04 Ekim 2010, Pazartesi 08:01:12

Predatorlar gizlice Pakistan'a mı kaydırıldı?

Daily Telegraph gazetesi, Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon ve Merkezi Haber alma Teşkilatı CIA'in, Taliban ve El Kaide örgütüyle savaşında, Afganistan'daki insansız uçak ve füzeleri gizlice Pakistan'a kaydırdığını yazdı...
  • MAVİ MARMARA BAHANESİYLE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN PARASINI ÖDEYİP ALAMADIĞI YAKLAŞIK ON KADAR İNSANSIZ HAVA TAŞITI İSTİHBARAT GÖREVİ YANINDA SİLAH YÜKLEME İLE ATIŞ YAPMA SUİKAST KABİLİYETİDE VAR BU SÖZ KONUSU VERİLMEYEN PREDATORLER SİLAH YÜKLENEREK ŞU AN HİZMET VERMEYE BAŞLADI İLERLEYEN ZAMANLARDA BU ARAÇLAR DAHA ÖLÜMCÜL OLAYLARDA KULLANILACAĞI GELECEĞİN SİLAHLARI OLACAĞI GÖRÜNÜYOR ÖNEMLİ OLAN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN BU ARAÇLARDAN ENVANTERİNE KATIP BUNU KULLANABİLECEK EKİP YETİŞTİRMESİ HATTA KENDİ ARACIMIZI KENDİMİZ YAPMAMIZ HER NE KADAR KARA ARACI VE DENİZ ARACI YAPIMINA BAŞLANMIŞ OLSADA BEN ENÇOK FREKANS KONUSUNDA MERAK ETTİĞİM BAZI KONULAR VAR FREKANSI ENGELLENDİĞİNDE BAŞKA FREKANS KULLANABİLİYORMU SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Amerikan ordusu, strateji değişikliği kapsamında Predator ve Reaper tipi insansız uçakları CIA'ye kiraladı. Gazeteye göre bu strateji değişikliği, Obama yönetiminin, Pakistan'ın, kendi topraklarındaki aşırılık yanlısı İslamcı hücreleri hedef almakta isteksiz olduğu ya da yetersiz kaldığı görüşünün önemini gösteriyor.

NATO helikopterlerinin üç Pakistanlı askeri vurması sonrası Amerika Birleşik Devletleri ile Pakistan'ın ilişkileri gerilmiş, İslamabad yönetimi Afganistan'daki birliklere ikmal güzergahını sınırı kapatarak bloke etmişti.

Militan oldukları düşünülen bir grup saldırgan da Cuma günü sınır kapandığı için bir depoya çekilen NATO tankerlerini ateşe vermişti.

İnsansız uçak faaliyetlerinde artışın kısmen, Batı Avrupa'daki terör saldırısı planlarını bozmayı amaçladığı belirtiliyor.

Amerikalı yetkililer, İngiltere, Fransa ve Almanya'yı hedef alabileceği düşünülen bu tür planların ardında Usame bin Ladin ve diğer El Kaide liderlerinin olduğu görüşünde.

Predatorlar gizlice Pakistan'a mı kaydırıldı?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
MAVİ MARMARA BAHANESİYLE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN PARASINI ÖDEYİP ALAMADIĞI YAKLAŞIK ON KADAR İNSANSIZ HAVA TAŞITI İSTİHBARAT GÖREVİ YANINDA SİLAH YÜKLEME İLE ATIŞ YAPMA SUİKAST KABİLİYETİDE VAR BU SÖZ KONUSU VERİLMEYEN PREDATORLER SİLAH YÜKLENEREK ŞU AN HİZMET VERMEYE BAŞLADI İLERLEYEN ZAMANLARDA BU ARAÇLAR DAHA ÖLÜMCÜL OLAYLARDA KULLANILACAĞI GELECEĞİN SİLAHLARI OLACAĞI GÖRÜNÜYOR ÖNEMLİ OLAN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN BU ARAÇLARDAN ENVANTERİNE KATIP BUNU KULLANABİLECEK EKİP YETİŞTİRMESİ HATTA KENDİ ARACIMIZI KENDİMİZ YAPMAMIZ HER NE KADAR KARA ARACI VE DENİZ ARACI YAPIMINA BAŞLANMIŞ OLSADA BEN ENÇOK FREKANS KONUSUNDA MERAK ETTİĞİM BAZI KONULAR VAR FREKANSI ENGELLENDİĞİNDE BAŞKA FREKANS KULLANABİLİYORMU SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000