30 Nisan 2015, Perşembe 15:45:36

PROFESÖR GÜVELİ'NİN EŞYALARI KAYBOLDU

İngiltere’deki Essex Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapan Ayşe Güveli, THY Kargo aracılığıyla bir firmaya teslim ettiği 10 koli eşyasını aradan 4 ay geçmesine rağmen teslim alamadı. Güveli; ‘O eşyalarda emeğim ve çalışmalarım var’ diye isyan etti.
  • Ne çok seviyorsunuz THY' ye çamur atmayı. TurTürkiye'de işini düzgün yapan çok nadir bir firmayi böylesine söylentiler ile bitiremezsiniz
  • göçmenlik derken acaba macırları mı araştırıyor bu teyze? bursada çok var macır .eve kat çıkmaları ve gösteriş merakları çok enteresan yazık gariplerim komünist ülkeden çıkınca
  • Ucuza kaçmış, bilindik bir kargo firmasına vermeliymis. Tr den koli koli ne götürüyor acaba???? Bilimsel çalışma bilgisayarındadır ztn
  • Zavallı kadıncağız.bulunursa nekadar sevinirm
  • Paralel yapmıştır
  • 5 metrelik pervanenin kayboldugu bir sirkette hicbir kayip sasirtmaz beni...kargoyu bulmak icin adami iple ambarin tavanina asip havada dolastirmayi teklif eden yoneticilerle-bagirmayi konusma sanan ne anlayan ne de Anlatan- daha cook kayip yasanir orda
  • thyucakkargo.com sitesi yapim asamasinda imis. site bittiginde kolileri de gondereceklerdir. telas etmeye gerek yok. saka bi yana prof. sosyolog olmus ama daha cozememis toplumu. ingiltere'nin bir kasabasindan cozemezsin toplumu zaten. gel turkiye'ye, bi hafta 500t ile cevizlibag tuzla git-gel yap, kralini yasarsin.
  • Bir kere size verilen evrak orjinal thy evragi degildir. Thyucakkargo diye bir site mi olur birde proff olucak parllci
  • Ne ilgisi varsa var sen olaya bak!
  • burda sorumlu sirket thy ao degilmis ki , az once aciklama yaptilar thy ao dan.

İngiltere’deki Essex Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapan Ayşe Güveli, THY Kargo aracılığıyla bir firmaya teslim ettiği 10 koli eşyasını aradan 4 ay geçmesine rağmen teslim alamadı. Güveli; ‘O eşyalarda emeğim ve çalışmalarım var’ diye isyan etti.

İngiltere’nin Colchester kasabasındaki Essex Üniversitesi Sosyoloji bölümünde Profesör olarak görev yapan Dr. Ayşe Güveli’nin Türkiye seyahati adeta kâbusa dönüştü. Uzun bir süre emek verdiği çalışmalarının da içinde bulunduğu kargolarına bir türlü ulaşamayan Güveli, muhatap bulamamaktan şikayet ediyor.

Bir göç proje kapsamında araştırmalarda bulunmak için TUBİTAK’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve 2 yıl boyunca Türkiye’de araştırmalar yapan Ayşe Güveli, yılların emeğine bir türlü ulaşamıyor.

Yaklaşık 2.5 milyon Euro’luk projenin sorumlusu olarak Türkiye’de çalışmalar yapan Güveli, İngiltere’ye dönüş zamanı geldiğinde yaşayacağı şoku şüphesiz tahmin etmiyordu. Bugüne kadar seyahatlerinde her zaman Türk Hava Yolları’nı tercih eden deneyimli araştırmacı,  tamamı 15 koli olan eşyalarını da THY Kargo ile göndermeye karar verdi.

THY KARGO'DAN CITYLOG’A YÖNLENDİRİLDİ

Özel eşyalarının yanı sıra çalışmalarına ait emeklerinin içinde bulunduğu kolileri İngiltere’ye göndermek isteyen Ayşe Güveli, THY Kargo ile iletişime geçtiğini ve buradan kendisine şahıs ile çalışılmadığı için aracı firmalarla kargolarını gönderebileceği söylendi.

Görüştüğü kişinin güvenilir olduğu tavsiyesi üzerine Citylog adındaki bir firma ile iletişime geçtiğini belirten Güveli; ‘Bana THY Kargo’dan aracı firmalar olduğu söylendi ve görüştüğüm kişi Citylog firmasını işaret etti. THY tarafından böyle bir yönlendirme olunca ben de güvenilir olduğunu düşünüp 15 koli eşyamı Citylog firmasına İngiltere’ye göndermesi için eşim aracılığıyla teslim ettim.

5 Ocak’ta teslim ettiğimiz eşyalarımızın taşınması için gerekli olan bin 496 Euro’yu ödeyip, makbuzumuzu da aldık’ dedi.

15 KOLİ EŞYANIN 10 KOLİSİ KAYIP

İngiltere’ye dönen Profesör Güveli, aradan zaman geçip eşyalarının eline ulaşmaması üzerine Citylog firmasından muhatap olduğu kişi ile iletişime geçerek kargosunun durumun sordu. Kolilerin içinde çok sayıda kitap olduğu için gümrükte sorun yaşandığı cevabını alan Güveli, bir süre sonra büyük bir şok daha yaşadı.

Firma yetkilisi tarafından sürekli olarak oyalandığını ifade eden Ayşe Güveli, Türkiye’deki tanıdıklarından firmanın iflas ettiğini öğrendi. Bunun üzerine iletişimde olduğu şahıs ile tekrar irtibat kurarak  iflas gerçeğini söz konusu kişiden de teyit etti.

'TELAFİSİ OLMAYAN ZARARLARA UĞRAYACAĞIM'

15 koli eşyasından 5 kolisinin eline ulaştığını ancak 10 koli eşyasının nerede olduğunun bilinmediğini ifade eden Güveli; ‘Eşyalarımın nerede olduğunu bilen, söyleyen yok. Türk Hava Yolları’na e-posta gönderdim henüz cevap alamadım. O kolilerde kişisel ve özel eşyalarım var ancak daha da önemlisi iki senelik emeğim var. Telafisi olmayacak zararım söz konusu’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye gelerek büyük bir projenin mimarı olan ancak eşyalarına aradan 4 ay geçmesine rağmen ulaşamayan Profesör Ayşe Güveli, yetkililerden cevap bekliyor.



©AirportHaber

PROFESÖR GÜVELİ'NİN EŞYALARI KAYBOLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne çok seviyorsunuz THY' ye çamur atmayı. TurTürkiye'de işini düzgün yapan çok nadir bir firmayi böylesine söylentiler ile bitiremezsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
göçmenlik derken acaba macırları mı araştırıyor bu teyze? bursada çok var macır .eve kat çıkmaları ve gösteriş merakları çok enteresan yazık gariplerim komünist ülkeden çıkınca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucuza kaçmış, bilindik bir kargo firmasına vermeliymis. Tr den koli koli ne götürüyor acaba???? Bilimsel çalışma bilgisayarındadır ztn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
Zavallı kadıncağız.bulunursa nekadar sevinirm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Paralel yapmıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
5 metrelik pervanenin kayboldugu bir sirkette hicbir kayip sasirtmaz beni...kargoyu bulmak icin adami iple ambarin tavanina asip havada dolastirmayi teklif eden yoneticilerle-bagirmayi konusma sanan ne anlayan ne de Anlatan- daha cook kayip yasanir orda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapim asamasinda ~ 9 yıl önce
thyucakkargo.com sitesi yapim asamasinda imis. site bittiginde kolileri de gondereceklerdir. telas etmeye gerek yok. saka bi yana prof. sosyolog olmus ama daha cozememis toplumu. ingiltere'nin bir kasabasindan cozemezsin toplumu zaten. gel turkiye'ye, bi hafta 500t ile cevizlibag tuzla git-gel yap, kralini yasarsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir kere size verilen evrak orjinal thy evragi degildir. Thyucakkargo diye bir site mi olur birde proff olucak parllci

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne ilgisi varsa var sen olaya bak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy a.o degilki ~ 9 yıl önce
burda sorumlu sirket thy ao degilmis ki , az once aciklama yaptilar thy ao dan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000