13 Temmuz 2010, Salı 10:25:32

PİLOTSUZ SAVAŞ UÇAĞI TANITILDI

İngilizler ilk kez radara yakalanmayan ve uydu sistemiyle dünyanın her tarafından kontrol edilebilen bir pilotsuz savaş uçağı geliştirdi.
  • O da birşeymi. Biz F-16 vidalıyoruz yıllardır. Ne varki insansız savaş uçağı yapmaya? Fakir çocuğu kalmazsa ingilterede tabi böyle olur. Ayrıca israil kiralıyor üretmeye boşa uğraşmaya gerek yok bence. Abesle iştigal bunlar. Gereksiz.
  • Bunlar sivil havacılığın başına dert açacaklar. Ofisten uçak yönetirsen kaza yapma şansın yüksek olur. Uçaklardaki mevcut çarpışmayı önleyici sistemler ve bir ATC den diğerine tarnsferle yapılan yolculuklarda bile sorun çıkarken bunlar uçaklarla dolu bir ortamda bakalım nasıl uçacaklar?
  • Allah rızası için insanlık yararına bir şeyler yapsalar şaşardım zaten. -Volvo-
  • Hava alanını kapatan Çin'li amcalar ve UFO gördüm diyen amcalar kesin bu ucağın prototifinin test ucuşlaını görmüş olmasınlar
  • ufo gibi :))

Daily Mail'in haberine göre, İngiliz BAE System şirketi tarafından geliştirilen uçak dün ilk kez medyaya tanıtıldı.

Normal bir savaş uçağı boyutlarındaki insansız savaş uçağı, yer radarları tarafından görülemediği gibi çok yüksek irtifalardan uçarak kıtalar arası harekat yapabiliyor.

Halen var olan insansız hava araçlarından farklı olarak jet sistemiyle çalışan uçak, yüksek hızı sayesinde İngiltere'den havalanarak dünyanın her yerine gidebiliyor ve sadece İngiltere'deki bir uzaktan kumanda odasından yönlendirilebiliyor.

Kelt fırtına tanrısına atfen "Taranis" adı verilen uçak, üzerindeki gözetleme sistemleriyle keşif yapabildiği gibi, güdümlü füze ve bombalarıyla yer hedeflerini bombalayabiliyor.

Yaklaşık 230 milyon dolara mal olan Taranis ayrıca düşman savaş uçaklarıyla havada çarpışma ve kendini savunma yeteneğine sahip.

İngiltere Savunma Bakanlğı yaklaşık 3.5 yıllık bir çalışmayla geliştirilen Taranis'in önümüzdeki yıldan itibaren test uçuşlarına başlayacağını bildirdi.

BAE Systems, Rolls Royce, QinetiQ ve GE Aviation şirketleri tarafından ortaklaşa geliştirilen uçak, yüklenen programla kendi başına keşif ve bombardıman harekatları da gerçekleştirebilecek.



(CnnTurk)

PİLOTSUZ SAVAŞ UÇAĞI TANITILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
O da birşeymi. Biz F-16 vidalıyoruz yıllardır. Ne varki insansız savaş uçağı yapmaya? Fakir çocuğu kalmazsa ingilterede tabi böyle olur. Ayrıca israil kiralıyor üretmeye boşa uğraşmaya gerek yok bence. Abesle iştigal bunlar. Gereksiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlar sivil havacılığın başına dert açacaklar. Ofisten uçak yönetirsen kaza yapma şansın yüksek olur. Uçaklardaki mevcut çarpışmayı önleyici sistemler ve bir ATC den diğerine tarnsferle yapılan yolculuklarda bile sorun çıkarken bunlar uçaklarla dolu bir ortamda bakalım nasıl uçacaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah rızası için insanlık yararına bir şeyler yapsalar şaşardım zaten. -Volvo-

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hava alanını kapatan Çin'li amcalar ve UFO gördüm diyen amcalar kesin bu ucağın prototifinin test ucuşlaını görmüş olmasınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ufo gibi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000