03 Aralık 2009, Perşembe 09:30:47

PİLOTUN EŞİNDEN OLAY AÇIKLAMALAR

Isparta'da düşen World Focus uçağının pilotlarından Serhat Özdemir'in eşi, dün yapılan duruşma sonrası olay yarayacak açıklamalarda bulundu. Ölen pilotun eşi Esra Özdemir, "Kocamı zorla uçurdular" dedi.
  • O GPWS Ground Proximity Warning System olmasin ?Ne gelirse havacinin basina ingilizceden gelir!
  • Allah rahmet eğlesin diyen arkadaşım Serhat kapt. akrabası değilim o uçakta bende canımı kaybettim bazı şeyleri söylemek için dava sürecinin akışını beklemek lazım 2 duruşmayada çaycı geldi siz bunun altında birşeyler arayın canı yanan insanların duygularıyla oynamayın.......
  • MELL in verdiği uçak ta da kesinlikle uçuş riski yoktur.O zaman havada GWPS i arıza yapan her uçağın düşmesi gerekirdi.Kaptanlar eğitimlerini her türlü emergency şartlar için alırlar.Eğer emergency şartlar inişe müsaade etmiyorsa o alana, döner gelirsin.Kuralları zorlamaya kimse sizi zorlayamaz.
  • Uçaklar arızaları genellikle havada yaparlar ve indiklerinde de bu arızalar uçağın loog-book una yazılır ve taknisyenler tarafından giderilir.Yer kontrollerinde de görülen arızalar her ne olursa olsun loog-book lara yazılarak giderilir.Elde olmayan malzemeler ise en kısa sürede temin edilmek üzere,uçağın HOLD-ITEM sayfasına (eğer uçağın MELL i veriyorsa)yazılarak uçak sefere verilebilir.
  • Öncelikle bu kazada ölenlere allahtan rahmet,yakınlarına da başsağlığı diliyorum.Sn.Esra Özdemir madem kocanız evden zorla alındı,zorla uçuruldu(ki bu mümkün değil)bu güne kadar,aradan iki yıl geçmesine rağmen bunu niçin daha önce söylemediniz de şimdi dile getiriyorsunuz.İnsanın aklına başka ihtimaller geliyor.
  • Rahmetli Kaptan "Inbound" oldum, dememiş miydi?
  • ...yani GPWS faal değil ise bu kazaya sebep değil kazaya sebep olan ekibin hatasını uyarmaya yarayamamıştır. Olay teknik yönden incelenmiş ve açıklanmıştır. Duygusal yorumlar havacı olmayan şahıslara aittir. Şirketin hatası ve eksiği diz boyudur ancak kaza pilotajdır.
  • Bir konuyu hatırlatmak isterim. Bir pilot alçalma paterni dışına çıkar, ATC talimatına uymaz , MRVA altına iner v.s hata yapar ve bu hata tesadüfen onu yere vuracak bir hataya yaklaştırır ise pilotun bu hatasını GPWS görür ve ikaz eder. GPWS in mutlaka faal olması gerekir ama hatalı pilotu uyarmak için, hatasız uçuşta devreye bile girmez. Yani uçağın GPWS i yok diye motoru durmuş uçak muamelesi yapmak doğru değil.
  • bu konuya açıklık getireyim sene 98 onur air ticaret izmir-paris -izmir uçuşana ekip sorar kendilerine yok derim o esnada mehmet yıldırım başpilot yanımdadır izmir-londra-izmir yapan ekip indi şimdi der cevaben efendim mesai tutmaz derim aldığım cevap ekibi ara tebliğ et şeklindedir ekibe tebliğ ederim ekip doğal olarak uçuşu kabul etmez o sırada bilal başar içeriye girer telefonu alır ya bu uçuşu yap yada kovuldun der ekip paşa paşa gider ben uçuş programına imza atmak istemem bir süre sonra işten çıkartılırım ve üstelik sonrasında hırsızlıkla suçlanırım bunun aksini kanıtlarım ama sektöre iş bulmakta zorlanırım evet bu uçuşa aynen mecbur tutuyorlar bu kadar
  • Demek istediğimi anlatamıyorum. EGPWS olmazsa uçak uçar. Yaklaşmada EGPWS yere yakınsın uyarısı veriyor da pilot uçağı mı kaldıracak. EGPWS hatalı olan uçuş sürecinde böyle gidersen tepeye veya yere çarpacaksın diyor. Dolayısı ile yanlış uçuş yapılırken EGPWS uyarısı bekleyipte uçağı düzeltecek pilotlarımız varsa işimiz hepten sakat demektir. Uçak normal bir uçuş yaklaşma yapıyorsa zaten EGPWS tan uyarı almaz. sistem olmasa da olur. Yanlış yaklaşıyorsan ve EGPWS'in çalışmıyorsa tepeye inersin. yaşarmısn onu bilmiyorum. EGPWS bir seyrusefer sistemi değildir. yardımcıdır.

Kaptan Pilot Serhat Özdemir’in birçok kez uçmak istemediği ama şirketin onu zorladığı ortaya çıktı.

Duruşmaya ilk defa katılan Kaptan Serhat Özdemir’in eşi Esra Özdemir de duruşma arasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın faturasının eşine kesildiğini savundu.

‘Eşim, arıza yüzünden uçmak istemedi’

Kazanın teknik arızadan kaynaklandığını ileri süren Özdemir, “Eşim teknik arızalardan şikayetçiydi. Daha önce de birkaç defa teknik arıza nedeniyle uçuşa katılmak istemedi ancak evden bizzat alınıp uçuşa gönderilmişti. Kesinlikle bu konuda da eşim teknik arızayı belirtmiş ama uçmak zorunda kalmıştır. Çünkü aynı uçakta o da var. Kendisini bilerek riske atmak istemez. Teknik arızanın faturası eşime kesilmek isteniyor” dedi. Eşi öldüğü için savunma yapamayacağını, bu nedenle şirketin eşine yüklendiğini ifade eden Özdemir, her uçak kazasında olduğu gibi ölen pilot olduğu için faturanın da ona kesildiğini söyledi.
 
(Vatan)

PİLOTUN EŞİNDEN OLAY AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Misafir ~ 14 yıl önce
O GPWS Ground Proximity Warning System olmasin ?Ne gelirse havacinin basina ingilizceden gelir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah rahmet eğlesin diyen arkadaşım Serhat kapt. akrabası değilim o uçakta bende canımı kaybettim bazı şeyleri söylemek için dava sürecinin akışını beklemek lazım 2 duruşmayada çaycı geldi siz bunun altında birşeyler arayın canı yanan insanların duygularıyla oynamayın.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MELL in verdiği uçak ta da kesinlikle uçuş riski yoktur.O zaman havada GWPS i arıza yapan her uçağın düşmesi gerekirdi.Kaptanlar eğitimlerini her türlü emergency şartlar için alırlar.Eğer emergency şartlar inişe müsaade etmiyorsa o alana, döner gelirsin.Kuralları zorlamaya kimse sizi zorlayamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçaklar arızaları genellikle havada yaparlar ve indiklerinde de bu arızalar uçağın loog-book una yazılır ve taknisyenler tarafından giderilir.Yer kontrollerinde de görülen arızalar her ne olursa olsun loog-book lara yazılarak giderilir.Elde olmayan malzemeler ise en kısa sürede temin edilmek üzere,uçağın HOLD-ITEM sayfasına (eğer uçağın MELL i veriyorsa)yazılarak uçak sefere verilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle bu kazada ölenlere allahtan rahmet,yakınlarına da başsağlığı diliyorum.Sn.Esra Özdemir madem kocanız evden zorla alındı,zorla uçuruldu(ki bu mümkün değil)bu güne kadar,aradan iki yıl geçmesine rağmen bunu niçin daha önce söylemediniz de şimdi dile getiriyorsunuz.İnsanın aklına başka ihtimaller geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rahmetli Kaptan "Inbound" oldum, dememiş miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
...yani GPWS faal değil ise bu kazaya sebep değil kazaya sebep olan ekibin hatasını uyarmaya yarayamamıştır. Olay teknik yönden incelenmiş ve açıklanmıştır. Duygusal yorumlar havacı olmayan şahıslara aittir. Şirketin hatası ve eksiği diz boyudur ancak kaza pilotajdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir konuyu hatırlatmak isterim. Bir pilot alçalma paterni dışına çıkar, ATC talimatına uymaz , MRVA altına iner v.s hata yapar ve bu hata tesadüfen onu yere vuracak bir hataya yaklaştırır ise pilotun bu hatasını GPWS görür ve ikaz eder. GPWS in mutlaka faal olması gerekir ama hatalı pilotu uyarmak için, hatasız uçuşta devreye bile girmez. Yani uçağın GPWS i yok diye motoru durmuş uçak muamelesi yapmak doğru değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu konuya açıklık getireyim sene 98 onur air ticaret izmir-paris -izmir uçuşana ekip sorar kendilerine yok derim o esnada mehmet yıldırım başpilot yanımdadır izmir-londra-izmir yapan ekip indi şimdi der cevaben efendim mesai tutmaz derim aldığım cevap ekibi ara tebliğ et şeklindedir ekibe tebliğ ederim ekip doğal olarak uçuşu kabul etmez o sırada bilal başar içeriye girer telefonu alır ya bu uçuşu yap yada kovuldun der ekip paşa paşa gider ben uçuş programına imza atmak istemem bir süre sonra işten çıkartılırım ve üstelik sonrasında hırsızlıkla suçlanırım bunun aksini kanıtlarım ama sektöre iş bulmakta zorlanırım evet bu uçuşa aynen mecbur tutuyorlar bu kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demek istediğimi anlatamıyorum. EGPWS olmazsa uçak uçar. Yaklaşmada EGPWS yere yakınsın uyarısı veriyor da pilot uçağı mı kaldıracak. EGPWS hatalı olan uçuş sürecinde böyle gidersen tepeye veya yere çarpacaksın diyor. Dolayısı ile yanlış uçuş yapılırken EGPWS uyarısı bekleyipte uçağı düzeltecek pilotlarımız varsa işimiz hepten sakat demektir. Uçak normal bir uçuş yaklaşma yapıyorsa zaten EGPWS tan uyarı almaz. sistem olmasa da olur. Yanlış yaklaşıyorsan ve EGPWS'in çalışmıyorsa tepeye inersin. yaşarmısn onu bilmiyorum. EGPWS bir seyrusefer sistemi değildir. yardımcıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000