30 Haziran 2011, Perşembe 08:11:04

PİSTİ KAPLUMBAĞALAR BASINCA...

New York John F. Kennedy Havalimanı'nda bulunan bir pistten, yumurtalarını bırakmak için kumsal arayan yaklaşık 150 kaplumbağanın sürünerek geçişi birçok uçuşun ertelenmesine neden oldu.
  • Dün yolcu olarak Ankara dan İstanbul ve devamı Zurich olarak bir uçuş yaptım, toplam 4 saat rotar, bunun nedenini bilen varmı, Ankara da 1 sat uçak içinde İstanbul da havada 40 dakika indikten sonra 20 dakikada ancak park etti ve Zurich uçuşumda aynı şekilde, bu konunun sorumluları kim ? Uçaklar park yerinde hazır bekliyordu bunun hava yolları kaynaklı olduğunu zannetmiyorum ?
Havacılık yetkilileri, ağır hareket eden kaplumbağaların pistte yarattığı yaklaşık 3 saat süren paniğin, uçakların kalkışlarının başka piste alınmasına neden olduğunu açıkladı.

Yetkililer, havalimanı müdürlüğü ve ABD Tarım Bakanlığı çalışanlarının kaplumbağaları kucaklayarak pist dışına taşıdıklarını belirterek, gecikmeleri en aza indirmeye çalıştıklarını açıkladılar.

Jamaika Körfezi ve federal koruma altındaki bir parkın kenarında inşa edilen Kennedy Havalimanını her yıl Haziran sonu Temmuz başında, yumurtalarını kumsala bırakmak isteyen diamondback terrapin cinsi kaplumbağaların göçüne sahne oluyor.

Bu göçün en yoğun döneminin de birkaç gün sürdüğü belirtiliyor.
PİSTİ KAPLUMBAĞALAR BASINCA...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Dün yolcu olarak Ankara dan İstanbul ve devamı Zurich olarak bir uçuş yaptım, toplam 4 saat rotar, bunun nedenini bilen varmı, Ankara da 1 sat uçak içinde İstanbul da havada 40 dakika indikten sonra 20 dakikada ancak park etti ve Zurich uçuşumda aynı şekilde, bu konunun sorumluları kim ? Uçaklar park yerinde hazır bekliyordu bunun hava yolları kaynaklı olduğunu zannetmiyorum ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000