19 Ocak 2010, Salı 07:36:05

"Pist hazır olmadan uçak indirmeyi marifet sanıyorlar"

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Ayhan Kaya, "Gazipaşa Havalimanı'nda pist 2400 metreye çıkmadan, uçak indirmeyi marifet sananlar var" dedi...
  • Burasi Turkiye...Politikacilarimiz herseyin sozunu verirler. Erdogan idi ya Gazipasaya...iste alan acildi... Bora Jetin ucagi Teknikte boyaniyor ya..ucaklar hala Koln'de...yakinda patates fabrikasida sozu verirler.

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Ayhan Kaya, "Gazipaşa Havalimanı'nda pist 2400 metreye çıkmadan, uçak indirmeyi marifet sananlar var. Oraya 30 kişilik uçağı indirmekle turizmciler rahatlamaz" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ayhan Kaya, 2010 yılı turizminden umutlu olduklarını söyledi. Yeni Alanya'ya konuşan Kaya, "Ben 2010 yılı turizm sezonundan umutsuzdum. Ancak son günlerde yapılan tanıtım ve havayolları şirketlerinin Antalya'ya olan seferlerini arttırması benim fikrimi değiştirmeme yol açtı. Şu anda otellere rezervasyon işlemleri de başladı. 2010 yılı turizm sezonu 2009'a göre daha iyi olacak. 2010 yılında turizmin iyi olması demek, ekonomik anlamdaki bunalımın sona ermesi demektir. Bu yıl herkes turizmden istenilen verimi alacaktır" dedi.

HAVALİMANI ELEŞTİRİSİ

Turizmcilerin 2010 yılında Gazipaşa Havaalanı'ndan yararlanamayacağını da iddia eden Kaya, "Herkes Gazipaşa Havaalanı açılacak diye müjdeler veriyor. Zaten Gazipaşa Havaalanı'na 30 kişilik uçaklar rahatça iniyor. Ancak bana 'Turizmcinin sorununu bu çözer mi?' diye sorarlarsa, benim yanıtım hayır olur. Henüz pist uzatılması için özelleştirme yapılmalı. İç hat seferleri için uçakların bile inmeye elverişli hale getirilmediği havaalanına charter uçaklar da inemez. O nedenle 2010 yılında havaalanı turizmcinin işine yaramayacak" dedi.

AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney'in, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ayında uçağıyla inerek, Gazipaşa Havaalanı'nı açacak" sözlerine de atıfta bulunan Kaya, "Herkes havaalanı açmayı marifet olarak görüyor. Siyasetçiler, havaalanı üzerinden şov yapmayı çok seviyorlar. Ben de 30 kişilik uçak kiralar ve havaalanına inerim ama o turizmcinin beklediği sorunu çözmez. Siyasetçilerin boş vaatleri bir kenara bırakarak, havaalanını uluslararası uçuşlara açmalı. Halkın istediği hizmeti veremezsen, o sözler havada kalır" diye konuştu.

"Pist hazır olmadan uçak indirmeyi marifet sanıyorlar"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Burasi Turkiye...Politikacilarimiz herseyin sozunu verirler. Erdogan idi ya Gazipasaya...iste alan acildi... Bora Jetin ucagi Teknikte boyaniyor ya..ucaklar hala Koln'de...yakinda patates fabrikasida sozu verirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000