04 Mart 2011, Cuma 08:03:54

"PROJELER İÇİN BÜTÇE GEREKLİ"

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Tolun, "Havacılığın devlet tarafından doğrudan ve dolaylı olarak desteklenmesi, üretime teşvik edilmesi, projeler için bütçe sağlanması gerekir" dedi.
  • Devlet havacılığı destekliyor ama kara ulaşımı sekteye uğruyor. Karada ulaşım yapan 3 tl ye mazot alıyor. Havada ulaşım yapan 1 küsür TL ye akaryakıt alıyor...
  • Bütçesiz olmaz. Sonra tahsis edilen bütçenin nerelere harcandığını da sorun yok zaten. Hangi havacılık? Kaç yüz tane sivil hava alanın var? Kaç bin tane 2-4 kişilik uçağın var? Kaç yüz tane deniz uçağın var? Hangi sivil havacılık?
OMÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Samsun Makine Mühendisleri Odası İşbirliğiyle düzenlenen, "Eğitimci Gözü ile Ülkemizde Havacılık ve Uzayın Son 35 Yılı" konulu konferans, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Tolun tarafından verildi. Konferansa; OMÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, OMÜ Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri; Doç. Dr. Bahattin Topaloğlu ve Yrd. Doç. Dr. Lütfü Namlı, Uçak Mühendisi Yusuf Kahvecioğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Prof. Dr. Ferşat Kolbakır yaptı. Kolbakır, "Türkiye'deki havacılık sektörü, sürekli gelişen ve önem kazanan bir alandır. Biz de bu gelişmeye katkı sağlamak amacıyla bu tür çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

OMÜ Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu'nun kurulmasında emeği geçen Süleyman Tolun konuşmasına, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin yönetim olarak güzel girişimleri var. OMÜ havacılık konusunda gelişecek ve çok ileri düzeyde olacaktır. Burada çok iyi imkanlar var. Ama uluslararası görünüm kazanması lazım. Bu gerçekleştirilebilirse çok daha iyi işler yapılabileceğini düşünüyorum. Havacılıkta karşımıza birçok fırsat çıktı. Fakat biz bu fırsatları yeterince değerlendiremedik, kaybettik. Uluslararası bir işbirliği kuramadık. Genç arkadaşlar 'Bizim vaktimiz var' dediler, bana göre vaktimiz yoktu. Her geçen gün ilerleyen bu sanayi içerisinde zamanı boşa harcamamak gerekirdi. Herkes bireysel olarak bir şeyler yapabileceğini düşünüyor. Aslında birlikte iş yapma arzusunu geliştirmek ve bütünlük sağlayabilmek havacılıkta ileri gidebilmemiz için çok önemli. Biz burada hata yapıyoruz. Bireysel düşünerek ilerlemek yerine geriliyoruz. Kararları zamanında ve iyi bir şekilde almak lazım. Havacılığın devlet tarafından doğrudan ve dolaylı olarak desteklenmesi, üretime teşvik edilmesi, projeler için bütçe sağlanması gerekir. Havacılık sektöründe bir yerlere gelebilmek için teknolojinizi iyi geliştirmeniz ve tasarımınızı ön plana çıkarmanız gerekir" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Süleyman Tolun konuşmasının sonunda kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Prof.Dr. Süleyman Tolun'a plaket verdi.

(Haberfx)
"PROJELER İÇİN BÜTÇE GEREKLİ"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Devlet havacılığı destekliyor ama kara ulaşımı sekteye uğruyor. Karada ulaşım yapan 3 tl ye mazot alıyor. Havada ulaşım yapan 1 küsür TL ye akaryakıt alıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bütçesiz olmaz. Sonra tahsis edilen bütçenin nerelere harcandığını da sorun yok zaten. Hangi havacılık? Kaç yüz tane sivil hava alanın var? Kaç bin tane 2-4 kişilik uçağın var? Kaç yüz tane deniz uçağın var? Hangi sivil havacılık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000