31 Temmuz 2011, Pazar 08:15:06

POLONYA RUSYA'YA DA YÜKLENDİ

Polonya, geçen yıl Devlet Başkanı Lech Kaczynski'nin hayatını kaybettiği uçak kazasında Rusya'nında kısmen sorumlu olduğunu açıkladı...
  • kedidir kedi
Jaroslaw Kaczynski, raporun Polonya'ya hakaret olduğunu söyledi.

Polonya, geçen yıl devlet başkanının hayatını kaybettiği uçak kazasında Rusya'nın da kısmen sorumlu olduğunu açıkladı.
 
Lech Kaczynski'nin öldüğü olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Polonyalı yetkililer, kazaya asıl olarak pilotaj hatasının neden olduğunu söylüyor ancak Smolensk havaalanındaki pistin kötü aydınlatmasının da etkili olduğuna ve kontrolörlerin hatalarının da bulunduğuna dikkat çekiyor.
 
Rusya, Nisan 2010'da meydana gelen kazada Polonyalı uçuş ekibini sorumlu tutmuştu.
 
96 kişinin hayatını kaybettiği kaza, iki ülke arasında gerilim yaratmıştı.
 
Varşova'da açıklanan raporda, havaalanı ışıklandırmasının arızalı ve eksik olduğu, hava kontrolörünün Smolensk'e inmeye hazırlanan uçuş ekibine hatalı bilgi verdiği belirtildi.
 
Aralarında üst düzey siyasi ve askeri yetkililerin bulunduğu uçak, yoğun sis altındaki Smolensk'e inişe geçtiği sırada düşmüştü.
 
Rusya Devlet Havacılık Komitesi ise Ocak ayında açıkladığı raporda kazaya, kötü hava şartlarının değil, pilotların psikolojik baskı altında olmalarının yol açtığını öne sürmüştü.
 
Rusya raporunda, "Kaczynski'nin uçağın rotasını değiştirme önerisini reddedeceği düşüncesi, mürettebat üzerinde baskı oluşturdu ve inme kararı alındı" ifadesine yer verildi.
 
Kaczynski, İkinci Dünya Savaşı'ndaki Katin katliamının yetmişinci yılı nedeniyle düzenlenen anma törenine katılmak üzere Rusya'ya gidiyordu.
 
Katin'de binlerce Polonyalı yetkili ve aydın, Sovyet güçlerce öldürülmüştü.
POLONYA RUSYA'YA DA YÜKLENDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
kedidir kedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000