26 Ekim 2010, Salı 10:56:06

PİST BU YÜKÜ KALDIRAMADI!

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den kalkışa hazırlanan FedEx’e ait kargo uçağı pisti çökertti.
  • Orası B5 taksi yolu üzerindeki 13L pist başından hemen önceki de-icing alanı. Taksi yaparken merkez sarı çizgi üzerinden ayrılmaması gerekir tabi ancak de-icing alanının da taksi yolu ile aynı ağırlığa dayanıklı olması gerekir. Yani uçak oraya taşmış, ilk önce o bölümde çökme omuş, devamında resimde görünen durduğu yerde sarı çizgiyi çok az geçmiş. Muhtemelen ilk bölüm çökmeseydi uçak taştığı cepten taksi yoluna dönüp pist başına devam edecekti. Bir kere gömüldükten sonra yapacak birşey yok. Kısaca; eğer ilgili de-icing alanı için "x ağırlık üzerinde uçakların girmesi yasaktır" şeklinde bir NOTAM yayınlanmadıysa olay tamamen havaalanı bakım/onarım eksikliği.
  • Geçen bu arkadaş RESA' ya çıkmıştı orayı da göçürmüştü... :)))) RWY Shoulder ya da TWY edge/shoulder da PCN 100 mü olacaktı ?
  • sadece ruhunuz hastalanmis sizin doktora goturun kendinizi...
  • muhteşem araştırmalarla ,muhteşem haberler hazırlıyorlar yanlız başlıklarında attıkları haberde pistin uçagın agırlıgını kaldıramamsından daha büyük bir hata var bence acaba bu PİST neden düz degil de kavisli inşa edilmiş ? :))))))))))
  • Arkadaslar orada gosterilen aslinda pist degil, kule... ama terminal de olabilir, emin degilim.
  • NE TÜRKÜ NE MALZEMESİ SİZİN YAPTIĞINIZI ERMENİLER YAPMADI BU ÜLKEYE..ADAM PİSTTEN -TAXİ YOLUNDAN ÇIKMIŞ.MD-II İN KAÇ TON OLDUĞUNU BİLEN VARMI İÇİNİZDE CAHİL YARATIKLAR...
  • Şimdi bu olay Türkiye de olmuş olsaydı seyredin neler derlerdi yok çaldınız betondan diye başlardı içimizdeki irlandalılar neredesiniz hadi çıkın konuşun...hem avrupa birliği ülkesi olan macaristanın başkent havaalanında olan pistte yaşanan olay ey nerdesiniz irlandalılar aslanlarsınız herşeyi bilirsiniz yaparsınız, icat edersiniz ama haşa..
  • görende vatan mıllet için cok sey yapmış adam sanıcak...vergini kaçır,gel burda mılleytcilik naraları at..yok böyle...
  • Başına Türk kadar taş düşsün,sen altında kal.....
  • ARKADAS dogru soylemış..türk malzemesi kullanılmış diyen arkadas doğru tespit yapmış:):):):)):

FedEx Cargo şirketine ait MD 11 tipi uçak, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de ilginç bir kaza yaşadı. Ferihegy Havalimanı’ndaki 13 sol pistinden kalkış yapmak için B5 taksi yolunda ilerleyen MD 11 tipi uçağın sol ana dikmesi taksi yolundan çıkıp, beton zeminin zayıf noktasına kaydı.

Tonlarca ağırlığındaki uçağın asfalt zeminin zayıf noktasına kaymasıyla, pist çöktü. Birkaç metre uzunluğundaki çökme sonrası  kaptan pilot, uçağı durdurdu.

İşte o çökmenin görüntüsü objektiflere böyle yansıdı:

PİST BU YÜKÜ KALDIRAMADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
Orası B5 taksi yolu üzerindeki 13L pist başından hemen önceki de-icing alanı. Taksi yaparken merkez sarı çizgi üzerinden ayrılmaması gerekir tabi ancak de-icing alanının da taksi yolu ile aynı ağırlığa dayanıklı olması gerekir. Yani uçak oraya taşmış, ilk önce o bölümde çökme omuş, devamında resimde görünen durduğu yerde sarı çizgiyi çok az geçmiş. Muhtemelen ilk bölüm çökmeseydi uçak taştığı cepten taksi yoluna dönüp pist başına devam edecekti. Bir kere gömüldükten sonra yapacak birşey yok. Kısaca; eğer ilgili de-icing alanı için "x ağırlık üzerinde uçakların girmesi yasaktır" şeklinde bir NOTAM yayınlanmadıysa olay tamamen havaalanı bakım/onarım eksikliği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geçen bu arkadaş RESA' ya çıkmıştı orayı da göçürmüştü... :)))) RWY Shoulder ya da TWY edge/shoulder da PCN 100 mü olacaktı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sadece ruhunuz hastalanmis sizin doktora goturun kendinizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
muhteşem araştırmalarla ,muhteşem haberler hazırlıyorlar yanlız başlıklarında attıkları haberde pistin uçagın agırlıgını kaldıramamsından daha büyük bir hata var bence acaba bu PİST neden düz degil de kavisli inşa edilmiş ? :))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar orada gosterilen aslinda pist degil, kule... ama terminal de olabilir, emin degilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
NE TÜRKÜ NE MALZEMESİ SİZİN YAPTIĞINIZI ERMENİLER YAPMADI BU ÜLKEYE..ADAM PİSTTEN -TAXİ YOLUNDAN ÇIKMIŞ.MD-II İN KAÇ TON OLDUĞUNU BİLEN VARMI İÇİNİZDE CAHİL YARATIKLAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdi bu olay Türkiye de olmuş olsaydı seyredin neler derlerdi yok çaldınız betondan diye başlardı içimizdeki irlandalılar neredesiniz hadi çıkın konuşun...hem avrupa birliği ülkesi olan macaristanın başkent havaalanında olan pistte yaşanan olay ey nerdesiniz irlandalılar aslanlarsınız herşeyi bilirsiniz yaparsınız, icat edersiniz ama haşa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
görende vatan mıllet için cok sey yapmış adam sanıcak...vergini kaçır,gel burda mılleytcilik naraları at..yok böyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başına Türk kadar taş düşsün,sen altında kal.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ARKADAS dogru soylemış..türk malzemesi kullanılmış diyen arkadas doğru tespit yapmış:):):):)):

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000