22 Kasım 2011, Salı 11:10:32

PREDATORLERİN İKİSİ GELDİ...

Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında ABD 'den istedigi predator insansız hava araçlarından 2'si Adana' daki İncirlik Üssü'nde piste çıktı...
  • ee bizim teknisyenler de uyumas teknik incelemeler her halde işe yarar sanırım
  • olacak Suriye ve Iran saldirilarinda kullanilacak TC bayragi tasiyan ,1'nci dunya savasinin kara denizde saklanan alman gemisi olacak. Anlayan zaten anlar...
Adana'daki İncirlik Üssü'ne ABD tarafından konuşlandırılan 4 adet MQ-1 Predator insansız hava aracından 2'si piste çıkıp deneme uçuşu yaptı.
 
İncirlik'e getirilen Predator'lardan ikisi, tüm üniteleri monte edilerek, yer istasyonu, yer kontrol radarları dahil, uçuşa hazır duruma getirildi.
 
Bugün saat 09.45 sıralarında iki MQ-1 Predator, İncirlik Üssü'nde kontrol kulesinin yakınlarından çekici yardımıyla piste çekildi. Pistte çekiciler yardımıyla ilerleyen 2 Predator, üssün kuzeyindeki hangarlara götürüldü. Burada Predator'lara tankerden yakıt ikmali yapıldı. 
 
Yer Kontrol Ünitesi'nde görevli ABD'li personelleri tarafından kalkış işlemi gerçekleştirilen Predator'lar, Adana semalarında deneme uçuşlarını gerçekleştirdi.
MQ-1 Predatör, İncirlik'teki kalkışının ardından kumanda, Nevada/ABD'deki merkeze geçecek. Tüm uçuş boyunca Predator uydu aracılığıyla ABD'den kumanda edilecek. Predatör'ün elde ettiği görüntüler önce ABD'ye gönderilecek, ardından Ankara'daki ABD karargahına (ODS) gelecek. 
 
Predator'lar 180-200 km/saat gibi bir süratle uçuyor. Uçuş irtifasına bağlı olarak genelde 13 bin-14 bin feet yükseklikte 20-24 saat kalabiliyor. İncirlik'ten kalkacak araçlar, Suriye sınırı boyunca uçarak Irak'a giriş yapacak. Irak'taki uçuşunu takiben aynı rotadan İncirlik'e geri dönecek. 
 
Öncelikle Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri ve Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) tarafından kullanılan insansız hava aracı MQ-1 Predator, 1990'larda sadece gözlem ve ileri keşif için kullanılması planlandı. Daha sonra yeni kameralar ve füzeler ile modifiye edilen MQ-1 Predator, 1995'den bu döneme kadar Afganistan Pakistan Bosna Sırbistan, Irak ve Yemen'de kullanıldı. 





PREDATORLERİN İKİSİ GELDİ...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
ee bizim teknisyenler de uyumas teknik incelemeler her halde işe yarar sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
olacak Suriye ve Iran saldirilarinda kullanilacak TC bayragi tasiyan ,1'nci dunya savasinin kara denizde saklanan alman gemisi olacak. Anlayan zaten anlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000