05 Ocak 2011, Çarşamba 08:28:58

Piste bile ihtiyaç duymuyor...

İnsansız hava aracı geliştiren şirketlerden Vestel, ürettiği aracı 2 yıl içinde Türk ordusuna teslim etmek üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile anlaşma imzaladı.
  • biz bunları yaparken hala israilden çok daha pahalı olan heron almak için yırtınıyorduk. allahtan ilişkiler bozuldu da bu alışveriş rafa kalktı. ama ne yazık ki bu projelerin amerikanın şerrinden kurtulacfağına ihtimal veremiyorum. şüpheli intiharlar olursa ya da nuri demirağın uçak fabrikasının kapısına kilit vurulduğu gibi gizli bir el devreye girmez. devletin başındakiler bu projelerden neden söz etmez neden yüreklendirmezler bu da anlaması zor bir soru tabi...
  • 8 yl öncesine kadar her vekili ayrı yerden emir alan ayrı yerlerden maaş alan. meclis başkanı bile koltuk tamiratından rüşvetle daire saihibi olan ülkeydik. statüko nasıl zamanında devrim arabasının başını yedi ise. yerli silah ucak,anka vs vs. izin vermiyordu. hep dışardan ucuzu alınır deniyordu.Tebrikler sayn zorlu tebrikler.
  • Allah kazadan beladan ve en önemlisi ABD,İsrail ve AB 'nin şerrinden korusun.Yolunuz ve ufkunuz açık olsun.Tebrikler..
  • Madem yapılabiliyordu neden şimdiye kadar yapılmadı ? israil ile ilişkiler kopmamış olsaydı belki de bunları görmeyecektik.

Vestel'in Karayel ismini verdiği taktik insansız hava aracı sistemi 6 uçak, 3 yer kontrol istasyonu ve bir fırlatma rampasından oluşuyor. Karayel 18 bin feet yüksekliğe kadar çıkacak ve 35 kilograma kadar yük taşıyabilecek. Havada ise en az 10 saat kalabilecek. Karayel uçakları fırlatma rampasından havalanabilecek ya da otomatik iniş-kalkış yapabilecek. Bunların yanı sıra uçaklar paraşütle de inebilecek. Halen tamamen yerli imkânlarla üretilen 168 mini insansız hava aracı TSK tarafından keşif ve gözetleme amacıyla kullanılıyor. Operatif insansız hava aracı kategorisinde ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen ANKA, geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Vestel'in taktik sınıfında üreteceği Karayel'le birlikte Türkiye'nin kullandığı milli insansız hava araçları filosu daha da genişleyecek. Özellikle Türkiye'nin kara sınırlarındaki düşman unsurlar ve terörist hareketler bu uçaklarla takip edilecek.

SSM'de dün yapılan törende konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, "Vestel Savunma 2005'ten bu yana kendi özkaynağıyla sürdürdüğü çalışmalarda mini, eğitim ve taktik olmak üzere üç farklı grupta insansız hava aracı sistemi geliştirdi. Bu sistemlerin geliştirilmesinde tamamen yerli insan kaynağına yer veren Vestel Savunma, şimdiye kadar 20 milyon doları aşkın yatırımı kendi özkaynağından karşıladı. Teknolojiye yaptığımız yatırımlarımızı savunma ve havacılık alanında da aynı kararlılıkla sürdürerek Türk Savunma Sanayii'nin ihraç edeceği ilk insansız hava araçlarını da üretmeyi hedefliyoruz." dedi. Karayel'in otopilot yazılımı, donanım ve yer kontrol istasyonlarının geliştirilmesi Vestel Savunma bünyesinde gerçekleşti. Karayel, paraşütle inebilme ve rampadan havalanabilme özelliğiyle, piste ihtiyaç duymaksızın iniş kalkış yapabilecek. Bu farkı sayesinde Vestel'in insansız uçakları denizde de kullanılabilecek.

Piste bile ihtiyaç duymuyor...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
biz bunları yaparken hala israilden çok daha pahalı olan heron almak için yırtınıyorduk. allahtan ilişkiler bozuldu da bu alışveriş rafa kalktı. ama ne yazık ki bu projelerin amerikanın şerrinden kurtulacfağına ihtimal veremiyorum. şüpheli intiharlar olursa ya da nuri demirağın uçak fabrikasının kapısına kilit vurulduğu gibi gizli bir el devreye girmez. devletin başındakiler bu projelerden neden söz etmez neden yüreklendirmezler bu da anlaması zor bir soru tabi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
8 yl öncesine kadar her vekili ayrı yerden emir alan ayrı yerlerden maaş alan. meclis başkanı bile koltuk tamiratından rüşvetle daire saihibi olan ülkeydik. statüko nasıl zamanında devrim arabasının başını yedi ise. yerli silah ucak,anka vs vs. izin vermiyordu. hep dışardan ucuzu alınır deniyordu.Tebrikler sayn zorlu tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allah kazadan beladan ve en önemlisi ABD,İsrail ve AB 'nin şerrinden korusun.Yolunuz ve ufkunuz açık olsun.Tebrikler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Madem yapılabiliyordu neden şimdiye kadar yapılmadı ? israil ile ilişkiler kopmamış olsaydı belki de bunları görmeyecektik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000