27 Kasım 2008, Perşembe 08:01:57

"Pilotun tek hatası uçağı uçurmak"

Isparta’daki uçak kazasında profesör eşini kaybeden Prof. Metin Arık: "Bu kazada suçu hayatını kaybeden pilotun üzerine atmak en kolayı. Pilotun tek hatası o kötü uçağı uçurmaya çalışmak" dedi.
  • herkesin beklediği sorular nasıl olurda gündeme gelmez rahmetli pilot suçlanır .pilotaj hatasıda olabilir bunu kabul ederiz ama neden niyçin durup dururken kaza olmaz araba değilki bu...karakutu ses kayıt cihazları nerede kalk serhat kaptan anlat bize olanları diyemiyoruz ki...ögrenmek istediğimiz sorular yalnızca bir cümleyle bitmemeliydi...ucağın konumundan ötürü Pilotaj hatası...hemen kapatıldı konu ne yazık pilotun ailesi ve yakınlarına hayatları boyunca bunu temizlemekle uğrasacaklar...ölenlere allahtan rahmet diliyorum 1 yıl oluyor bile.
  • kim nasıl niçin neden.yavuz sen cevap ver.
  • nedense hep pilotlar hatalı oluyorr,, şu unutulmasın ki world focus un o uçağının uçuşu durdurulmuştu,ama nedense atlasjet bunu dikkate almadan uçurdu,madem ki pilot hatalı neden kara kutu arızalı olan ilan edildi,demekki farklı şeyler var ortada, ölenlere rahmet dileyin ve günahsız insanları suçlamayın lütfen...
  • İstatistiklere göre Türkiye'de gündem 15 günde bir değişiyormuş.Olay unutuldu gitti.Yazık ölenlere,yazık yakınlarına.Konunun öyle bir neticelenmesi,öyle bir cezai neticeyle sonuçlanması lazım ki örnek olsun.Sırf para uğruna 15 dk.bir uçak kaldıran şirketlere alem-i ibret olsun.Ama unutmayalım burası Türkiye...
  • Yorumunuz...selam yoda, uçağın teknik yönden dört dörtlük olduğunu söyleyebiliyorsanız,bi diyeceğimiz yok,ama sı var
  • ucak ve icindeki hersey sigortalidir. sigortalı olmayan iki sey vardir. cop tenekesi ve pilotlar
  • Herşey bitti sıra tazminatlara geldi.bukadar zaman bekleyenler tazminat içinmi beklediler.Yazık çok yazık.Başta ulaştırma bakanlığı ve kuruluşların belli bütçesinin büyük kısmını eğitime ayırıp butür kazaların yaşanmaması için kullanılabilir yada ıst - ayt - adb - esb - ada - bjv nin dışında kalan havaalanı yada havalimanları için ILSsisteminin olmadığı meydanlarda slotların en azından gündüz bölümünde verilmesi belki bir önleyici unsur olabilir.Kaldıki son yaşanan kazada eğer uçuş gündüz yapılsaydı hiçbir sorun olmıyacaktı..sadece bi öneri getirdim.
  • Bugün özel havayollarında uçan ekiplerin hiçbiri kendilerinin sigortalı olup olmadığını bilmemektedir.Mesela İRANa AFGANİSTANa IRAK a uçan ekipler sigortalımı.
  • açıklanan raporu uzmanlar hazırlamadımı? bu uçakların sicili ne kadar kirli bilmeyenmi var, şahsen MD lere bindiğimde inecekmiyiz korkusu yaşıyorum, mümkünse binmiyorumda, sanıyorum çok kişide aynı fikirde... birde üstüne işletme sorumsuzluğunu ekleyince ortaya çıkan tablo yeterince korkutucu değilmidir? Yazıkki yazık... Ölen insanlara rahmet, geride kalanlara kuvvet diliyorum...
  • kazada hayatını kaybedenlere allah rahmet gerıde bıraktıklarına allah tan sabır dılerım. world focus un faal oldugu yıllarda zaten eksık olan yonlerı vardı teknık acıdan hıc gırmıyorum.lütfen diyorum.

Isparta'da Kasım 2007’de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ‘pilotaj hatası’ndan kaynaklandığının açıklanması, yakınlarını kaybeden ailelerin tepkisine yol açtı. Worl Focus uçağının düştüğü kazada eşi Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Arık’ı yitiren Prof. Dr. Metin Arık, ‘Bunca insanın öldüğü bir kazayı yine ölmüş bir insanın üzerine yıkmak, çok kolay bir yol. Elbette kazada pilotun da hatası var. Pilotun en büyük hatası, bu kötü uçağı uçurmaya çalışmaktır. Ancak tek hatalı pilot değil. Arka planda ucuz uçak mafyası var’ dedi.

‘AMAÇ TAZMİNATTAN KURTULMAK’

Yetkililerden çözüm beklediğini aktaran Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Arık, ‘Ben uluslararası ucuz uçak mafyasının kendi menfaatine yönelik çalışacağını düşünüyordum. Endişem kalmadı. Bu rapor, dava sürecini çok olumsuz etkileyecek. Ucuz uçak mafyasının amacı, Türkiye’de bu tür raporlarla yüksek tazminat davalarından kurtulmak. Tüm hesapları bunun üzerine ve daha az para ödemek istiyorlar. Türkiye’de tazminat miktarları düşük olduğundan davayı Türkiye’ye taşımaya çalışıyorlar’ diye konuştu.

‘SİGORTA DA UCUZ’

PROF. Arık, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bu uçaklar sigortalı. Sigorta şirketleri ABD’de uçacak olsa çok daha büyük rakamlara sigorta ettireceklerdi. Halbuki Türkiye’de uçağı ucuza sigorta yaptırıyorlar.’

Star

"Pilotun tek hatası uçağı uçurmak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

türk ~ 15 yıl önce
herkesin beklediği sorular nasıl olurda gündeme gelmez rahmetli pilot suçlanır .pilotaj hatasıda olabilir bunu kabul ederiz ama neden niyçin durup dururken kaza olmaz araba değilki bu...karakutu ses kayıt cihazları nerede kalk serhat kaptan anlat bize olanları diyemiyoruz ki...ögrenmek istediğimiz sorular yalnızca bir cümleyle bitmemeliydi...ucağın konumundan ötürü Pilotaj hatası...hemen kapatıldı konu ne yazık pilotun ailesi ve yakınlarına hayatları boyunca bunu temizlemekle uğrasacaklar...ölenlere allahtan rahmet diliyorum 1 yıl oluyor bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aydın ~ 15 yıl önce
kim nasıl niçin neden.yavuz sen cevap ver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
nedense hep pilotlar hatalı oluyorr,, şu unutulmasın ki world focus un o uçağının uçuşu durdurulmuştu,ama nedense atlasjet bunu dikkate almadan uçurdu,madem ki pilot hatalı neden kara kutu arızalı olan ilan edildi,demekki farklı şeyler var ortada, ölenlere rahmet dileyin ve günahsız insanları suçlamayın lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fenerli ~ 15 yıl önce
İstatistiklere göre Türkiye'de gündem 15 günde bir değişiyormuş.Olay unutuldu gitti.Yazık ölenlere,yazık yakınlarına.Konunun öyle bir neticelenmesi,öyle bir cezai neticeyle sonuçlanması lazım ki örnek olsun.Sırf para uğruna 15 dk.bir uçak kaldıran şirketlere alem-i ibret olsun.Ama unutmayalım burası Türkiye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Yorumunuz...selam yoda, uçağın teknik yönden dört dörtlük olduğunu söyleyebiliyorsanız,bi diyeceğimiz yok,ama sı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolf ~ 15 yıl önce
ucak ve icindeki hersey sigortalidir. sigortalı olmayan iki sey vardir. cop tenekesi ve pilotlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 15 yıl önce
Herşey bitti sıra tazminatlara geldi.bukadar zaman bekleyenler tazminat içinmi beklediler.Yazık çok yazık.Başta ulaştırma bakanlığı ve kuruluşların belli bütçesinin büyük kısmını eğitime ayırıp butür kazaların yaşanmaması için kullanılabilir yada ıst - ayt - adb - esb - ada - bjv nin dışında kalan havaalanı yada havalimanları için ILSsisteminin olmadığı meydanlarda slotların en azından gündüz bölümünde verilmesi belki bir önleyici unsur olabilir.Kaldıki son yaşanan kazada eğer uçuş gündüz yapılsaydı hiçbir sorun olmıyacaktı..sadece bi öneri getirdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Bugün özel havayollarında uçan ekiplerin hiçbiri kendilerinin sigortalı olup olmadığını bilmemektedir.Mesela İRANa AFGANİSTANa IRAK a uçan ekipler sigortalımı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
faust ~ 15 yıl önce
açıklanan raporu uzmanlar hazırlamadımı? bu uçakların sicili ne kadar kirli bilmeyenmi var, şahsen MD lere bindiğimde inecekmiyiz korkusu yaşıyorum, mümkünse binmiyorumda, sanıyorum çok kişide aynı fikirde... birde üstüne işletme sorumsuzluğunu ekleyince ortaya çıkan tablo yeterince korkutucu değilmidir? Yazıkki yazık... Ölen insanlara rahmet, geride kalanlara kuvvet diliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly ~ 15 yıl önce
kazada hayatını kaybedenlere allah rahmet gerıde bıraktıklarına allah tan sabır dılerım. world focus un faal oldugu yıllarda zaten eksık olan yonlerı vardı teknık acıdan hıc gırmıyorum.lütfen diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000