01 Mart 2016, Salı 08:57:02

Prag'tan Gazipaşa'ya direkt uçuş

Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen, Türkiye rezervasyonları durma noktasına gelen Prag'dan Gazipaşa- Alanya Havalimanı'na haftanın bir günü direkt uçuş başlatılacağını söyledi.
  • bu sene alanya'da çeklerin peşine düşeceğiz anlaşılan :))
  • eski senelerde ruslar sayesinde alanya doluyordu ruslar olmayınca boş kalır gelecekler de başka ülkelere gider. yerli turistin yüzüne bakmayan esnaf ve otel işletmecileri bu olaydan iyi bir ders alırlar umarım.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti, yaklaşık 1 milyon 200 bin nüfuslu Prag'da Alanya tanıtımı yapıldı. Tanıtımda Alanya'yı ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen temsil etti. Çek Cumhuriyeti'nden Türkiye geneline yapılan ve son dönemlerde düşük seyreden rezervasyonların Ankara'daki terör saldırısıyla birlikte tamamen durma noktasına geldiğini söyleyen Birgen, bu ülkeden grup tercihlerinin genelde Alanya olduğunu belirtti.

Son yaşanan olaylardan dolayı güvenlik gerekçesiyle Çeklerin farklı ülkelere yöneldiği belirten Birgen, "Tur operatörleri yetkilileri, terör olaylarının gölgesinde rezervasyonların en az yüzde 50 ekside kalacağını belirtti. Tur operatörleri garantili uçak, koltuk anlaşmalarının azaltılması ve garantilerinin düşürülmesi konusunda ortak kararlar alıyor. Bu sene satışların yine son dakika sistemine yöneleceği görülüyor" dedi.

Fuar alanında yapılan görüşmelerin iyi geçtiğini aktaran Gürol Birgen, "TAV yetkilisi sayın Serkan Karahatay ve Blue Style Tur Operatörü Walid Titar ile yapılan görüşme sonucunda Travel Service Havayolları ortaklı, 2 Haziran- 13 Ekim arası haftada bir gün Prag- Gazipaşa- Alanya Havalimanı uçuşlarının yapılacağı anonsu gerçekleştirildi. Mayıs ayında 26 kişilik info turları ile gazete heyeti ve magazin köşe yazarlarını Alanya'da ağırlayacağız. Özelikle Alanya'da bir hikaye projesi ile önde gelen dergi ve blog köşe yazarlarının da internet mecrasında Alanya odaklı makaleler ve fotoğraflar paylaşmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Prag'tan Gazipaşa'ya direkt uçuş

Yorumlar

oley ~ 8 yıl önce
bu sene alanya'da çeklerin peşine düşeceğiz anlaşılan :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işler zor ~ 8 yıl önce
eski senelerde ruslar sayesinde alanya doluyordu ruslar olmayınca boş kalır gelecekler de başka ülkelere gider. yerli turistin yüzüne bakmayan esnaf ve otel işletmecileri bu olaydan iyi bir ders alırlar umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000