14 Ocak 2018, Pazar 14:03:12

Pistten çıkan uçağın son anları kamerada!

Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları uçağının o inişi, amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.
  • Sabiha ile ne ilgisi var acaba? Olay nerede olmuş bir okuyun lütfen.
  • Turk vatandaslarimizi allah korusun. gecmis olsun.
  • Çok çok geçmiş olsun rabbim böyle şeyler yaşatmasın kimseye dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir havayoluna kimseye.
  • Geçmiş olsun..o korkuyu allah kimseye yaşatmasın.
  • Bu uçakta reverser arıza mevcut.ASR de bir keresinde push backten sonra kontroller yapılırken reverserda sorun göründüğü için park pozisyonuna geri dönmüştü.
  • Allah esirgemiş. Trabzon kolay bir meydan değil. Bu işin içinden bir hayır çıkacağından eminim.
  • ne patlamasi yahu tek bir yanik yangin izi var midir uçakta dalga mi geçiyorsunuz tvden izlemediniz mi uçakta tonlarca yakit var eğer yangin çiksaydi veya patlama olsaydi uçak ne olurdu biliyor musunuz amma atiyorsunuz be..herkes bilir herşeyi turkiyede..yolcularin tamaminin sağligi sihati yerindedir..
  • Patlama olsa sizce o videoyu çeken kişi o kadar sakin sakin çekimine devam eder mi? Arabanın sağ dikiz aynasında, arkadaki ışığın yansıması o.
  • Bu ucak da reverser arızası var belliki buna en büyük etken sabihanın zeminidir . Bizde iyi biliyoruz ki sabihaya iniş birçok meydandan daha zor ben böyle bir haberi sabihadan bekliyordum . Ancak birçok ucagın teknik arıza yaşamasının tek nedeni sabiha nın pistidir . Pegasusun sıfır uçaklarını ne hale getirdi biz bile sabihaya planlama yapmak istemiyoruz .
  • Okuyorum yorumları da kafama yatan bir teori öne süren göremedim. Bir fotoğrafta sağ motorun aşağı düştüğü görülüyordu. Sağ tarafa doğru da gittiğine göre diyorum acaba motor önceden bir sıkıntı mı verdi? Yok hayır öyle değil motor yere çarpıp da düştü dersek uçağın denize uzanışı dik görünüyor. O da motorun yere çarpıp da düşme olasılığını zayıflatıyor gibi. Var mıdır fikri olan? -Lütfen "Kaza kırım raporu olmadan" klişesine girmeyin. Teori diyoruz. Aircrash izleyenler de bilir önce bir teori öne sürerler ona göre inceleme yaparlar

Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları uçağının o inişi, amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

Karanlık ve yağışlı hava nedeniyle çok net olmayan görüntülerde uçağın kaza önce son anları kayıtlara geçti.

Pegasus Havayolları'na ait uçak PC8622 sayılı seferini gerçekleştirmek üzere dün akşam Ankara'dan havalanarak Trabzon'a iniş yapmış, iniş sırasında pistten çıkan uçak denizin dibindeki kayalıklara çarpmasına metreler kala mucize eseri durabilmişti.

Pistten çıkan uçağın içerisinde 162 yolcu ile 6 mürettebatın bulunduğu açıklanmıştı.

İşte o uçağın kaza öncesi son anları

Pistten çıkan uçağın son anları kamerada!

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Nasıl yani ~ 6 yıl önce
Sabiha ile ne ilgisi var acaba? Olay nerede olmuş bir okuyun lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grb ~ 6 yıl önce
Turk vatandaslarimizi allah korusun. gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 6 yıl önce
Çok çok geçmiş olsun rabbim böyle şeyler yaşatmasın kimseye dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir havayoluna kimseye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah korumuş ~ 6 yıl önce
Geçmiş olsun..o korkuyu allah kimseye yaşatmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpf ~ 6 yıl önce
Bu uçakta reverser arıza mevcut.ASR de bir keresinde push backten sonra kontroller yapılırken reverserda sorun göründüğü için park pozisyonuna geri dönmüştü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun pegasus ailesi ~ 6 yıl önce
Allah esirgemiş. Trabzon kolay bir meydan değil. Bu işin içinden bir hayır çıkacağından eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 6 yıl önce
ne patlamasi yahu tek bir yanik yangin izi var midir uçakta dalga mi geçiyorsunuz tvden izlemediniz mi uçakta tonlarca yakit var eğer yangin çiksaydi veya patlama olsaydi uçak ne olurdu biliyor musunuz amma atiyorsunuz be..herkes bilir herşeyi turkiyede..yolcularin tamaminin sağligi sihati yerindedir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Motorda ~ 6 yıl önce
Patlama olsa sizce o videoyu çeken kişi o kadar sakin sakin çekimine devam eder mi? Arabanın sağ dikiz aynasında, arkadaki ışığın yansıması o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnch ~ 6 yıl önce
Bu ucak da reverser arızası var belliki buna en büyük etken sabihanın zeminidir . Bizde iyi biliyoruz ki sabihaya iniş birçok meydandan daha zor ben böyle bir haberi sabihadan bekliyordum . Ancak birçok ucagın teknik arıza yaşamasının tek nedeni sabiha nın pistidir . Pegasusun sıfır uçaklarını ne hale getirdi biz bile sabihaya planlama yapmak istemiyoruz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hkn. ~ 6 yıl önce
Doğru söze ne denir ki...
Herşeyi bilen adam ~ 6 yıl önce
Reverser arızası olunca ne oluyor nasıl birşey bi anlatsanıza??
Reverser arizasi ~ 6 yıl önce
Bilmedigimden soruyorum Sabiha nin zemini reversera nasil ariza cikartiyor? Bilen birisi anlayacagimiz dilden kisaca aciklrsa memnun olurum
Skylord A321 ~ 6 yıl önce
Sabiha mı, hımmm ilginç! Geldi gene çok bilmiş pilotçuklar. Reverser arızası, ToGa sorunu, A/P, A/T sorunsalı, Fatigue problemi. Boeing den ekip gelmesine gerek yok, bizdekiler uzak masaüstü bağlantısıyla işi çözmüşler bile. Hay allahım ya.....
Bilemedim ~ 6 yıl önce
Okuyorum yorumları da kafama yatan bir teori öne süren göremedim. Bir fotoğrafta sağ motorun aşağı düştüğü görülüyordu. Sağ tarafa doğru da gittiğine göre diyorum acaba motor önceden bir sıkıntı mı verdi? Yok hayır öyle değil motor yere çarpıp da düştü dersek uçağın denize uzanışı dik görünüyor. O da motorun yere çarpıp da düşme olasılığını zayıflatıyor gibi. Var mıdır fikri olan? -Lütfen "Kaza kırım raporu olmadan" klişesine girmeyin. Teori diyoruz. Aircrash izleyenler de bilir önce bir teori öne sürerler ona göre inceleme yaparlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy çağrı Merkezi ~ 6 yıl önce
Pegasus uçuş planlamalarını yakıt tasarrufu neticesinde düzenler. Bu sebeple landing de ağır frenlemelerde uçağı yavaşlatmaya çalışır. Tabi bu uçuşta bunu başaramayıp uçağa tekrar güç verirken pas geçmeye çalışınca uçak kayar ve pist dışına sürüklenir. Olay tamamen bu senaryo üzerine kurulu. Yakında açıklarlar zaten. Ne diyecekler merak ediyorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000