06 Ocak 2009, Salı 07:57:32

Pisti su bastı uçaklar mahsur kaldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesindeki Sarımsaklı toprak uçak pistini yağmur sebebiyle su basınca 2 eğitim uçağı mahsur kaldı...

Geçtiğimiz hafta yağan yağmurlara son 4 gündür aralıksız yağan yağmurlar da eklenince Edremit Körfezi'ndeki tüm düzlük arazileri su bastı. Bu baskınlarından Sarımsaklı beldesindeki toprak uçak pisti de nasibini alırken, 2 eğitim uçağı adeta göle dönüşen pistte mahsur kaldı. Edremit Körfez Havaalanı'nın uluslar arası standartlara ulaşabilmesi için başlatılan inşaat çalışmaları nedeniyle havaalanı 19 Aralık 2008 günü uçuşlara kapatılmıştı. Bu nedenle, körfez Havaalanı'nda bulunan ilaçlama ve eğitim amaçlı uçaklar ile birlikte özel uçaklar da, bölgedeki tek havaalanı olarak kalan Sarımsaklı toprak pistine getirildi. Yağmur nedeniyle oluşan gölcükteki pist apronu kısmında ve park halindeki 2 eğitim uçağı, Sarımsaklı yolu yanında sürücülerin ilgisini çekiyor.
5 yıldızlı bir otelin karşısında bulunan toprak pistte ağır tahribat oluştuğunu belirten yetkililer, pistin uzun süre kullanılamayacağını ve mahsur kalan uçakların ise, pistin onarılmasından sonra uçurulabileceğini belirtti.

Pisti su bastı uçaklar mahsur kaldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000