18 Haziran 2018, Pazartesi 08:17:09

Prag'tan Ercan'a direkt uçuş

KKTC’de bulunan bir Çek vatandaşının rahatsızlanması nedeniyle Çekya’dan Ercan Havalimanı’na bir ambulans uçak doğrudan uçuş yaptı.
  • Sıkıntı uçağın inmesi değil ercan havalimanının durumu. Eminim pilot buranın nasıl bir bakımsız havalimanı olduğunu herkese duyurmuştur. Turizmi bile olumsuz etkiler.
  • Kıbrısı tanımayan ülkelere özellikle avrupa birliği ülkelerine izin verilmemeli. Çoğu avrupalı tatil için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geliyorlar ,özellikle ingilizler ama olay politik olunca ambargo vs kabul etmiyorlar. Madem direk uçuşa izin vermiyorsunuz ve overfly durumumda sorun çıkıyorsunuz hasta vs farketmez. Kural kuraldır. Yetkililer bir umut iyi niyet göstergesi yapmışlar ama boşa...
  • Bu tur ucuslar daha once de yapildi. Almanyadan, Avusturyadan vs. Temel medeniyet bu. Lafi bile edilmemesi gerekir. Hat da zamaninda KTHY bile bir cok defa Londradan Ercana direkt ucus gerceklestirdi. Ayrica Ercana dogrudan ucuslara izin verme yetkisi hakikaten KKTC nin elinde mi? Madem oyle, KKTC otoriteleri niye Lufthansalara, British Airwayslere, Alitalialara Ercana “inis izni” vermiyor. Basit bir ambulans ucusunun bu kadar politize edilmesi ve kamu oyunun bu kadar yalnis bilgilerle yanitilmasinin dogru olmadiginin kanaatindeyim.
  • Gözen Havacılık - Operasyon Kontrol Merkezi'nin de emeğini hor görmemek gerekiyor. Tüm havaalanı çalışanlarına selam olsun
  • Pilot için küçük, ama hem hasta hem de KKTC için büyük adım. Zaman içinde direkt uçuşları ateşleyebilecek bir kıvılcımdır.
  • Ercan havalimanı işletmesinde ingilizce konuşan var mı acaba ? Eminim handling şirketlerinden yardım istemişlerdir.
  • Ayrıca "Gözen Havacılık" çalışanlarına da teşekkür ederiz.
  • Öyle bir bakımsız meydana uçtuğuna pişman olmuştur.

KKTC’de bulunan bir Çek vatandaşının rahatsızlanması nedeniyle Çekya’dan Ercan Havalimanı’na bir ambulans uçak doğrudan uçuş yaptı.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre Dışişleri Bakanlığı’na doğrudan uçuş izni için başvuran Çekya’nın başvurusu kabul edilerek, iki ülke arasında doğrudan uçuş gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili detayları sosyal medyadan paylaşan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, hükümet olarak özellikle hastalık, kayıplar benzeri insani konularda ve uluslararası suçlardan arananların yakalanması ve iadesi gibi benzeri konularda uluslararası toplumla işbirliği yapmaya her zaman açık oldukları mesajını verdi.

Özersay: “Tüm uluslararası aktörlerle işbirliğine açık olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz”

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın sosyal medyada konuyla ilgili bilgi vererek şu açıklamayı yaptı:

“Prag’tan (Çekya-eski adıyla Çek Cumhuriyeti) bir ambulans uçak verdiğimiz izinle Ercan’a doğrudan uçuş gerçekleştirdi. Ülkemizde bulunan Çek vatandaşının geçirdiği rahatsızlık ertesinde ambulans uçağın Ercan’a doğrudan uçuş yapması için tarafımıza başvuruda bulunuldu.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Dairesi yetkilileri ile Dışişleri Bakanlığı olarak işbirliği halinde gerekli işlemleri tamamladık. Az önce bahse konu hasta ambulans uçağa bindirilerek yine doğrudan uçuş şeklinde ülkesine, Prag’a gönderildi. Çekya’nın Kıbrıs’ta bulunan temsilcilerine de bu konuda bilgi veriyoruz.

Biz hükümet olarak özellikle hastalık, kayıplar benzeri insani konularda ve uluslararası suçlardan arananların yakalanması ve iadesi benzeri konularda uluslararası toplumla işbirliği yapmaya her zaman açık olacağız. Bunu bir medeniyet göstergesi olarak alıyoruz ve tüm uluslararası aktörlerle işbirliğine açık olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.
Tanınır yahut tanınmaz burada bir devlet varsa ki vardır, bunun gereğini yerine getirmek durumundayız, hem de her konuda. Bazen adımlar küçük de olsa yol alınır ve önemli olan da budur…”

Prag'tan Ercan'a direkt uçuş

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Problem ~ 6 yıl önce
Sıkıntı uçağın inmesi değil ercan havalimanının durumu. Eminim pilot buranın nasıl bir bakımsız havalimanı olduğunu herkese duyurmuştur. Turizmi bile olumsuz etkiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayır ~ 6 yıl önce
Kıbrısı tanımayan ülkelere özellikle avrupa birliği ülkelerine izin verilmemeli. Çoğu avrupalı tatil için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geliyorlar ,özellikle ingilizler ama olay politik olunca ambargo vs kabul etmiyorlar. Madem direk uçuşa izin vermiyorsunuz ve overfly durumumda sorun çıkıyorsunuz hasta vs farketmez. Kural kuraldır. Yetkililer bir umut iyi niyet göstergesi yapmışlar ama boşa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Winston ~ 6 yıl önce
KKTC nin maalesef mevcut sartlarda taninmasi mumkun degildir. Topraginin 85% rum topragidir. Ayrica 1974 200.000 kadar rum (adanin nufusunun ucte biri) her seylerini burakmak zorunda kalmis guneye gitmek zorunda kaldilar. Guneyde yasayan Kibrisli Turkler de her seylerini burakip kuzeye gitmek zorunda kalmislardir. Uluslar arasi hukuka gore Kibrisin kuzeyi isgal altinda toprakdir. BM bin bu konuda resolutionlari vardir. Turkiyenin 1960 antlasmalaruna gore garantor devlet olarak Yunanistanin Kibrista gerceklestigi darbeden sonra Kibris Cumhuriyetinin butunlugunu korumak ve anayasal duzenini tekrar saglamakti. Adayi isgal edip bolmek degildi. Mevcut durum boyle kaldigi sure ve bir antlasmanin saglanmadigi durumda KKTC nin taninma sansi yoktur. Sozde dunya hukuku bunu maslesef boyle gormektedir. Kim hakli kim haksiz o ayri bir konudur. Tabii ki 1974 yilindaki sartlar bunu gerektirmis olabilirdi. Adada en azindan bir nevi baris saglandi tabii ve 45 yildan beri kimsenin burnu kanamadi. Kibris Yunanistan Turkiye uzerinde oynanan buyuk oyunlari anlamak gerekir. Maalesef herkes Kibris meselesi hakkinda konusuyor fakat gercek durumlari bilen cok az.
Winston ~ 6 yıl önce
Bu tur ucuslar daha once de yapildi. Almanyadan, Avusturyadan vs. Temel medeniyet bu. Lafi bile edilmemesi gerekir. Hat da zamaninda KTHY bile bir cok defa Londradan Ercana direkt ucus gerceklestirdi. Ayrica Ercana dogrudan ucuslara izin verme yetkisi hakikaten KKTC nin elinde mi? Madem oyle, KKTC otoriteleri niye Lufthansalara, British Airwayslere, Alitalialara Ercana “inis izni” vermiyor. Basit bir ambulans ucusunun bu kadar politize edilmesi ve kamu oyunun bu kadar yalnis bilgilerle yanitilmasinin dogru olmadiginin kanaatindeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük başarı ~ 6 yıl önce
Gözen Havacılık - Operasyon Kontrol Merkezi'nin de emeğini hor görmemek gerekiyor. Tüm havaalanı çalışanlarına selam olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Pilot için küçük, ama hem hasta hem de KKTC için büyük adım. Zaman içinde direkt uçuşları ateşleyebilecek bir kıvılcımdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptanım ~ 6 yıl önce
Size inanmak istiyorum
Ercan ~ 6 yıl önce
Ercan havalimanı işletmesinde ingilizce konuşan var mı acaba ? Eminim handling şirketlerinden yardım istemişlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 6 yıl önce
Ayrıca "Gözen Havacılık" çalışanlarına da teşekkür ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pişman ~ 6 yıl önce
Öyle bir bakımsız meydana uçtuğuna pişman olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
W ~ 6 yıl önce
Evlerinde hissetmişlerdir.
_Mediterranean ~ 6 yıl önce
Kendini Tanrı'nın unuttuğu yerde hissettirecek ne bakımsız meydanlar var. W'ye katılıyorum; Ercan, evlerini aratmaz.
Winston ~ 6 yıl önce
Siz bakimsiz meydan gormediniz herhalde. Yunanistanin bircok meydanlarina bir goz atmaniz yeterli. Ercan top meydan olmaya bilir, bircok eksiklikleri da olabilir. Onemli olan aglamak yerine toparlanmak ve birseyler yapabilmek. Seftali kebab cevirmekle olmuyor. Bircok olumsuzluklara rahmen guzel bir seyler yaratilabilir. Dunyada cok daha az imkani olan ve cok daha zor durumda olan ulkeler var. Biraz VIZYON lagzim. O kadar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000