18 Kasım 2010, Perşembe 08:06:09

POLONYA ABD'DEN YARDIM İSTEDİ

Rusya'nın Smolensk bölgesinde 10 Nisan'da Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile birlikte 96 yolcunun yaşamını yitirdiği uçak kazası ile ilgili tartışmalar devam ediyor.
  • Bu konuyu bizim SHGM nin uzmanları anında çözer.
  • ama rusyaya abd hiçbir yaptırım yapamaz bence
  • Bu uçağın düşürülmesinde birebir RUSYA'nın parmağı olmasından hala şüphe duyanlar varsa Pes diyorum artık.
Uçağın düşürüldüğü, ya da Cumhurbaşkanı'nın iniş için pilotları zorladığı yönündeki spekülasyonlar devam ederken, olay yeri ve kara kutu incelemeleri ile ilgili henüz kesin bir sonuç alınamadı. Polonya muhalefetinden Adalet ve Hukuk Partisi temsilcileri Washignton'a giderek olayla ilgili uluslararası bir soruşturma açılmasını talep etti.

Polonya televizyonu TVN24'ün haberine göre muhalefet partisi temsilcileri Anna Fotyga ve Antoni Macierewicz, Washington'da temaslarına başladı. Rusya'nın Smolensk kentinde inişi sırasında yaşamını yitiren Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin ikizi Adalet ve Hukuk Partisi Başkanı Jaroslaw Kaczynski'nin bir mektubunu da ABD'ye ulaştıran yetkililer, olayın araştırılması için uluslararası bir komisyon kurulmasını da istiyor.

Mektuba 300 bin Polonya vatandaşının imza koyduğunu açıklayan Macierewicz, sağlıklı araştırmaların yapılmadığına inanan halkın bir kısım delillerin ortadan kaldırıldığı ve net bilgilerin elde edilememesinden de rahatsız olduğunu ifade etti. Polonyalı yetkili Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'den de destek talebinde bulunacakları bilgisini verdi.

Yoğun sis nedeni ile iniş yapmasına izin verilmediği halde Smolensk Askeri Havalimanı'na iniş yaparken düşen Polonya uçağı ile ilgili Rusya da ayrı bir soruşturma sürdürüyor. Jaroslaw Kaczynski Polonya ve Rusya hükümetlerini olayla ilgili yeterli inceleme yapmamakla suçlarken, Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ve Başbakan Donald Tusk'un da istifasını istedi.
POLONYA ABD'DEN YARDIM İSTEDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu konuyu bizim SHGM nin uzmanları anında çözer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ama rusyaya abd hiçbir yaptırım yapamaz bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçağın düşürülmesinde birebir RUSYA'nın parmağı olmasından hala şüphe duyanlar varsa Pes diyorum artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000