22 Haziran 2015, Pazartesi 12:30:46

Pilotun gözünden akrobasi uçuşu

39 madalya sahibi Rus akrobasi pilotu Svetlana Kapanina, 'yüzyılın pilotu' olarak biliniyor. Kapanina'nın kokpit görüntüleri, akrobasi şovlarındaki sert manevraları pilotun gözünden gösteriyor.
  • Aşık oluyorum galiba???
  • ...akrobatik hareketler yapıyor be...:))
  • Pilotun gözüyle olmamış ama
  • Kürekçi gibi napıyor öyle
  • Svetlana Yüzyıl'ın pilotuysa (bu dal için söylüyorum) Rob Holland neyi? ManNing, Bonhomme, Kirby ve sayamayacağımız diğerleri, Svetlana belki ilk 50 ye girer.

Uluslarası Hava Sporları Federasyonu tarafından 'Yüzyılın pilotu' olarak gösterilen Rus akrobasi pilotu Svetlana Kapanina'nın Soçi Kış Oyunları'nda sergilediği akrobasi şovundan kokpit içi görüntüleri, manevraları pilotların gözünden görme imkanı sağlıyor.

39 madalya sahibi Rus pilot, 27 yıldır akrobasi şovları yapıyor. Akrobasi pilotlarının manevralar sırasında maruz kaldığı yerçekimi kuvveti nedeniyle zaman zaman bilincini veya görme yetisini kaybettiğine dikkat çeken Kapanina, kendisinin sağlam bir vestibüler sisteme sahip olmasıyla artık bu etkiye alıştığını söylüyor.

"Akrobasi uçuşu benim işim, hobim ve hayatım" diyen Kapanina, Kadınlar Dünya Akrobasi Şampiyonası'nı 7 kez kazanmayı başaran tek pilot. Kapanina, 2005 ve 2010'da Sabiha Gökçen ödülüne de layık görülmüştü. (Al Jazeera Türk)

Pilotun gözünden akrobasi uçuşu

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Volvo ~ 9 yıl önce
Aşık oluyorum galiba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok tatlı ~ 9 yıl önce
...akrobatik hareketler yapıyor be...:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotun gözüyle ~ 9 yıl önce
Pilotun gözüyle olmamış ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çek çek ~ 9 yıl önce
Kürekçi gibi napıyor öyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi canım ~ 9 yıl önce
Svetlana Yüzyıl'ın pilotuysa (bu dal için söylüyorum) Rob Holland neyi? ManNing, Bonhomme, Kirby ve sayamayacağımız diğerleri, Svetlana belki ilk 50 ye girer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Küçümseme ~ 9 yıl önce
Bir bayan pilotun bunları yapabilmesi başarıdır. Bu hareketler kolay kolay yapılan Şeyler değildir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000