10 Mart 2017, Cuma 09:33:02

Portekiz'de 'Ronaldo Havalimanı' tartışması

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun adının doğduğu Madeira Adası'ndaki havaalanına verilecek olması ülkesinde tartışmaya yol açtı.
  • Ronaldo portekiz için önemli bir insan isminin havalimanına verilmesi heleki doğup büyüdüğü yer ise çok normal avrupa şampiyonu olunca devlet başkanı ronaldoya devlet nişanı taktı yani kısacası ronaldo demek portekiz demek
  • Resimdeki meydan Funchal...Pistinin 1/3'üne takabül eden 900 metresi viyadükler üzerinde.Resimde de belli oluyor zaten arka tarafı.
  • 3. Havalimanımızın adı Mevlana International Airport olur inşallah. Tüm insanlığa kucak açmış bir mutasavvıfın dünya alemine İstanbul'da yeni havalimanında kucak açması biz müslüman alemini derinden mutlu eder. Ayrıca ana terminalden müslümanlar, bağımsız ek terminalden diğer din mensubu yolcular yaratlansın. Düzen, saygı ve inanç bütünlüğü sağlansın...
  • Sabri Sarıoğlu olsun
  • Şuraya yeni nesil siviller inemiyor arkadaş illa ben indirecem hayret bişey.

Portekiz'in güneybatısındaki Madeira Adaları'nın yerel yönetim başkanı Miguel Albuquerque'nin girişimiyle futbolcu Cristiano Ronaldo adının bölgedeki tek uluslararası havaalanına verilecek olmasının merkezi hükümet tarafından çok sıcak karşılanmadığı iddia edildi.

Portekiz medyasında yer alan haberlerde, Planlama ve Altyapı Bakanlığının Madeira Havaalanı'na verilecek Cristiano Ronaldo ismiyle ilgili olarak ulusal sivil hava ulaştırma işletmeciliği ANA'nın görüşünü istediği belirtildi. Konuyla ilgili hazırlanan ANA Başkanı Jose Luis Arnaut imzasının bulunduğu belgede, havaalanındaki isim değişikliğine itiraz eden bir ifade bulunmasa da bakanlığın girişiminin Madeira özerk yönetimi hükümeti tarafından hoş karşılanmadığı ileri sürüldü.

Havaalanının isminin değiştirileceği, geçen haziran ayında Ronaldo'nun adada sahibi olduğu bir otelin açılışı sırasında Albuquerque tarafından açıklanmıştı. Havaalanındaki resmi isim değişikliğinin, 2018 FIFA Dünya Kupası eleme gruplarında 28 Mart'ta adadaki Dos Barreiros Stadı'nda oynanacak Portekiz-İsveç maçından bir gün sonra yapılacağı ve Ronaldo'nun da törene katılacağı belirtiliyor. Portekiz Milli Takımı, bu karşılaşma ile 16 yıl aradan sonra Madeira Adası'nda ilk kez maça çıkmış olacak.

Madeira Adası'nın başkenti Funchal doğumlu Ronaldo, tek geliri turizm olan bölgeye destek vermek için bu zamana kadar farklı yatırımlar yaptı. Kazandığı bireysel başarıları Funchal'da açtığı "Cristiano Ronaldo Müzesi"nde toplayan Real Madrid'in Portekizli futbolcusu, 2016 yılında Madeira'da çıkan büyük yangın sonrasında bölgeye ekonomik yardım da yapmıştı.

Portekiz'de 'Ronaldo Havalimanı' tartışması

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Tgs ~ 7 yıl önce
Ronaldo portekiz için önemli bir insan isminin havalimanına verilmesi heleki doğup büyüdüğü yer ise çok normal avrupa şampiyonu olunca devlet başkanı ronaldoya devlet nişanı taktı yani kısacası ronaldo demek portekiz demek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Funchal A. ~ 7 yıl önce
Resimdeki meydan Funchal...Pistinin 1/3'üne takabül eden 900 metresi viyadükler üzerinde.Resimde de belli oluyor zaten arka tarafı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 7 yıl önce
3. Havalimanımızın adı Mevlana International Airport olur inşallah. Tüm insanlığa kucak açmış bir mutasavvıfın dünya alemine İstanbul'da yeni havalimanında kucak açması biz müslüman alemini derinden mutlu eder. Ayrıca ana terminalden müslümanlar, bağımsız ek terminalden diğer din mensubu yolcular yaratlansın. Düzen, saygı ve inanç bütünlüğü sağlansın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. Havalimanı ~ 7 yıl önce
Sabri Sarıoğlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 7 yıl önce
Mutlaka düşünmüşlerdir o ismi ama uçaklar başka piste iner diye riske etmemişlerdir.
Kevser ~ 7 yıl önce
Rıdvan Dilmen olsun
İsim ~ 7 yıl önce
Biz de 3. Köprüye Sabri sarıoğlu adını verelim ☺️
Capt. ~ 7 yıl önce
Şuraya yeni nesil siviller inemiyor arkadaş illa ben indirecem hayret bişey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000