02 Temmuz 2011, Cumartesi 08:01:49

PREDATORLER İNSAN AVINDA

Amerika Somali’deki el Şabap militanlarına karşı insansız uçaklar kullanmaya başladı. Washington Post gazetesinin haberine göre, karar şeraitçi örgütün el Kaide ile ilişkilerini artırmasıyla ilgili...
Haberde, geçen hafta içinde iki el Şabap liderinin bulunduğu bir araca füze saldırısı yapıldığı ve söz konusu kişilerin yaralandığı da belirtiliyor.

Somali’de şeriat devleti kurmaya çalışan el Şabap örgütünün geçen yaz Uganda’da 70 kişinin öldüğü bombalı saldırının sorumluluğunu üstlenmesi, faaliyetlerini başka ülkelere taşımaya karar verdiği şeklinde yorumlanmıştı.

Amerika, Afganistan, Pakistan, Irak, Yemen ve Somali’den sonra Libya’da da NATO operasyonuna destek sağlamak için insansız uçak kullanıyor.

Obama yönetimi hafta başında Somali’de kullanmak için Uganda ve Burundi’ye dört insansız uçak gönderdiğini açıklamıştı. Araçlar iki ülkenin Somali’deki Afrika Birliği barış gücünde görevli askerlerini korumak için kullanılacak.

Amerika, bir süre önce, iki teröristin Mogadişu yakınlarında bir kontrol noktasında güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü açıklamıştı. Ölen kişilerden biri, Amerika’nın başına 5 milyon dolar ödül koyduğu Fazıl Abdullah Muhammet idi. Washington, 1998 yılında Amerika’nın Nairobi ve Darüsselam büyükelçiliklerine yapılan saldırıları bu kişinin planladığı görüşünde.
PREDATORLER İNSAN AVINDA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000