02 Haziran 2013, Pazar 08:40:33

PİST ÇAMUR İÇİNDE KALDI!

Sağanak yağış ardından gelen sel karşısında Iğdır Havaalanı'nın istinat duvarları dayanamayarak yıkıldı. Pist, çamur içinde kalırken, elektrik tesisatı zarar gördü.
  • Yakındır. Atatürk Havaalanından dan oraya araç ve personel tahsis edilerek temizliği yaparlar önceki yıllarda başka limanlara da yapıldığı gibi...
  • Hatayi yapan ayni firma yapmistir, su basti diyince aklima geldi
  • Aman yeni bir Hatay havalimani vakasi olmasin
  • inşa işini Toki mi yapmış?

Kent merkezinde saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağışın ardından sel geldi. Sel en çok merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Küllük Köyü Mevkii'nde havalimanını sular altında bıraktı. Dağlardan gelen sel nedeniyle sular altında kalan havalimanın istinat duvarları ve tel örgüleri yıkıldı, elektrik tesisatı zarar gördü.

DHMİ yetkililerinden Fikret Bağcı, "Bu doğal affettir. Dağlardan gelen yağmur suyu sele dönüşünce istinat duvarlarımız yıkıldı. Su ve çamur altında kalan havalimanı pistini temizleyerek uçak seferlerinin aksamasını önledik. Elektrik hatlarında oluşan arızayı da giderdik" diye konuştu.

Yeşil Iğdır Sulama Birliği Başkanı Dadaş Yaltı ise, sel üzerine iş makinelerini seferber ettiklerini belirterek, "DSİ, havalimanı mevkiinde bulunan sel yatağını 15 yıldır temizlemediği için sel oldu. Sel yatağı dolu olduğu için gelen su taşarak zarar verdi" iddiasında bulundu. (Akşam)

PİST ÇAMUR İÇİNDE KALDI!

Yorumlar

H.ÖZKIR ~ 11 yıl önce
Yakındır. Atatürk Havaalanından dan oraya araç ve personel tahsis edilerek temizliği yaparlar önceki yıllarda başka limanlara da yapıldığı gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatay ~ 11 yıl önce
Hatayi yapan ayni firma yapmistir, su basti diyince aklima geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatay ~ 11 yıl önce
Aman yeni bir Hatay havalimani vakasi olmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 11 yıl önce
inşa işini Toki mi yapmış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000