak konusuna dönecek olursak S.O.S vermesi güzel bir işaret.Allah her zaman diyoruz büyük ve dünyada yapılanların cezasını bir şekilde insana ödetiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O sevinen gibi liyakatsız olmadığını söylüyorsun. Liyakat kelimesinin manasını ya bilmiyorsun ya da kendini deşifre ediyorsun. Liyakat, "layık olmak" demektir. Demek ki kendi tabirin ile "düğme iliklemeye" layık oldun ki bu kadar hararetle savunuyorsun. Hem de sana ne insanların siyasi görüşlerinden ? Avukatlık ve Koruma Partisi (AKP) mi kurdun ne yaptın ? "Oy vermedim" demişsin. Bu da online gazetelerinde görülen tipik bir yanıltma taktiğidir. Burası havacılık haberlerinin mekanı. Sen uçağa filan yorum yap !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gerekiyorsa yeni protokol ucaklari alinmalidir. Politikacilarim zamanlari cok onemlidir. Her yere tarifeli THY ucagi ile gidemeyeceklari icin protokol ucaklari lazimdir. Yalniz alimda asirliga kacmasinlar. Demek istedigim A380 yada Air Force One gibi buyuk ucak(lar) almasinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buraya yazılanlar ile bu haberin ilgisi nedir? Siyaseti gidin siyasi alanlarda yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biraz terbiye biraz saygı..oy vermemiş beğenmiyor olabilirsin..ama şuna inanıyorumki azıcık ucundan faydalanabilirseniz o kişlerden ve hükümetten en önce siz düğme iliklersiniz..ha işine gelmiyormu ? o zaman taş'ta atmassın..işinize gelsede gelmesede onlar sizin hükümetiniz ve başınız...bende oy vermedim bu hükümete ama sizin gibide liyakatsız davranmıyorum..ARENA'da cevabı verdik diyen kişi..DEMEK BİR TARAFTAR DEĞİL SİYASİ BİR PROVAKATÖR OLDUĞUNUDA KABUL EDİYORSUN...yazıklar olsun o hareketi yapanlarınızın hepsine

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000