12 Ekim 2013, Cumartesi 07:59:09

PORTEKİZ ROMANYA'YA 12 ADET UÇAK SATACAK

Portekiz ve Romanya arasındaki F-16 pazarlığı sona erdi. Anlaşmaya göre Portekiz, Romanya'ya 12 adet kullanılmış F-16 (Savaşan Şahin) satacak.
  • İzin gerekçesi FMS (foregn military sales) sisteminden uçakların alınması. Yani biz bu uçakları amerikan kredisi ile taksitle ve çeşitli şartları kabul ederek almışız. Şayet portekiz bu uçakları (muhtemelen f-16 a/b dir bunlar yani block 15 filandır) nakit para ile aldıysa FMS dışıdır yani teorik olarak herhangi satış iznine tabi değildir. Fakat gidipte irana satmaya kalksa durum değişir haliyle...
  • Portekizliler bu uçakları satarken ABD senatosundan onay aldılar mı acaba? Yok yani, biz elimizdeki F16 ları satmak istersek bunu yapmamız gerekiyor da.

Portekiz TSF radyosunun haberine göre, hükümetin anlaşmayı doğruladığı açıklandı.Romanya, 12 uçak için net olarak 78 milyon Euro ödeyecek.

Ayrıca anlaşmaya göre Portekiz, Romanya'ya pilot ve teknisyen eğitimi, ekipman bakımı, uçaklar için gerekli yazılımın yüklenmesi, gerekli bileşenlerin kurulması gibi hizmetleri de sağlayacak.

Portekiz Savunma Bakanı José Pedro Aguiar-Branco, ''Bu, 186 milyon Euro'luk bir iş. Ancak 100 milyon Euro'su uçakları satışa hazır hale getirmek için kullanılacak'' açıklamasını yaptı. 

Aguiar-Branco, devletin kasasına net olarak 78 milyon Euro gireceğini söyledi.

PORTEKİZ ROMANYA'YA 12 ADET UÇAK SATACAK

Yorumlar

hbm ~ 10 yıl önce
İzin gerekçesi FMS (foregn military sales) sisteminden uçakların alınması. Yani biz bu uçakları amerikan kredisi ile taksitle ve çeşitli şartları kabul ederek almışız. Şayet portekiz bu uçakları (muhtemelen f-16 a/b dir bunlar yani block 15 filandır) nakit para ile aldıysa FMS dışıdır yani teorik olarak herhangi satış iznine tabi değildir. Fakat gidipte irana satmaya kalksa durum değişir haliyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzin ~ 10 yıl önce
Portekizliler bu uçakları satarken ABD senatosundan onay aldılar mı acaba? Yok yani, biz elimizdeki F16 ları satmak istersek bunu yapmamız gerekiyor da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000