16 Haziran 2011, Perşembe 14:30:44

PRENS, HELİKOPTER PİLOTU OLDU

Prens Harry Apaçi Saldırı Helikopter Pilotu olarak Afganistan'a göreve dönüyor...
  • Bizim başbakanımızın oğluda pamuklar içersinde bir ay askerde kalmıştı. Onlarda adam olsunlar Prens lerini bizim Prensimiz kadar korusunlar ya
  • Tokat'a inemez kesin
  • valla bu astronutçukların maceralarıda vatandaşı çok eğlendiriyor.iyiki varlarrr :))
  • Hayatı boyunca pilot olmak isteyip olamamış, bunun ezikliğini de mevcut Türk pilotlarından 1-2 tanesinin kişisel hatasını, mesleğini başarı ile sürdüren bütün değerli Türk pilotlarına malederek, astronot gibi kelimelerle küçümseyerek kendini zavallılığını gidermeye çalışan hayat formlarının mesajları beni çok eğlendiriyor.
  • gelsin bizim astrontlar nasıl havada kaybolunur,nasıl yanlış meydana inilir,nasıl uçak kırılır öğretiversinler :))
Savunma yetkilileri ve Kraliçe, Apaçi pilotluğu uzmanlığı bulunan ve Taliban ile mücadele için Afganistan´a dönmeyi isteyen Harry´e yeşil ışık yaktılar.
 
26 Yaşındaki Prens, ya da askeriyedeki ismiyle ´Galler Kaptanı´, görevine geri döndüğünde füzelerden sorumlu olacak.
 
Savaş ve silah eğitimini de tamamladıktan sonra, Harry, dünyanın en gelişmiş saldırı helikopterlerinden sorumlu olacak. Harry´nin görevleri arasında, kara kuvvetlerini havdan korumak ve Taliban bölgelerini bulup, imha etmek olacağı da bildiriliyor.
 
Zaten yetkin bir Apaçi pilotu olan Harry, füzelerin yanı sıra, helikopterin en gelişmiş zırh delici toplarını ateşleme gibi işlevlerinden de sorumlu olacak.
 
Ancak, tahtta üçüncü sırada bulunan Harry´nin, 46 milyon pound değerindeki hava aracının vurulması veya düşmesi halinde, Taliban için çok kıymetli bir hedef olacağı da tahmin ediliyor.
 
Bu nedenle, Prens güvenliği için her görev uçuşuna, silahlı, SA80 saldırı tüfeği, kamuflaj giyimi, morfin, ve acil durum seti ile gidecek.

Aşğıdaki fotoğrafta Prens Harry Apache helikopterinin önünde gururlu bir şekilde poz vermiş:
 
Bir Hava Kuvvetleri kaynağı "Harry çok büyük tehlikelerle karşılaşacak. Apaçi´nin arızalanması veya iniş zorunluluğu olması durumunda, çok ciddi durumlar doğabilir. Prens´i ele geçirmek için Taliban ve koalisyon güçleri arasında büyük bir mücadele olabilir. Her uçtuğunda, aklının bir köşesinde bu düşünce olacaktır. Ve tekrar yerine ulaşana kadar büyük bir cesaret örneği göstermesi gerekecektir. " şeklinde konuştu.
 
Harry´nin merkez üssünün İngiliz Kampı Bastion olacağı belirtilirken, 2008 yılında ileri hava kontrolörü olarak görev yaptığından beri yine hizmet için hep Afganistan´a dönmek istediği de söyleniyor.
 
Prens Harry nisan ayında Apaçi Uçuş Rozeti´ne layık görülmüştü, ancak iki kişilik bu büyük helikopterlerde savaş pilotu olarak göreve gidebilmesi için, keskin bir eğitimden daha geçmesi gerekecek.
 
Bundan sonraki aşamalarda ise, simulasyon ile yüksek ve alçak rakım atışları ve alçak gece uçuşu olacak.
 
Prens´in ayırca, sekiz hafta boyunca, Amerika´da Amerikalı savaş pilotlarıyla çöl bölgelerinde tatbikat görevlerinde uçacağı da bildirildi.
 
Aşağıdaki fotoğrafta Apaçi helikopteri tatbikat sırasında ateş topu atıyor:
  
Harry´nin görevlendirilmesi için, her ne kadar detayları gizli tutulacak olsa da, kesin kararın gelecek sene başında verileceği düşünülüyor. Bu kararın, savaş bölgesindeki duruma göre verileceği ve şayet olumlu olursa, Harry´nin nisan ayı gibi göreve başlayacağı da söyleniyor.
 
Harry´e yakın bir arkadaşı ise "Harry bu konuda çok istekli. Kendisine son eğitimlerinde başarılı olursa, gidebileceği söylendi. Bir saldırı pilotu olabileceği zaten düşünülüyor. Ne zaman yetkinleşirse, o zaman gidebilecek." dedi. 
PRENS, HELİKOPTER PİLOTU OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bizim başbakanımızın oğluda pamuklar içersinde bir ay askerde kalmıştı. Onlarda adam olsunlar Prens lerini bizim Prensimiz kadar korusunlar ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tokat'a inemez kesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
valla bu astronutçukların maceralarıda vatandaşı çok eğlendiriyor.iyiki varlarrr :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayatı boyunca pilot olmak isteyip olamamış, bunun ezikliğini de mevcut Türk pilotlarından 1-2 tanesinin kişisel hatasını, mesleğini başarı ile sürdüren bütün değerli Türk pilotlarına malederek, astronot gibi kelimelerle küçümseyerek kendini zavallılığını gidermeye çalışan hayat formlarının mesajları beni çok eğlendiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gelsin bizim astrontlar nasıl havada kaybolunur,nasıl yanlış meydana inilir,nasıl uçak kırılır öğretiversinler :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000